Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a introdus metode moderne pentru administrarea tratamentelor chimioterapeutice

15.02.2018 / Agerpres

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a pus la dispoziția pacienților care urmează tratamente chimioterapeutice, de la începutul acestui an, un sistem de implantare subcutanată a camerelor din titaniu pentru administrarea substanțelor citostatice, informează un comunicat de presă transmis de unitatea medicală.

Potrivit SCJU, camerele din titaniu sunt dispozitive speciale ce permit administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului medical, prin care sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea și sclerozarea venelor, apariția complicațiilor specifice și a flebitei de cateter.

“Camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substanțe perfuzabile iar implantarea subcutanată a unui astfel de dispozitiv pentru chimioterapie este gratuită pentru pacienți, costurile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza Programului Național de Oncologie. Întreaga manoperă se realizează cu anestezie locală sau generală, în blocul operator, și este efectuată de către medicii anesteziști” – se arată în comunicatul de presă al SCJU.

După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie, făcută sub anestezie locală, dispozitivul, confecționat din titan, fiind perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea investigațiilor imagistice.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .