eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Noi rezultate arată că Giotrif (afatinib) a prelungit cu peste un an rata de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar cu cel mai comun tip de mutație EGFR (del19), comparativ cu tratamentul standard prin chimioterapie continuare )

O doză de antibiotic în loc de zece zile de spitalizare pentru tratament intravenos: aceasta este propunerea doctorului Ralph Corey pentru a rezolva unele din infecțiile bacteriene cele mai grave. Corey este autorul principal al unei cercetări care a demonstrat eficiența și rapiditatea cu care acționează noul antibiotic - 'oritavancin', informează vineri ziarul ABC. continuare )

Cercetătorii americani au creat o metodă revoluționară de regenerare a dinților, ce utilizează raze laser de mică intensitate care stimulează procesul de activare a celulelor sușă ale pacienților, informează Reuters. continuare )

Gena BRCA 2, cunoscută până în prezent pentru asocierea ei cu un risc sporit de cancer mamar la femei, este asociată și cu un risc crescut de cancer pulmonar pentru fumători, indiferent dacă aceștia sunt femei sau bărbați, potrivit unui studiu publicat duminică.continuare )

Copiii care se nasc cu autism s-ar putea să fi fost expuși în uter la un nivel crescut de hormoni masculini, precum testosteronul și progesteronul, sau la cortizol, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) și Institutul Statens Serum din Copenhaga (Danemarca), informează miercuri ziarul ABC. continuare )

O nouă strategie de tratament poate prelungi semnificativ durata de viață a bărbaților cu cancer de prostată metastatic, marcând un prim progres în tratarea acestei boli în ultimii 70 de ani și deschizând calea unei schimbări în practica medicală, potrivit unui studiu prezentat duminică la conferința anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică, ce s-a desfășurat la Chicago. continuare )

Liraglutide, un medicament revoluționar administrat sub formă injectabilă, contribuie la pierderea în greutate, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare, și previne Alzheimerul. continuare )

Studiul PREDATORR : Aproape 2 milioane de români suferă de diabet zaharat continuare )

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) și injecțiile intravitreene. continuare )

Un organism public independent din Franța, HAS (Haute autorité de santé), a identificat 69 de factori de risc pentru apariția cancerului de sân, de la administrarea de contraceptive până la antecedentele din familie. continuare )

Fingolimodul, un medicament folosit împotriva sclerozei în plăci multiple, ar putea ajuta la ștergerea amintirilor traumatizante sau dureroase, au descoperit cercetătorii americani.continuare )

Obezitatea poate crește cu până la 34% riscul de deces provocat de anumite forme de cancer mamar, înainte de menopauză, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici publicat în Statele Unite ale Americii. continuare )

Telocitele pot avea rol în regenerarea ficatului, pot participa la vindecarea mușchiului cardiac după infarct creând noi mici vase de sânge, capilare, a declarat marți într-o conferință de presă cel care a descoperit acest tip de celule, academicianul Laurențiu M. Popescu, director general al INCD "Victor Babeș".continuare )

O nouă analiză arată că Giotrif (afatinib), dezvoltat de Boehringer Ingelheim, este primul tratament care demonstrează beneficii de supraviețuire generale semnificative la pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar. continuare )

Depresia este principala cauză a îmbolnăvirii și invalidității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) privind sănătatea adolescenților, informează AFP.continuare )

Oamenii de știință vor putea să detecteze primele semne ale cancerului pulmonar cu ajutorul unui test respirator care este "ieftin și simplu". ( continuare )

Sistemul TrueBeam - cea mai avansată tehnologie de radioterapie și radiochirurgie în tratamentul cancerului, disponibilă din aprilie și în România. continuare )

O alăptare între trei și 12 luni ar reduce considerabil riscul dezvoltării unor inflamații cronice, asociate cu boli cardiovasculare la vârsta adultă, se arată într-un studiu publicat miercuri și preluat de AFP.continuare )

Transplant de ligament încrucișat cu fixare prin metoda Press-fit, în premieră națională la Târgu Mureș.continuare )

Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelușilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children's Hospital din orașul american Philadelphia.continuare )

O echipă de cercetători americani a reușit în premieră mondială să obțină celule stem embrionare din clonarea unor celule umane adulte, celulele obținute păstrând informația ADN specifică donatorului, un progres important în domeniul medicinei regenerative, domeniu de la care se așteaptă tratarea unor patologii considerate în prezent incurabile, conform AFP. continuare )

Gena care declanșează carcinomul lobular invaziv, un tip de cancer ce afectează glandele mamare, dificil de depistat în stadii incipiente, a fost identificată recent de o echipă internațională de cercetători. continuare )

Boehringer Ingelheim a anunțat că  Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat Pradaxaź (dabigatran etexilat) pentru tratamentul TVP și EP la pacienții care au fost tratați pe o durată de cinci până la zece zile cu un anticoagulant parenteral (injectabil), dar și pentru reducerea riscului de TVP și EP recurente la pacienții care au primit anterior îngrijiri medicale pentru aceste afecțiuni. continuare )

O echipă de medici de la Spitalul Colentina din Capitală a câștigat medalia de aur la Geneva, pentru realizarea unui simulator destinat instruirii practice a medicilor rezidenți și specialiștilor urologi care efectueaza intervenții chirurgicale minim invazive de înlăturare a litiazei renale.continuare )

Analgezicele eliberate pe bază de rețetă, precum diclofenacul și ibuprofenul, sporesc riscul de fibrilație atrială cu până la 84%, ceea ce ar putea declanșa un accident vascular cerebral, au descoperit cercetătorii din Olanda. continuare )

Un nou tratament pentru hepatita de tip C este extraordinar de eficient, având ca rezultat vindecarea a 90% dintre pacienții care au participat la etapa de studii clinice, în doar 12 săptămâni, conform oamenilor de știință de la Centrul pentru Științe Medicale din cadrul Universității Texas, informează BBC. continuare )

MegaRed – noua generație de Omega-3 se lansează în România. continuare )

Descoperirea unor anomalii pe o genă prezentă în tumorile incurabile din creierele copiilor a oferit medicilor noi posibilități de tratament pentru a combate această formă de cancer, potrivit unui studiu publicat duminică. continuare )

Chirurgia bariatrică, o procedură ce constă în diminuarea absorbției de hrană, reprezintă de departe abordarea cea mai eficientă pentru a controla, durabil, diabetul la persoanele obeze sau supraponderale, afirmă autorii unui studiu realizat pe durata a trei ani. continuare )

Medicamentele pentru tratamentul unui bolnav cu Parkinson costă peste 3.000 de lei lunar, iar prețul unei operații care poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacienților oscilează între 30.000 și 80.000 lei, a declarat pentru MEDIAFAX, doctorul Dafin Mureșanu. continuare )

Noi rezultate ale unor studii clinice de Fază III arată eficiența tiotropium Respimat în cazurile severe de astmă. continuare )

Un tip de țesut muscular care se poate vindeca singur a fost creat în laborator de cercetătorii de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord. continuare )

Celulele stem embrionare, responsabile de producerea fiecărui tip de celule și țesuturi specializate ale organismului uman, ar fi dobândit această capacitate de la un vechi virus care odată ce a infectat organismul strămoșilor noștri s-a copiat în ADN-ul acestora și apoi s-a transmis de-a lungul generațiilor, conform unui nou studiu, informează luni revista The Verge. continuare )

Comitetul consultativ FDA a recomandat in unanimitate utilizarea cobas HPV ca test de screening primar pentru identificarea femeilor cu risc inalt de cancer cervical.continuare )

Femeile au un risc mai mare decât bărbații de a-și pierde viața în urma unui infarct miocardic din cauza unei proaste diagnosticări care pune situația de disconfort pe seama unei crize de anxietate, potrivit unui studiu canadian publicat luni, relatează AFP.continuare )

Un test de sânge poate stabili cu acuratețe riscul de instalare a bolii Alzheimer, susțin cercetători americani, citați luni de BBC. continuare )

Un nou inel vaginal contraceptiv și cu rol de protecție împotriva maladiilor cu transmitere sexuală, în special SIDA și herpesul genital, va fi testat clinic în curând, conform AFP. ( continuare )

O membrană elastică și subțire, creată cu ajutorul unei imprimante 3D, care, teoretic, ar putea menține bătăile inimii la nesfârșit și preveni infarctul, a fost pusă la punct de cercetătorii americani. ( continuare )

După zece ani de cercetări cu privire la originile metastazei, cercetătorul catalan Joan Massagué a descoperit un mecanism care ar putea fi necesar pentru extinderea celulelor canceroase la alte organe. Potrivi La Vanguardia, odată descoperit, acest mecanism ar putea ajunge să fie inactivat, astfel încât să fie evitate multe metastaze și astfel reduse semnificativ cazurile de mortalitate din cauza cancerului. ( continuare )

O echipă de oameni de știință austrieci a realizat un nou vaccin împotriva virusului papilloma uman (HPV), capabil să ofere o mai bună protecție împotriva infecțiilor, conform unui material publicat de Xinhua. ( continuare )

Vaccinul împotriva maladiei Alzheimer dezvoltat de compania biotehnologică Araclon Biotech a intrat în faza testării clinice în Spania pe 24 de persoane afectate, potrivit EFE, care precizează că anunțul a fost făcut cu ocazia recentei inaugurări la Zaragoza (est) a noului sediu al companiei. ( continuare )

Migrarea celulară - Celulele sunt foarte bine organizate și își aleg un 'lider' continuare )

Un studiu realizat de cercetători din Finlanda și Estonia a stabilit că unii biomarkeri din sânge pot determina riscul de mortalitate pentru persoane care par sănătoase, a relatat miercuri postul finlandez de televiziune YLE, preluat de Xinhua. ( continuare )

Paracetamolul administrat în timpul sarcinii crește riscul de apariție a deficitului de atenție/ tulburării hiperkinetice (ADHD) la copii, a constatat o echipă de cercetători, în urma unui studiu efectuat în Danemarca. ( continuare )

Sanofi România anunță lansarea MagneVie Expressź, supliment alimentar care conține magneziu și vitamina B6 ce contribuie la reducerea stărilor de oboseală și extenuare, la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice. Inovația pe care o aduce MagneVie Expressź în acest segment este forma modernă de prezentare, granule orodispersabile, care conferă rapiditate și ușurință în administrare (nu necesită apă), produsul fiind total adaptat ritmului vieții moderne. ( continuare )

Durerea unei persoane aflate în imposibilitatea de a se exprima se poate măsura cu un pupilometru. ( continuare )

Profesorul Chris J. Mulder, de la VU Medical Center, Amsterdam, alături de echipa de specialiști a Institutului Clinic Fundeni, a efectuat o intervenție endoscopică în premieră. ( continuare )

Ochelarii interactivi dezvoltați de gigantul american Google permit împărtășirea unei operații în direct cu chirurgi din alte colțuri ale lumii, informează cotidianul francez Le Figaro. ( continuare )

Un nou test de salivă, capabil să prezică riscul de depresie pentru adolescenții de sex masculin, a fost creat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. ( continuare )

Senzațiile din pragul morții, relatate de cei care au trecut prin astfel de experiențe și au revenit în mod miraculos la viață, nu sunt decât rezultatul unei anomalii cerebrale, consideră Dick Swaab, profesor de neurobiologie la Universitatea din Amsterdam, autorul cărții 'We are our brains', relatează luni agenția EFE, care face o analiză a acestei cărți recent publicate în Spania. ( continuare )

Mișcarea regulată și evitarea singurătății le permit persoanelor în vârstă să îmbătrânească frumos și să trăiască mai mult, arată cercetători americani într-un studiu menționat luni de AFP. ( continuare )

Alte articole medicale 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .

 

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014