Peste un milion de euro pentru amenajarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean Suceava

25.07.2017 / Agerpres

 

Consiliul Județean Suceava va aloca peste un milion de euro pentru amenajarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava, destinată pacienților cu boli incurabile, în faze terminale, a anunțat șeful administrației județene Gheorghe Flutur, care a inițiat un proiect de hotărâre ce urmează să fie votat de aleșii județeni.

Potrivit lui Flutur, în prezent, SJU Suceava nu beneficiază de un spațiu special amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative. ”În aceste condiții, se impune promovarea unui obiectiv de investiții prin care să fie organizată această activitate destinată pacienților cu boli incurabile și pentru alinarea suferinței acestora”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În opinia lui Flutur, varianta optimă decisă pentru acest amplasament este la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi Suceava, unde funcționează Secția de Pneumologie, deoarece se creează legături funcționale cu secțiile apropiate din incintă, respectiv Oncologie sau Boli cronice.

Președintele CJ Suceava a precizat că amenajarea acestei secții presupune lucrări ce includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare și exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolații, instalații sanitare, termice, electrice, hidranți, ventilare, condiționare și distribuție fluide medicale.

Suprafața desfășurată propusă a obiectivului de investiții este de 950 mp, iar valoarea acestuia, inclusiv TVA, conform devizului general, este de 5.472.185,78 lei din care construcții-montaj 3.877.008, 10 lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .