Încă un pas spre finanțarea cu fonduri europene a extinderii și dotării UPU a spitalului din Alba Iulia

07.01.2019 / Agerpres

 

Consilierii județeni din Alba au aprobat pe 7 ianuarie, în ședință extraordinară, proiectul privind extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, urmând ca la final secția medicală să-și dubleze suprafața.

Potrivit motivării proiectului, suprafața construită desfășurată existentă este de 823,11 metri pătrați, iar suprafața construită desfășurată propusă pentru extindere este de 855,90 metri pătrați (subsol și parter), la final rezultând o suprafață construită desfășurată totală de 1.679,01 metri pătrați. “Prin proiectul de investiție se mai propune reorganizarea unor spații din UPU existentă, realizare corp extindere UPU și corp extindere decontaminare (realizare filtru decontaminare), amenajări exterioare și dotări (echipamente și aparatură medicală, mobilier, dotări IT, dotări pentru curățenie, mobilier – birotică). Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității, precum și de evaluare tehnică și financiară, aflându-se în faza de precontractare”, se menționează în document.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis CJ Alba în luna decembrie o scrisoare prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanțare aferentă Proiectului “Extindere și Dotare Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, solicitând transmiterea unor anexe obligatorii la contractul de finanțare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menționat.

Astfel, este necesar a fi depusă Hotărârea CJ Alba de aprobare a proiectului și a cheltuielilor legate de proiect, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare tehnică și financiară. Pe lângă aprobarea proiectului, consilierii județeni au fost de acord și cu valoarea totală a acestuia, în cuantum de peste 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA, din care valoarea totală eligibilă peste 6,8 milioane de lei, valoarea totală neeligibilă peste 694.000 de lei, cât și cu contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 136.739 de lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării se vor asigura din bugetul local al Județului Alba. De asemenea se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv suportarea din bugetul propriu al corecțiilor ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziției.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost împuternicit de consilieri să semneze toate actele necesare și contractul de finanțare în numele UAT- Județul Alba.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .