Program pregatire a 2-a SPECIALITATE - sesiunea NOIEMBRIE 2017 

19.10.2017 / Ministerul Sanatatii

 

În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea Nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare, privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, posesorii certificatului de medic specialist, pot efectua pregătire pentru obținerea celei de a doua specialități, în regim cu taxă.

Programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă se efectuează cu frecvență și are durată totală, curriculum de pregătire și barem de manopere, proceduri, tehnici diagnostice și terapeutice identice cu cele prevăzute pentru programul de pregătire prin rezidențiat.

Programul asigură același nivel și aceeași calitate a pregătirii de specialitate ca și programul de rezidențiat în specialitatea respectivă. Stagiile de pregătire efectuate în prima specialitate, similare ca durată și conținut, care se regăsesc în curriculumul de pregătire al celei de a doua specialități, se pot echivala.

Echivalarea se face de către instituțiile de învățământ superior medical care organizează program de rezidențiat în specialitatea respectivă și sunt transmise Ministerului Sănătății, care stabilește durata și modulele necesare finalizării pregătirii.

Numărul de locuri pe instituții de învățământ medical superior și specialități, propus pentru înscrierea la programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă din sesiunea noiembrie 2017, este prevăzut în Anexa nr. 3.

Model-cerere-inscriere

Metodologie privind înscrierea la programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxa

Anexa-nr-3-cu-locurile-propuse-pentru-cea-de-a-doua-specialitate-in-regim-cu-taxa

Angajament de plata

Ordin 973/4592/2010 privind cuantumul taxei

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .