Prefectura Dolj, CJ și CL Craiova vor încheia un protocol cu Ministerul Sănătății pentru realizarea spitalului regional

11.03.2018 / Agerpres

 

Consiliul Local Craiova, Prefectura și Consiliului Județean Dolj urmează să încheie un protocol cu Ministerul Sănătății în vederea realizării obiectivului de investiții “Spital Clinic Regional de Urgență Craiova”.

Potrivit CL Craiova, care a aprobat în ultima ședință protocolul de asociere, scopul încheierii acestui document este “asigurarea unei bune colaborări interinstituționale” între autoritățile publice centrale ce derulează proiectul și autoritățile publice locale, în vederea respectării termenelor stabilite prin proiect și etapelor legale necesare până la finalizarea investiției. Protocolul va stabili și cuantumul contribuțiilor financiare și responsabilitățile părților.

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a afirmat că municipalitatea s-a angajat ca în această perioadă să realizeze PUZ-ul orașului, care prevede construirea acestui spital pe un amplasament pe 27 de hectare, vizavi de strada Prelungirea Teilor, cu ieșire directă la Centura de Nord a Craiovei, suprafață de teren care, zilele următoare, printr-o hotărâre de guvern, va fi completată cu încă 9 hectare, pentru a se întregi toată suprafața.

“În perioada următoare, vom fi puși în contact cu proiectanții, firma Jaspers, care derulează stadiile anterioare execuției, și vom putea să vedem ce înseamnă contribuția noastră legată de utilități și celelalte lucruri care țin de primărie”, a anunțat primarul Craiovei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .