Spitalul regional din Craiova se află cu documentele în faza mai avansată decât Iași și Cluj-Napoca

28.05.2017 / Agerpres

 

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că noul spital regional care se va construi la Craiova se află într-o fază mai avansată în ceea ce privește elaborarea documentelor decât cele din Iași și Cluj-Napoca. Bodog a precizat, la Craiova, că în unitatea de management a MS pentru construirea spitalelor regionale vor fi cooptați și reprezentanții consiliilor județene și ai primăriilor, astfel încât aceștia să poată lucra împreună cu proiectanții și constructorii.

“Sunt în Craiova pentru a avea întâlniri cu președintele CJ Dolj, cu primarul, pe tema spitalului regional, pentru că la Craiova se va construi unul din cele trei spitale regionale anunțate în programul de guvernare și vreau să vă spun că spitalul regional din Craiova este cel mai înaintat în ceea ce privește actele, adică hotărârea de Guvern este dată și există și certificatul de urbanism. Celelalte două spitalele, respectiv Cluj-Napoca este în fază de elaborare a hotărârii de guvern, încă mai așteptăm documente de la Cluj pentru că dânșii au avut o problemă la hotărârea de CL pe care au corectat-o, iar la Iași au fost niște probleme în ceea ce privește localizarea, dar deja s-au rezolvat și suntem în linie dreaptă pentru a finaliza hotărârile de guvern“, a spus Bodog după ce împreună cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, a vizitat noul spital municipal construit la Craiova.

Ministrul Sănătății a afirmat că lucrările la noile spitale se vor derula în paralel cu cele pe care autoritățile locale le vor face pentru racordarea la utilități. “Vom lucra în strânsă legătură cu președintele CJ Dolj și primarul Craiovei și i-am promis doamnei Lia Olguța Vasilescu că în momentul în care vom demara lucrările acestea vor merge în paralel cu utilitățile pe care autoritățile locale le pun la dispoziție, motiv pentru care vom contacta în unitatea de management a MS pentru spitalele regionale reprezentanții primarului și președintelui CJ pentru a lucra în strânsă legătură cu proiectanții și constructorii pentru spitalele regionale”, a spus Bodog.

El a apreciat felul în care arată secția pentru copii din cadrul noului spital, afirmând că reprezintă un model pentru felul în care trebuie să arate o astfel de unitate. “Am vizitat o secție de copii cum nu am văzut nici în străinătate, deși vreau să vă spun că am văzut foarte multe spitale de copii atât în țară cât și în străinătate și cred că pentru modul în care a fost realizată această secție autoritățile locale merită toate felicitările și tot respectul nostru, pentru că este un model pentru felul în care trebuie să arate un spital de copii”, a spus ministrul Sănătății.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .