eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Riscul de cancer uterin poate fi redus prin dietă, exerciții fizice și, probabil, prin consumul de cafea, au estimat cercetători de la Imperial College din Londra, relatează miercuri BBC. ( continuare )

Un comitet consultativ din cadrul agenției americane pentru siguranța alimentelor și medicamentelor (FDA) a recomandat autorizarea produsului umeclidinium/vilanterol al laboratorului britanic GlaxoSmithKline (GSK) în tratamentul bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPCO), a anunțat GSK miercuri într-un comunicat, potrivit AFP. ( continuare )

Un nou studiu indică faptul că femeile în vârstă de peste 40 de ani ar trebui să-și facă în mod regulat mamografii pentru depistarea încă din fazele incipiente ale cancerului mamar, conform LiveScience. ( continuare )

O bacterie modificată genetic, capabilă să identifice și să distrugă celulele canceroase din organism, a fost creată de o companie cu sediul în Marea Britanie. ( continuare )

Oamenii de știință testează o nouă "pilulă digitală" care poate transmite un mesaj text rudelor, prietenilor sau medicilor, din interiorul organismului pacientului, conform unui material publicat de Daily Telegraph. ( continuare )

Grupul farmaceutic elvețian Roche a anunțat, luni, că autoritățile sanitare europene au aprobat o nouă formulă a medicamentului său far Herceptin utilizat în tratamentul cancerului mamar. ( continuare )

Combinarea unui medicament antiviral cu unul experimental s-a dovedit a fi eficace pentru tratarea bolnavilor de hepatită C cronică, care, în majoritate, se confruntă cu distrugeri mari la nivelul ficatului, potrivit rezultatelor unui studiu clinic realizat recent în SUA. ( continuare )

Consumul de fructe proaspete ca merele, strugurii și afinele reduc riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2 (cel mai frecvent), iar înlocuirea lor cu suc de fructe industrial ar putea, dimpotrivă, crește acest risc, arată un studiu apărut vineri și preluat de AFP. ( continuare )

Tinerele care consumă alcool înaintea primei sarcini riscă mai mult să dezvolte un cancer la sân decât cele care încep să bea după ce au fost însărcinate, arată un studiu american apărut miercuri și preluat de AFP. ( continuare )

Migrena poate duce la modificări durabile și permanente ale structurilor cerebrale, cum ar fi leziunile, arată o analiză a circa 20 de studii apărută miercuri în revista americană Neurology și preluată de AFP. ( continuare )

Un nou test de depistare a cancerului ovarian a oferit rezultate promițătoare, au anunțat cercetătorii americani, care spun că acesta poate descoperi tumorile în stadiul lor incipient, fapt care crește șansele de supraviețuire cu până la 90%. ( continuare )

Persoanele obeze care înregistrează un deficit de anumite bacterii intestinale prezintă un risc crescut de a dezvolta maladii metabolice și cardiovasculare asociate stării lor, o descoperire care relansează speranța unei prevenții eficiente, relevă două studii publicate miercuri. ( continuare )

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Yokohama, Japonia, au dezvoltat un țesut hepatic uman, din celule stem, acest succes reprezentând un pas important pentru viitorul transplanturilor de ficat, informează Asociația Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem. ( continuare )

Boehringer Ingelheim a finalizat procesul de înrolare a peste 950 de pacienți naivi (care nu au avut niciodată o schemă terapeutică) purtători ai genotipului 1b, în studiile pivot de fază III HCVerso™ 1 și 2 fără interferon. Studiile investighează profilul de eficiență și siguranță al faldaprevir*, un inhibitor de protează de a doua generație, precum și ale inhibitorului de polimerază NS5B, deleobuvir (BI 207127),* în combinație cu ribavirină. ( continuare )

Bărbații ar putea să își protejeze fertilitatea de efectele negative ale procesului de îmbătrânire dacă adoptă câteva modificări simple în dietele lor zilnice, optând pentru o alimentație sănătoasă. ( continuare )

În anumite situații, administrarea de antibiotice calmează considerabil lombalgia cronică. "Este un studiu uimitor, dar convingător", scrie Le Figaro. ( continuare )

