eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Anumite boli sunt foarte greu de identificat chiar și pentru medici. CNN publică o listă a afecțiunilor care sunt descoperite de doctori după mai multe investigații și după un timp îndelungat. continuare )

Premieră națională - Mastectomie endoscopică la un pacient cu ginecomastie bilaterală, efectuată la Centrul de Diagnostic și Tratament al Patologiei Mamare MedLife continuare )

Tratamentele cu antidepresive în timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc crescut de dezvoltare a sindromului deficitului de atenție la copii (ADHD) după naștere, sugerează un studiu. continuare )

Un organ complet funcțional a fost creat pentru prima dată în istorie în interiorul corpului unui animal viu, potrivit unui studiu realizat recent pe șoareci de cercetătorii din Scoția. continuare )

Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC. continuare )

Claritromicina ar putea fi asociată unui risc crescut de deces cardiac continuare )

Sandoz lanseaza un nou medicament – Dexketoprofen trometamol – recomandat in tratamentul durerilor dentare, musculo-scheletice si al dismenoreei continuare )

Stimularea părții creierului care controlează mișcarea poate îmbunătăți recuperarea după un accident vascular cerebral, informează BBC, citând un studiu elaborat de cercetătorii americani. continuare )

Injectarea unor tumori canceroase cu un tip de bacterii găsite în mod obișnuit în sol și în fecale a dus la micșorarea acestora în cazul mai multor câini și al unui pacient uman, potrivit unui anunț făcut miercuri de cercetătorii americani. continuare )

Vaccinurile administrate în doze mari sunt cu 24% mai eficiente în protejarea persoanelor de peste 65 de ani împotriva gripei și a complicațiilor sale, indică un studiu publicat miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine (NEJM) și preluat joi de AFP. continuare )

Centrul național al cancerului din Japonia intenționează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunțat instituția, preluată marți de AFP. continuare )

Agenția de supraveghere a costului medicamentelor din Marea Britanie și-a dat acordul provizoriu pentru un tratament contra hepatitei C în valoare de 400 lire sterline pe zi, care a stârnit controverse de ambele părți ale Atlanticului în privința prețului medicamentelor, scrie vineri, publicația Financial Times. continuare )

Supraponderalii și obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediția sa ediția electronică. continuare )

Particule minuscule de aur ar putea ajuta la îmbunătățirea tratamentului împotriva agresivului cancer cerebral, se afirmă într-un studiu publicat în revista Nanoscale. continuare )

Triclosan, un ingredient din pasta de dinți Colgate Total, a fost asociat cu dereglările hormonale și riscul de apariție a unor tipuri de cancer, în urma unor teste și studii realizate pe animale. continuare )

Noi markeri pentru depistarea cancerului ovarian. continuare )

O echipă de cercetători portughezi de la Institutul de Medicină Moleculară (IMM) al Universității din Lisabona a descoperit mecanismul responsabil de propagarea celulelor canceroase la nivelul ovarelor, relatează luni EFE. continuare )

Nivelurile scăzute de vitamina D la persoanele în vârstă pot dubla riscul de a dezvolta demență ulterior în viață, susține unul dintre cele mai mari studii dedicate acestui supliment nutritiv, preluat de The Independent. continuare )

Cercetătorii de la Ecole polytechnique fédérale din Zurich (EPFZ) au reușit să vindece artrita într-un studiu realizat pe șoareci și intenționează să testeze noua terapie în curând și pe pacienți umani, potrivit unui comunicat dat publicității joi de EPFZ. continuare )

Cercetătorii britanici au descoperit noi mutații genetice care cresc cu 35% riscul de cancer la sân în cazul femeilor nepurtătoare de variații ale genelor BRCA1/2, deja cunoscute pentru creșterea acestui risc, potrivit datelor publicate joi în New England Journal of Medicine, anunță AFP. continuare )

Peste 6.000 de vieți ar putea fi salvate într-un an dacă toți britanicii cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord și accident vascular cerebral, susține o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent. continuare )

Crioconservarea de ovocite – o sansa pentru viitor! continuare )

Femeile care iau pilule contraceptive prezintă risc dublu de a dezvolta cancer de sân, iar acest risc crește în funcție de doza de hormoni conținută de tablete, relevă un nou studiu citat vineri de The Telegraph. continuare )

Ibuprofenul îi poate face pe bărbați mai emoționali, în timp ce femeile se simt mult mai bine din punct de vedere psihic după administrarea medicamentului, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor americani, publicat în Personal Relationship, informează dailymail.co.uk. continuare )

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a primit undă verde din partea Uniunii Europene pentru producerea medicamentului Simbrinza, care va fi utilizat pentru tratarea glaucomului, la filiala sa Alcon dedicată oftalmologiei, informează AFP. continuare )

Un simplu test de sânge pentru a detecta o modificare chimică a unei singure gene umane legate de gândurile și impulsurile negative poate prezice cu precizie riscul suicidar, relevă un studiu realizat de grup de cercetători americani și publicat în American Journal of Psychiatry, informează agenția Xinhua. continuare )

În viitorul apropiat companiile vor putea să evalueaze reacția publicului țintă la noile reclame și mesaje promoționale, dar și la noi produse muzicale și cinematografice sau de televiziune, înainte de a le lansa pe piață, pur și simplu prin monitorizarea semnalelor cerebrale ale unui grup de persoane selectate pentru testarea acestor produse, conform Relaxnews.com. continuare )

Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. continuare )

O echipă de cercetători a identificat o serie de anticorpi până acum necunoscuți care ar putea permite dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva parazitului Plasmodium falciparum, responsabil de forma cea mai gravă de malarie, conform unui studiu publicat miercuri, transmite AFP. continuare )

În Marea Britanie, un donator de sânge din 3.000 este purtător al virusului hepatitei E care poate provoca o boală de ficat, potrivit unui studiu care ridică problema inițierii unei depistări sistematice a donatorilor infectați, în Europa, informează luni AFP. continuare )

Contraceptivele de urgență Norlevo, Levonelle și ellaOne, cunoscute ca 'pilula de a doua zi', pot fi administrate de toate femeile, indiferent de greutatea lor, a hotărât săptămâna aceasta Agenția europeană a medicamentului (EMA), cu sediul la Londra, informează Reuters și Le Parisien. continuare )

Milioane de vieți au putut fi salvate în întreaga lume datorită generalizării antiretroviralelor, potrivit unui studiu publicat marți în revista medicală britanică The Lancet cu ocazia conferinței internaționale privind SIDA ce are loc la Melbourne, în Australia, relatează AFP. continuare )

Petele de pe corp care au caracteristici ale unor alimente sunt indicii importante ale unor boli de care poate suferi o persoană. Aceste descrieri în termeni culinari ''asesonează'' majoritatea manualelor medicale, ajutându-i pe medici să identifice afecțiuni adesea neobișnuite - de la semne din naștere inofensive la stări care pun vederea în pericol. continuare )

Un grup de companii farmaceutice și tehnologice japoneze dezvoltă un sistem menit să personalizeze tratamentele bolnavilor de cancer, pornind de la informația lor genetică, astfel încât să sporească eficiența acestor tratamente, informează luni ziarul Nikkei, citat de EFE. continuare )

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a anunțat marți că filiala sa dedicată oftalmologiei a încheiat un acord de licență cu Google, gigantul american în materie de internet, cu privire la tehnologia sa pentru lentilele inteligente în scopuri medicale, transmite AFP, care precizează că tranzacția mai necesită avizul autorităților din domeniul concurenței. ( continuare )

Un nou test de sânge capabil să anticipeze îmbolnăvirea de Alzheimer ar putea fi disponibil în doi ani, susțin oameni de știință britanici, relatează marți DPA. continuare )

Mecanismul de răspândire a cancerului în organism a fost descoperit recent în cadrul unui studiu coordonat de cercetătorii de la Kings College London, care speră să obțină în curând o serie de noi tratamente de stopare a evoluției acestei boli. continuare )

Maladia Alzheimer va putea fi diagnosticată mai devreme și mai sigur cu ajutorul markerilor biologici, potrivit unui studiu realizat de un grup internațional de neurologi, publicat în revista medicală britanică Lancet Neurologie, informează AFP. continuare )

Un nou test sangvin care este capabil să detecteze cu 10 ani în avans riscul de apariție a cancerului mamar a fost creat de cercetătorii de la University College London. continuare )

Oameni de știință de la Harvard Medical School au descoperit cum să "supra-răcească" organele, pentru ca acestea să poată fi transplantate la patru zile după ce au fost recoltate de la donator, relatează The Daily Telegraph. continuare )

Suramina, un medicament sintetizat în 1916 împotriva bolii africane a somnului, poate să-i facă pe șoarecii adulți "bolnavi" de autism să revină la un comportament social normal, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Translational Psychiatry, informează publicația The Verge. continuare )

Unul dintre cercetătorii japonezi participanți la studiile asupra așa-numitelor celule STAP regenerative a declarat presei că nu există nici o dovadă a existenței lor. continuare )

Un telefon mobil iPhone modificat pentru a asigura funcțiile unui pancreas artificial a permis menținerea eficientă a nivelului optim de zahăr în sângele pacienților suferind de diabet zaharat de tip 1, denumit și diabet juvenil, conform rezultatelor unui studiu clinic, transmite luni AFP. continuare )

Aspirina are efecte negative asupra pacienților diagnosticați cu o afecțiune cardiacă - fibrilație atrială - responsabilă cu declanșarea accidentelor vasculare cerebrale și ar trebui să fie înlocuită cu un alt medicament, afirmă experții de la National Health Service (NHS) din Marea Britanie. continuare )

Boehringer Ingelheim anunță aprobarea de către Comisia Europeană a Pradaxaź (dabigatran etexilat) pentru tratamentul și reducerea riscului de recurență a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP). Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat, de asemenea, Pradaxaź pentru pacienții cu TVP și EP în prima parte a acestui an. continuare )

Un medicament destinat prevenirii apariției maladiei Alzheimer este testat în Israel și Europa, conform site-ului Universității Ebraice din Ierusalim. continuare )

Consumul de carne procesată crește de două ori riscul de deces ca urmare a insuficienței cardiace. continuare )

Imunoterapia, care a obținut succese remarcabile în ultimii ani, în bătălia împotriva melanomului, a fost prezentată, la Congresul mondial de oncologie de la Chicago, ca un tratament revoluționar ce oferă, de asemenea, o speranță de vindecare a altor forme de cancer greu de tratat, potrivit AFP. continuare )

O anestezie generală înaintea vârstei de un an ar putea avea repercusiuni asupra memoriei în timpul copilăriei, arată un studiu apărut luni. Cercetători americani au ajuns la această concluzie după ce au comparat capacitatea de memorare a două grupe de 28 de copii. Membrii unui grup suferiseră anestezii generale înainte de un an, iar ceilalți, nu, relatează AFP. continuare )

La 14 mai 1796, medicul britanic Edward Jenner după lungi cercetări privind vaccina (boală a ugerului vacilor), prelevează conținutul unei pustule de pe mâna unei servitoare contaminată cu această boală de la o fermă. Conținutul îl introduce în brațul unui copil. Zece zile după acest experiment, apărea o pustulă care, în mod miraculos, se vindeca. După un timp, a efectuat și primul vaccin antivarioloc înregistrând și de această dată un succes. continuare )

La 2 decembrie 1982 a avut loc operația de implant a primei inimi artificiale. Inventatorul dispozitivului a fost americanul Robert Koffler Jarvik. Absolvent al Facultății de Medicină a Universității din Utah (1976), a căutat soluții sau echipamente pentru diminuarea deceselor cauzate de bolile de inimă.continuare )

Alte articole medicale 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .

 

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015