Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat astăzi la masa rotundă organizată la sediul Consiliului Județean Craiova de responsabilii Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanții BEI pe tema proiectului de construcție a Spitalului Ragional de Urgență Craiova

05.09.2018 / Ministerul Sanatatii

 

În cadrul evenimentului dl. Martin Schriever, expert Banca Europeană de Investiții, a prezentat evaluarea nevoilor și cererilor de servicii în regiunea de S-V a României, pe care Spitalul Regional care se va construi la Craiova va trebui să o acopere.

De asemenea, participanții au discutat despre cele mai bune soluții identificate pentru acest proiect.

“Mi-am dorit foarte mult să lansăm împreună cu echipa de consultanți BEI, studiul de fezabilitate al Spitalului Regional Craiova. Au fost întârzieri și am avut emoții, însă acum pot spune clar că Spitalul Regional Craiova se va construi. Investițiile care se vor face în sănătate vor pune Craiova pe un loc meritat pe harta României. Craiova nu trebuie să fie pentru pacienți o haltă către București. Tocmai de aceea, Spitalul Regional va avea peste 800 de paturi și un concept modern, care va oferi pacienților o mai bună mobilitate de la o specialitate medicală la alta, în funcție de necesități. Acest spital va cuprinde toate specialitățile medicale “a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Cererea de finanțare va fi depusă la UE până la sfârșitul acestui an, odată cu cererile pentru finanțare a proiectelor de construcție a spitalelor regionale din Cluj și Iași. În total, suma pe care o vom primi pentru cele 3 proiecte se ridică la 150 milioane de euro, iar diferența va fi suportată de la bugetul de stat. De asemenea, autoritățile locale vor accesa fonduri europene pentru realizarea infrastructurii necesare celor trei spitale regionale.

„Mulțumesc sincer autorităților locale din județul Dolj pentru implicare și pentru faptul că astăzi avem un proiect care cu siguranță va fi realizat” a mai declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății, însoțită de oficialii locali, a vizitat astăzi Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” și Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .