Cancerul se tratează prin fototerapie

26.03.2015 / Rador

 

Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au descoperit o metodă prin care fototerapia poate fi folosită să trateze orice fel de cancer.

Fototerapia este cunoscută de ceva vreme. Până la acest moment, ea a fost folosită pentru a trata în special diversele boli de piele, precum acneea, psoriazisul sau eczemele. S-a demonstrat chiar că tratamentele pe baza expunerii la lumină ultravioletă pot fi folosite pentru a combate diversele tipuri de cancer de piele.

Problema în aceste situații era că tratamentele nu erau eficiente decât la nivelul pielii și nu aveau niciun efect asupra afecțiunilor din interiorul corpului.

Noua tehnică presupune ingerarea de zahăr combinat cu fluorină radioactivă și nanoparticule sensibile la lumină ce atacă celulele canceroase.

Este cunoscut faptul că tumorile absorb zahărul, iar când va fi efectuată o tomografie cu emisie pozitronică, fluorina radioactivă va produce radiații Cerenkov suficient de puternice cât să declanșeze particulele sensibile la lumină.

În acest fel, fototerapia este efectuată chiar la sursă. Potrivit publicației online Engagdet, procesul este sigur, particulele având ca țintă tumorile, iar cantitatea de medicamente necesară într-un astfel de tratament este cu mult mai mică decât în chimioterapie.

Metoda va fi testată în curând și ar putea ajuta numeroase persoane să trateze diverse afecțiuni, fără a fi nevoite să apeleze la alte soluții.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.