Prof. dr. Irinel Popescu a fost ales președinte al Asociației Europene de Chirurgie (European Surgical Association - ESA) în cadrul celei de-a 24-a reuniuni a organizației, care a avut loc în perioada 4 - 6 mai la București.

11.05.2017 / Agerpres

 

Irinel Popescu a precizat luni, pentru AGERPRES, că va ocupa funcția de președinte al asociației în perioada 2018 — 2019.

Potrivit organizatorilor, reuniunea anuală a Asociației Europene de Chirurgie este concepută pentru a oferi experiențe educaționale cuprinzătoare în domeniile chirurgiei clinice, chirurgiei experimentale și a științelor conexe, educației chirurgicale și aspectelor socio-economice ale îngrijirii.

De-a lungul timpului, ESA a stabilit o strânsă colaborare cu organizația de profil american㠗 American Surgical Association și editează împreună revista "Annals of Surgery". O parte din lucrările prezentate în cadrul reuniunilor anuale ale ESA sunt publicate în revistă.

Asociația Europeană de Chirurgie a fost înființată în 1993 și reunește chirurgi de top ai continentului, dintre care mulți sunt și conducători ai departamentelor de chirurgie din instituții academice de primă mărime.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .