Un copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o nouă șansă la viață printr-o procedură de cardiologie intervențională efectuată pe 30 august, în premieră în România, la Spitalul European Polisano.

02.09.2014 / Agerpres

 

Familia micuțului cunoștea afecțiunea acestuia încă de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului. 

Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, profesorul universitar Petru Liuba - șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu. 

Proiectul de responsabilitate socială a debutat la inceputul anului 2014 și constă în realizarea unor interventii chirurgicale complexe efectuate pro-bono de echipe de reputati medici cardiologi din strainatate, impreuna cu medicii spitalului Polisano la copii cu malformatii congenitale cardiace proveniți din familii defavorizate sau centre de plasament. Proiectul a parcurs pana în prezent doua etape: primii 10 copii au fost operați in februarie de o echipa mixtă româno-britanică printr-un maraton chirurgical de o săptămână, iar urmatorii 6 copii au beneficiat de un tratament non-chirurgical, intervențional in luna aprilie, care permite refacerea mult mai rapidă. 

"Ne bucură foarte mult reușita acestei inițiative și avem satisfacția unei echipe bine închegate, de profesioniști, ce poate oferi cele mai înalte standarde de calitate ale actului medical. Prin acest proiect pilot ce constă în accesarea la timp a unui tratament adecvat pentru rezolvarea malformațiilor cardiace, indiferent de condiția socială, Clinica Polisano dorește să atragă cât mai mulți parteneri dispuși să susțină o cauză umanitara", a declarat Dr. Nicolae Florescu, șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano. 

În urmă cu o săptămână conducerea operațională a firmelor din grupul Polisano a fost preluată de avocatul Remus Borza, apropiat doctorului Ilie Vonica, fondatorul grupului. Grupul de firme Polisano, cu activități în producția și distribuția de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul rețelei proprii de clinici și spitale, a avut în anul 2013 o cifră de afaceri de peste 400 de milioane euro, numărând 2000 de salariați.