GSK primește aprobarea pentru extinderea indicațiilor Synflorix în România

26.02.2016 / ThePractice

 

GSK anunță că Autoritatea Națională a Medicamentului a aprobat extinderea informațiilor de prescriere a vaccinului pneumococic Synflorix (vaccinul pneumococic conjugat cu proteina D) pentru protecția împotriva bolii pneumococice invazive (BPI), a pneumoniei și a otitei medii acute (OMA) cauzate de serotipul* 19A, la copii cu vârste cuprinse între 6 săptămâni și până la împlinirea vârstei de 5 ani. La baza acestei aprobări au stat două studii post-punere pe piață care au indicat o scădere a incidenței bolilor cauzate de 19A după introducerea vaccinului pneumococic în programele naționale de imunizare.

Serotipul pneumococic 19A este asociat cu un procent mic de cazuri de boală pneumococică, inclusiv BPI la sugari și copii mici. Având în vedere studiile care indică o posibilă legătură între boala cauzată de 19A și rezistența la tratamentul antibiotic, prevenirea BPI cauzată de 19A este importantă în țările în care s-a observat creșterea prevalenței acesteia.

„GSK întâmpină cu bucurie aprobarea de extindere a informațiilor de prescriere pentru vaccinul său pneumococic”, afirmă Laura Munteanu, Director Medical GSK Romania. „Această actualizare a indicațiilor confirmă observațiile din viața de zi cu zi și oferă informații clare despre valoarea pe care vaccinul o poate oferi în protecția copiilor împotriva BPI, pneumonie și OMA.”

Studiile post-punere pe piață, derulate pe două continente (Europa - Finlanda și America de Sud - Brazilia), au demonstrat o scădere a incidenței bolilor cauzate de 19A după introducerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naționale de imunizare din aceste țări.

Despre Synflorix

Synflorix este indicat pentru imunizarea activă împotriva bolilor pneumococice invazive, precum meningita si sepsisul, a pneumoniei și a otitei medii acute cauzate de Streptococcus pneumoniae la sugari și copii începând cu vârsta de 6 săptămâni și până la împlinirea vârstei de 5 ani. În unele țări, Synflorix are indicații suplimentare, inclusiv otita medie acută (OMA) cauzată de  Haemophilus influenzae netipabil (NTHi).

Synflorix este autorizat în peste 125 de țări și este vaccinul preferat în peste 45 de programe de imunizare naționale și regionale.

Începând cu 2009, peste 250 milioane de doze de Synflorix au fost distribuite la nivel mondial, contribuind la protecția a peste 70 milioane de copii.GSK a fost una dintre primele companii care a semnat un acord cu Gavi, Alianța Globală pentru Vaccinare și , începând cu 2009 a furnizat peste 145 milioane de doze de Synflorix în țările în curs de dezvoltare. Ca parte din acest angajament în derulare, GSK a fost de acord să pună la dispoziție 720 de milioane de doze de Synflorix până în 2025 pentru a contribui la protecția copiilor din toată lumea.

Despre boala pneumococică

Boala pneumococică face referire la infecții cauzate de S. pneumoniae, care pot conduce la boli invazive severe și uneori fatale, precum meningita, sepsisul, pneumonia și adesea la boli non-invazive mai putin severe, precum OMA, o inflamatie a urechii medii, care afectează milioane de copii din toată lumea.

Se estimează că 476.000 de copii cu vârste sub 5 ani mor anual din cauza bolii pneumococice, reprezentând aproximativ 5% din toate cauzele de mortalitatea la copiii din această grupă de vârstă.

GSK, una dintre principalele companii din lume din domeniul cercetării farmaceutice și medicale, și-a luat angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, oferindu-le șansa de a face mai multe lucruri, de a se simți mai bine și de a trăi mai mult.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .