eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Renunțarea la fumat are efect benefic asupra moralului, chiar mai accentuat decât medicamentele antidepresive, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei British Medical Journal (BMJ), transmite AFP. ( continuare )

Un studiu susținut de Boehringer Ingelheim prezintă perspective importante în ceea ce privește prevalența și schema de tratament pentru pacienții cu cancer pulmonar non-microcelular (NSCLC) cu mutații EGFR din Europa Centrală. Studiul derulat în țările din Europa Centrală a arătat că pacienții primesc variante optime de testare și tratament. ( continuare )

Cercetătorii spanioli au identificat un nou biomarker, 'pSTAT-3 Ser727', prezent în cancerul renal cu celule clare, unul dintre cele mai frecvente și agresive, care indică șansele pacienților de supraviețuire, relatează miercuri EFE. ( continuare )

O societate farmaceutică din Lyon folosește hematiile pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor împotriva diverselor forme de leucemie, informează cotidianul francez Le Figaro. ( continuare )

Prezentate pentru prima dată în cadrul Sesiunilor Științifice ale Asociației Americane a Inimii, rezultatele primului studiu clinic cu voluntari aflați în stare bună de sănătate au demonstrat potențialul unui fragment de anticorp (Fab) ca antidot specific pentru neutralizarea imediată, completă și reversibilă a anticoagulării induse de dabigatran. ( continuare )

Bărbații care au învins cancerul și au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în timpul activităților sportive aproape și-au dublat șansele de supraviețuire, conform unui studiu efectuat de cercetătorii americani. ( continuare )

Antioxidanții ar putea favoriza proliferarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de plămâni, notează cotidianul Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Un extract preparat din rădăcinile de mușcate ar putea să devină elementul-cheie pentru o nouă clasă de tratamente anti-SIDA, întrucât împiedică virusul HIV să invadeze celulele umane. ( continuare )

Vitamina E și suplimentele cu antioxidanți ar putea accelera dezvoltarea tumorilor canceroase, în loc să le oprească evoluția, au constatat cercetătorii suedezi, care au efectuat teste pe șoareci afectați de cancer la plămâni. ( continuare )

Consumul de alcool în mod regulat poate contribui la creșterea riscului de a dezvolta melanom, cea mai agresivă formă a cancerului de piele, Specialiștii, a căror nouă cercetare a fost publicată în British Journal of Dermatology, au consultat 16 studii anterioare în care au fost implicați peste 6.200 de pacienți, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Stetoscopul, acest instrument emblematic pentru medicină, ar putea fi înlocuit prin generatoare de ultrasunete, prognozează experți în domeniu, potrivit cotidianului francez Le Figaro. ( continuare )

În cadrul unor experimente care pot deschide o nouă eră în domeniul biologiei celulelor stem, oameni de știință japonezi și americani au identificat un procedeu ieftin și ușor de a reprograma celule mature specializate recoltate de la șoareci, aducându-le în stadiul de celule embrionare nespecializate, putând fi astfel respecializate pentru a genera orice tip de țesut, conform Reuters. ( continuare )

Insecticidul DDT, interzis în Statele Unite din 1972, dar care poate rezista mult timp în mediul înconjurător și în organismul uman, ar putea crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer, arată un studiu american publicat luni în ediția online a Jurnalului Asociației Medicale Americane (JAMA) și preluat de AFP. ( continuare )

Boehringer Ingelheim a anunțat două noi studii clinice ample, globale, pentru Pradaxaź (dabigatran etexilat), ce vor evalua eficiența și siguranța sa în terapia de prevenție a accidentelor vasculare cerebrale, în două afecțiuni cu relevanță clinică crescută. ( continuare )

Luarea vitaminei D nu ar avea vreun efect protector semnificativ împotriva bolilor cardiovasculare, cancerului sau fracturilor, potrivit unui studiu publicat vineri într-o revistă medicală britanică, relatează AFP. ( continuare )

Oamenii de știință fac primii pași experimentali în încercarea de a obține măduvă artificială, cultivând celule stem într-un mediu de laborator, în încercarea de a asigura un tratament eficient pentru bolnavii de leucemie, conform LiveScience. ( continuare )

Apa de gură poate crește riscul de infarct și accident cerebral, pentru că soluția antiseptică ucide bacteriile bune care contribuie la menținerea unui nivel scăzut al tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Free Radical Biology And Medicine. ( continuare )

Medicamentele pentru tratarea răcelii și gripei îi pot face pe pacienți să se simtă mai bine, însă pot afecta sănătatea prietenilor și a colegilor, întrucât contribuie la răspândirea cu mai multă ușurință a microbilor. ( continuare )

Google lab, cunoscut pentru proiectele sale mai puțin obișnuite, a anunțat joi că este pe cale să dezvolte o nouă generație de lentile de contact care ar putea ajuta persoanele diabetice să-și țină sub control nivelul de zahăr din organism, informează vineri AFP. ( continuare )

Fumatul afectează aproape toate organele corpului, contribuind la declanșarea unor boli grave, printre care cancerul pulmonar, arată vineri biroul Chirurgului General din Statele Unite, într-un raport care face bilanțul a 50 de ani de luptă împotriva acestui fenomen. ( continuare )

Hepatita C este la un pas de a fi învinsă cu ajutorul unui nou cocktail de două medicamente care s-au dovedit foarte eficiente, potrivit rezultatelor unui studiu publicat miercuri ce arată că această infecție cronică a ficatului, care a ucis mai mulți americani decât SIDA, ar putea fi eradicată. ( continuare )

Agenția americană pentru medicamente (FDA) a recomandat miercuri limitarea dozei de paracetamol în analgezicele combinate cu derivate ale morfinei, pentru a se evita riscul de leziuni hepatice grave, informează joi AFP. ( continuare )

Rezultatele în urma analizei compuse a studiului de referință de fază III RE-LYź și a studiului său extins RELY-ABLEź arată că, în tratamentul pe termen lung, profilurile de eficacitate și siguranță ale ambelor doze de Pradaxaź (dabigatran etexilat, 150 mg administrat de două ori pe zi și 110 mg administrat de două ori pe zi) rămân consistente cu rezultatele observate în studiul RE-LYź pe baza căruia s-a obținut indicația și care a inclus 18.000 de pacienți. ( continuare )

GlaxoSmithKline (GSK) a primit, la sfârșitul anului trecut, autorizația de punere pe piață din partea Comisiei Europene, pentru vaccinul său împotriva cancerului de col uterin - Cervarix [vaccin bivalent recombinant împotriva virusului papiloma uman (tipurile 16 și 18)] pentru administrarea în două doze, la fete cu vârste între 9 și 14 ani. ( continuare )

Cancerul ar putea fi diagnosticat în doar câteva ore prin intermediul unui nou test dezvoltat de cercetătorii britanici, ceea ce ar însemna un tratament mai eficace pentru pacienți. ( continuare )

Sistemul imunitar, care apără organismul de infecții, prin producerea de anticorpi, își poate rata ținta, cauzând cea mai frecventă formă de leucemie infantilă, arată cercetătorii britanici, într-un studiu publicat în revista Nature Genetics. ( continuare )

Noi progrese se prefigurează în tratarea bolii Parkinson, datorită unei terapii experimentale care a permis ameliorarea motricității și calității vieții pentru circa 50 de pacienți atinși de o formă evoluată a bolii. Boala Parkinson este afecțiunea neurodegenerativă cea mai frecventă, după boala Alzheimer. Ea afectează circa cinci milioane de persoane în întreaga lume, precizează Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Comitetul european de farmacovigilență (PRAC) a recomandat suspendarea autorizației europene de comercializare a medicamentului Protelos, al laboratoarelor franceze Servier, medicament indicat pentru tratamentul osteoporozei severe, a anunțat vineri grupul Servier. ( continuare )

Receptori olfactivi situați în plămâni controlează constricția căilor respiratorii în cazul inhalării de produse toxice, notează publicația franceză Science et Avenir. ( continuare )

Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, din care o singură doză ar putea fi suficientă pentru a proteja bebelușii sub șase luni, a fost testat cu succes pe oameni, potrivit unui studiu preliminar publicat miercuri în revista științifică online Plos One. ( continuare )

Un nou test, care utilizează căldura în timpul examinării probelor sangvine, a fost creat de cercetătorii americani pentru a depista cancerul cervical. ( continuare )

Un medicament prescris de obicei în tratarea epilepsiei ar putea îmbunătăți capacitatea adulților de a dobândi noi abilități de învățare la fel ca în timpul copilăriei, se arată într-un studiu realizat de oamenii de știință americani. ( continuare )

Aspirina poate reprezenta un remediu pentru calmarea stărilor de furie, care pot fi provocate de unele inflamații din organism, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii americani. ( continuare )

Un gel comestibil care oferă senzația de sațietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie. ( continuare )

O dietă bogată în fructe și legume cu un conținut ridicat de fibre contribuie la prevenirea astmului alergic, datorită efectului protector al fermentării acestor fibre sub acțiunea bacteriilor intestinale - este concluzia unui studiu realizat de cercetători elvețieni de la Spitalul Universitar din Vaud și publicat de revista 'Nature Medicine', care l-a și finanțat, relatează luni agenția EFE. ( continuare )

Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidențiază o explozie a acestui fenomen în țările în curs de dezvoltare și face apel la guverne să acționeze, transmite AFP. ( continuare )

O doză zilnică de vitamina E ar putea ajuta persoanele care suferă de demență să se descurce singure în efectuarea sarcinilor zilnice, se arată într-un nou studiu realizat de oamenii de știință americani. ( continuare )

Un studiu prezentat marți de cercetători suedezi arată cu mai multă claritate efectele nocive pe care le are o noapte albă - adică nedormită - asupra creierului, ceea ce ar trebui să-i determine pe petrecăreții de revelion să meargă la culcare mai devreme, relatează AFP. ( continuare )

Codeina, considerată a fi unul dintre cele mai utilizate analgezice din lume, este folosită pentru ameliorarea durerilor, însă acest medicament nu dă rezultate în cazul a milioane de oameni din cauza unor variații genetice. ( continuare )

Un bărbat din Marea Britanie a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, marți, după ce a fost desemnat cel mai longeviv pacient care a suportat un transplant de inimă. ( continuare )

Oamenii de știință s-au declarat "entuziasmați" de rezultatele preliminare ale unui studiu despre un nou medicament contra acumulărilor de proteine din creier ce ar putea fi lansat sub forma unei pastile contra maladiei Alzheimer în următorii cinci ani. ( continuare )

Vaccinul antigripal este mai puțin eficace în general în cazul bărbaților decât în cazul femeilor. Acest fenomen pare să fie legat de un nivel ridicat de testosteron, care subminează reacțiile sistemului imunitar, relevă un studiu publicat luni în Statele Unite, citat de AFP. ( continuare )

Femeile care nu sunt alergice la arahide pot să le consume în timpul sarcinii fără să se teamă că bebelușul loc va dezvolta o alergie la acestea, indică un studiu făcut public luni, care pune sub semnul întrebării recomandările actuale, informează AFP și BBC. ( continuare )

Utilizarea imunoterapiei pentru a combate cancerul a fost cel mai semnificativ progres științific în 2013, potrivit palmaresului anual al celor mai importante 10 descoperiri ale anului stabilit de prestigioasa revistă americană Science, relatează AFP. ( continuare )

O bună parte din persoanele în vârstă care suferă de hipertensiune ar putea fi tratate într-un mod mai puțin agresiv, adică ar putea lua mai puține pastile decât le sunt prescrise în acest moment pentru a-și ține tensiunea arterială sub control, relatează miercuri Associated Press. ( continuare )

Vitaminele sunt o risipă de bani, nu oferă beneficii pentru sănătate și ar putea fi chiar dăunătoare, în cazul adulților bine hrăniți, sugerează un studiu realizat de cercetători britanici și americani, potrivit publicației The Independent. ( continuare )

Un stil de viață sănătos, bazat pe cinci reguli simple, între care sportul și renunțarea la fumat, reduc considerabil riscul de demență și declin cognitiv, au descoperit cercetătorii britanici de la Școala de Medicină a Universității din Cardiff. ( continuare )

Regimul alimentar al unui tată înainte de concepere joacă un rol foarte important pentru sănătatea copiilor săi, demonstrează un nou studiu, potrivit Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Vaccinarea copiilor de vârste mici contra gripei reduce cu peste 50% riscul contractării acestei infecții sau a altor maladii mai grave, precum pneumonia, arată un studiu publicat joi de New England Journal of Medicine. ( continuare )

Prevenția accidentului vascular cerebral ischemic (accident vascular cerebral cauzat de un cheag de sânge) reprezintă motivul pentru care pacienții cu fibrilație atrială (FA) urmează tratamentul anticoagulant. Din analiza informațiilor disponibile în urma tuturor studiilor de fază III (RE-LY [Pradaxa (dabigatran etexilat)], ROCKET-AF [rivaroxaban], ARISTOTLE [apixaban], precum și ENGAGE-AF-TIMI 48 [edoxaban], pentru care au fost prezentate informații noi pe 19 noiembrie, în cadrul Sesiunilor Științifice ale Asociației Americane a Inimii, Pradaxa 150 mg administrat de două ori pe zi continuă să fie singurul NACO care a demonstrat o reducere semnificativă statistic a riscului de accident vascular cerebral ischemic, comparativ cu tratamentul bine controlat cu un AVK. ( continuare )

Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult așteptat împotriva hepatitei C care ar putea oferi un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afectează ficatul, informează sâmbătă Associated Press. ( continuare )

Alte articole medicale 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .

 

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014