Prietenia cu medicul personal poate fi dăunătoare 

16.01.2015 / TVR

 

Rezultatul unui studiu realizat recent în Marea Britanie asupra a 338 de oncologi cu vârsta sub 40 de ani a reliefat faptul că 59% dintre aceștia au recunoscut că le este dificil să le vorbească pacienților despre efectele secundare ale tratamentelor sau să le comunice vești rele, conform Daily Mail.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că în cazul existenței unei relații de prietenie între un pacient și medicul său curant, aceasta ar avea efecte negative asupra sănătății sale, pentru că doctorii au probleme în a fi cu adevărat sinceri cu pacienții de care se atașează. 

Realizatorii studiului recomandă să nu fie încălcate granițele sociale și profesionale între medic și pacient, cum ar fi prietenia pe Facebook, îmbrățișarea în semn de compasiune sau adresarea pe numele mic. 

Mai mult, 60% dintre participanții la studiu au recunoscut că medicii care sunt apropiați de pacienți riscă să nu mai ia decizii obiective cu privire la modul de îngrijire. 

La rândul lor, pacienții se jenează să fie deschiși față de un medic care le este apropiat și există riscul ca ei să nu dea informații corecte cu privire la starea lor de sănătate sau efectele tratamentelor care le-au fost recomandate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.