Autoritățile vor să extindă secția UPU a Spitalului Județean Târgoviște cu fonduri europene

14.06.2017 / Agerpres

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița,Alexandru Oprea, a declarat că vrea ca instituția pe care o conduce să acceseze bani europeni pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Târgoviște, spațiul actual fiind insuficient pentru fluxul mare de pacienți.

”Avem preocuparea și am făcut, până acum, două videoconferințe cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Dezvoltării Regionale pe ceea ce înseamnă extinderea Unității de Primiri Urgențe a spitalului județean, pentru că problema noastră la spitalul de urgență o constituie aceste fluxuri pe care nu le avem și spațiul insuficient. Este un ghid în consultare, nu este definitiv, încă se discută despre valoare investițiilor, că va fi 1,5 milioane de euro sau spre 2,5 milioane de euro. În momentul în care se definitivează acest ghid de finanțare, CJ Dâmbovița, pentru că este autoritatea eligibilă, va depune un proiect pe ce înseamnă funcționarea sau extinderea UPU”, a precizat Oprea, într-o conferință de presă.

El a adăugat că, în ce privește spitalul județean, autoritățile mai pregătesc un proiect pentru realizarea unui ambulatoriu. ”Avem de asemenea în preocupări scrierea unui proiect pe ce înseamnă un ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Județean Târgoviște, există și acolo un proiect finanțat tot pe fonduri europene. Urmează să stabilim locația, la această dată avem trei variante de locație, una dintre ele în incinta spitalului județean, a doua la Gura Ocniței, a treia la fosta secție de infecțioase din Târgoviște. O să vedem, în măsura în care se va lansa ghidul, care îndeplinește cele mai multe condiții pentru a avea accesibilitate”, a afirmat președintele CJ Dâmbovița.

Aflat în administrarea CJ Dâmbovița, Spitalul Județean Târgoviște a beneficiat de un proiect european de 83 milioane de lei, iar lucrările de reabilitare au început în 2010 și au durat trei ani. Unitatea de Primiri Urgențe a rămas însă una dintre secțiile cele mai aglomerate, cu spații improprii și cu un număr insuficient de cadre medicale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .