Noutati editoriale medicale :

 

Primul volum al tratatului de oncologie digestivă 'Cancerul esofagian și gastric' a fost lansat joi la Academia Română, lucrarea examinând factorii de risc demonstrați aflați la originea acestei boli - vârsta, asociată cu o deviație celulară, obezitatea și refluxul gastroesofagian. ( continuare )

Societatea Română de Cardiologie are plăcerea de a anunța apariția celei de-a 7-a ediții a Agendei Cardiologului – Cel mai util si folosit instrument de lucru al cardiologilor romani. ( continuare )

Societatea Nationala de Medicina Familiei si Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov au placerea de a anunta aparitia celei de-a 6-a editii a AGENDEI MEDICULUI DE FAMILIE – CEL mai util si folosit instrument de lucru al medicilor de familie. ( continuare )

Prof. dr. Ioanel Sinescu a prezentat, într-o conferință de presă, cea mai recentă lucrare de specialitate apărută sub coordonarea sa - monografia 'Cancerul renal cu extensie venoasă'. ( continuare )

Prof. univ. dr. Constantin MARICA și Prof. asoc. dr. Cristian DIDILESCU, împreună cu dr. Florin MURGOCI, dr. Mihaela TĂNĂSESCU, dr. Oana ARGHIR au lansat miercuri 13 iulie la București “Compendiul de tuberculoză”. ( continuare )

Premieră în medicina românească : primul tratat complet despre Diabetul Zaharat, Nutriție și Bolile Metabolice. ( continuare )

Anul 2009 s-a incheiat cu o mare reusita in domeniul ORL. Asta pentru ca mai multi medici de la Clinica ORL a Spitalului "Sfanta Maria" au realizat ”Atlasul de Endoscopie in Otolaringologie”. ( continuare )

Seria completa a Tratatului National de Chirurgie in 10 volume 2008-2009 va fi lansata vineri, 16 octombrie, incepand cu orele 11:00, la Biblioteca Academiei Romane. ( continuare )

 

În cadrul Bookfest 2009, Editura Humanitas a lansat volumul "Însemnările unui chirurg despre o știință imperfectă", autor Atul Gawande, având un cuvânt înainte semnat de conf. dr. Cătălin Vasilescu, de la Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic a Institutului "Fundeni", în traducerea Roxanei Tudor. ( continuare )

Amfiteatrul "Iacob Iacobovici" al Clinicii de Chirurgie I a găzduit lansarea volumelor al VIII-lea și al IX-lea din monumentala lucrare medicală "Tratat de chirurgie", operă editată de Academia Română, sub îndrumarea prof. univ. dr. Irinel Popescu. ( continuare )

Volumul numărul 4 din Tratatul Național de Chirurgie, sub coordonarea prof. dr. Irinel Popescu și conceput sub îndrumarea prof. dr. Teodor Horvat, a apărut la Editura Academiei Române. Lucrarea dedicată Patologiei Chirurgicale Toracice este structurat în 46 de capitole, împărțite în opt secțiuni. ( continuare )

Primul tratat pentru medicină de urgență a fost lansat, la Spitalul de Urgență Floreasca, în prezența ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu. ( continuare )

În cadrul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" a fost lansat tratatul apărut sub redacția prof. dr. Petrișor Geavlete de la Spitalul de Urgență "Sfântu Ioan" din București. ( continuare )

Ghid Actualizat pentru Managementul Astmului (GAMA) ( continuare )

Astăzi sau lansat 5 ghiduri de practică medicală în domeniul controlului tuberculozei în România la editura TOTEM Communication , ce constituie materiale necesare derulării la standarde mondiale a activităților în cadrul Programului Național de Control al Tuberculozei: Îndrumar de supraveghere epidemiologică a tuberculozei și de monitorizare a aplicării Programului Național de Control al Tuberculozei, Ghidul de management al cazurilor de multidrog rezistență (MDR TB), Ghidul de management al medicamentelor antituberculoase, Ghidul de diagnostic și tratament al tuberculozei la copil – modulul I adresat personalului medical și modulul II adresat pacienților, Îndrumar de tehnici de laborator de bacteriologie bK. ( continuare )

Editurile si autorii care doresc sa li se prezinte lucrarile sunt rugati sa trimita redactiei comunicate de presa semnal . ( Contact )