Un test sangvin creat de cercetătorul român Alexander Niculescu, profesor la Universitatea Indiana din Statele Unite, ar putea prezice riscul de sinucidere în rândul persoanelor diagnosticate cu tulburare bipolară. ( continuare )

Piloții care zboară des la înălțimi mari au un risc crescut de leziuni cerebrale, relevă un studiu publicat luni în revista americană Neurology, relatează AFP. ( continuare )

Cercetătorii au descoperit dovezi clare potrivit cărora cuprul contribuie la apariția unor modificări în creier, care ar putea cauza și agrava boala Alzheimer, dar au concluzionat că este puțin de făcut în legătură cu această problemă, deoarece cuprul este prezent în alimentație și de asemenea vital pentru sănătate, relatează marți The Independent. ( continuare )

Consumul ridicat de cafea – mai mult de patru cești pe zi – crește riscul de deces prematur cu 56%, afirmă cercetătorii americani, al căror studiu a fost publicat de curând în Mayo Clinic Proceedings, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Cercetători americani au reușit pentru prima oară să manipuleze memoria unor șoareci. Pornind de la două evenimente independente trăite de animale, ei au creat o amintire falsă cu ajutorul optogeneticii, relatează lefigaro.fr. ( continuare )

Oamenii de știință de la Universitatea din Southampton au dezvoltat tratamentul în încercarea de a ataca cancerele, precum cel pancreatic și cele din zona capului și a gâtului, care sunt destul de greu de tratat cu tehnologiile disponibile. ( continuare )

Cercetători americani au anunțat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franța există aproape 30.000 copii afectați de o formă sau alta de autism, menționează maxisciences.com. ( continuare )

Autismul afectează în mod diferit creierul bărbaților și al femeilor, relevă un studiu britanic, citat de BBC. ( continuare )

Un test sangvin de detectare timpurie a hipertensiunii arteriale, care costă doar 15 lire sterline, a fost conceput de medicii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. ( continuare )

Grupul Actavis, numărul 3 mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea de produse farmaceutice generice, anunță lansarea pe piața din România a produsului Nemdatineź,comprimate filmate  cu două concentrații: 10 mg și 20 mg. ( continuare )

Lipsa somnului poate provoca schimbări în activitatea creierului, determinând unele persoane să mănânce mai mult, potrivit unui studiu publicat marți în revista științifică Nature Communications, relatează AFP. ( continuare )

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale prezintă în cele ce urmează traducerea în limba română a comunicatului de presă al Agenției Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) referitor la recomandarea de modificare a modului de utilizare pentru medicamentele care conțin metoclopramidă. ( continuare )

Cercetările științifice care vizează potențialul regenerator al celulelor sușă se accelerează în toate domeniile medicinei, inclusiv în domeniul îngrijirii dentare. O inovație recentă îi determină pe oamenii de știință să spere că durerile cauzate de devitalizarea dinților cariați vor deveni o simplă amintire într-o bună zi, informează lefigaro.fr. ( continuare )

Oamenii de știință chinezi au reușit să obțină structuri asemănătoare dinților din celule stem pluripotente (celule iPS), a informat Academia Chineză de Științe (CAS), relatează marți Xinhua. ( continuare )

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă suspendarea autorizațiilor de comercializare a pastilelor care conțin ketoconazol și care sunt folosite în tratarea infecțiilor fungice, pe motiv că riscul leziunilor hepatice la utilizarea acestora este mai mare decât beneficiile. ( continuare )

Majoritatea covârșitoare a bărbaților cu cancer testicular reușesc să supraviețuiască bolii, potrivit unor date transmise de organizația caritabilă Cancer Research din Marea Britanie, transmite BBC News. ( continuare )

Persoanele care au în familie cazuri de cancer se confruntă cu riscuri mai mari să dezvolte nu doar același tip de cancer, dar și alte forme, relevă o cercetare citată joi de BBC News. ( continuare )

Mutațiile genetice par să joace un rol important în numeroase alergii, relevă miercuri un studiu publicat în revista de specialitate Science Transnational Medicine, preluat de AFP. ( continuare )

O intervenție de ultimă oră care a schimbat cursul vieții celor doi frați gemeni aflați încă în uterul mamei a fost efectuată, pentru prima dată în România, la Spitalul Băneasa. Este vorba de realizarea unei proceduri de fotocoagulare cu laser a anastomozelor placentare, se arată într-un comunicat de presă al unității sanitare. ( continuare )

Bărbații care sar peste micul dejun riscă mai mult să facă o criză cardiacă. ( continuare )

Perturbarea ritmurilor biologice constituie un factor de risc în cazul unor boli precum cancerul, potrivit unor cercetări în curs, dar conform cărora poate începe o primă aplicație practică - cronoterapia, scrie lefigaro.fr. În urma unor cercetări efectuate în cursul a peste 30 de ani, se cunosc tot mai multe lucruri despre ritmurile circadiene și efectele lor. Cercetările au dus la apariția unei noi metode de tratament, cronoterapia. Ea constă în administrarea de medicamente respectând orarul natural al organismului, pentru a le îmbunătăți eficiența și a micșora efectele nedorite. ( continuare )

O proteină asociată cu declanșarea stresului, a anxietății și a depresiei, supranumită "molecula tristeții", a fost descoperită de oamenii de știință la nivelul glandei pituitare din creier. ( continuare )

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lume, având în vedere faptul că în 2011 au ucis peste 17 milioane de persoane, potrivit datelor publicate luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează EFE. ( continuare )

Ministerul japonez al Sănătății și-a dat vineri acordul pentru a începe primele teste clinice mondiale pe oameni în domeniul medicinei regenerative prin intermediul celulelor sușă pluripotente induse (iPS), relatează AFP. ( continuare )

Uleiul de usturoi poate încetini fenomenul de scădere a numărului leucocitelor din sânge provocat de chimioterapie și radioterapie, tratamente utilizate pentru eliminarea tumorilor canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. ( continuare )

FDA aprobă Gilotrif™ (afatinib) ca primă linie de tratament pentru pacienții cu cancer pulmonar cu mutații EGFR. ( continuare )

Un nou tip de bisturiu poate să facă diferența între un tesut sănătos și o tumoare canceroasă, fapt care va permite medicilor chirurgi o eficiență mai bună a operațiilor de extirpare a tumorilor, afirmă autorii unui studiu publicat miercuri în Science Translational Medecine. ( continuare )

Geneticieni de la Școala de Medicină a Universității din Massachusetts au anunțat că au reușit să facă încă un pas în direcția obținerii unui tratament împotriva maladiilor genetice provocate de existența unui cromozom suplimentar în genom, conform BBC. ( continuare )

Experți internaționali reuniți în aceste zile la Viena pentru Congresul mondial dedicat maladiilor cu transmitere sexuală /MST/ și SIDA au avertizat asupra unei rezistențe sporite la antibioticele utilizate pentru tratarea anumitor MST, transmite AFP. ( continuare )

Anomalii cromozomiale ar putea explica riscul crescut de cancer la bolnavii de diabet de tip 2 (cel mai des întâlnit), arată un studiu franco-britanic publicat în revista Nature Genetics și preluat de AFP. ( continuare )

Medicamentul-minune ce combate toate formele de cancer va fi testat în curând pe oameni. ( continuare )

Suplimentele cu omega-3 din pește, creditate cu o gamă vastă de beneficii pentru sănătate, ar putea duce la creșterea cu 71% a riscului de dezvoltare a unui tip agresiv de cancer la prostată, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Oamenii de știință au reușit să creeze șoareci modificați genetic care conțin cromozomi umani în fiecare celulă a organismului lor, în cadrul unei serii de studii prin care se demonstrează că maladiile genetice ar putea fi tratate printr-o metodă radicală de terapie genetică, conform publicației britanice The Independent. ( continuare )

Compania Desitin a lansat în România antiepilepticul Diacomit, singurul destinat sindromului Dravet. ( continuare )

Anticorpii materni care au ca țintă proteine din creierul fătului ar putea juca un rol în dezvoltarea anumitor forme de autism, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat în Translational Psychiatry. ( continuare )

Alte articole medicale 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014