Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, alături de un reprezentant al Ministerului Sănătății, au evaluat spațiile și parametrii tehnici din cadrul Secției de Radioterapie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Galați, unde va fi instalat un accelerator liniar de particule, se arată într-un comunicat transmis vineri de biroul de presă al instituției.

05.05.2017 / Agerpres

 

Potrivit sursei citate, concluziile evaluării vor fi trecute în caietul de sarcini pentru pregătirea licitației.

"CJ Galați va finanța o parte din lucrările prevăzute de proiect, care vor fi stabilite după analiza datelor obținute în cadrul evaluării. Spitalul Județean de Urgență Galați este în prima parte de derulare a programului, alături de alte patru centre de radioterapie din țară. Gălățenii cu probleme oncologice se vor putea trata la standarde moderne la Galați și nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte centre medicale", a declarat Costel Fotea.

Spitalul Județean de Urgență Galați este inclus în cadrul Programului Privind Reforma Sectorului Sanitar — Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului de Sănătate din România, derulat de Ministerul Sănătății.

Prin acest program se dorește dotarea unităților medicale cu accelerator liniar de particule și computer tomograf cu extensie pentru simularea tratamentului în radioterapie.

Valoarea instalațiilor este de patru milioane de euro, la care se adaugă cheltuieli cu reamenajarea spațiilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .