Consiliul Județean Arad construiește un Complex Pediatric pe șapte nivele

13.03.2018 / Agerpres

 

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat pe 13 martie două contracte importante. Cele două proiecte vizează sistemul de sănătate, și anume Servicii de proiectare, faza studiu de prefezabilitate, pentru“Construire Secții Obstetric㠖 Ginecologie și Neonatologie, Secție Chirurgie Infantilă, Secția Pediatrie”, din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv Servicii de proiectare faza DALI pentru “Reabilitarea serviciilor spitalicești în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, etaj 5, Corp C1”.

Semnarea contractelor a fost urmată de o dezbatere legată de construirea noului complex pediatric, care va cuprinde toată paleta specifică, de la Obstetrică și Ginecologie, la Chirurgie Infantilă și Pediatrie.

La ședința condusă de Iustin Cionca, au fost prezenți Geanina Pistru (reprezentant Primăria Arad), reprezentanții firmei de proiectare, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar și șefii de secții implicați în proiect, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, prodecanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Vasile Goldiș”, aparatul propriu al Consiliului Județean.

„Pentru mine, sistemul de sănătate este o prioritate absolută. Astăzi am semnat două contracte importante, pentru serviciile de proiectare privind modernizarea secției de Cardiologie, investiție ce se va realiza din fonduri transfrontaliere și pentru studiul de prefezabilitate la noul Complex Pediatric. Acest complex se va realiza din fonduri de la Compania Națională de Investiții, circa 35 de milioane de euro, și de la Consiliul Județean Arad, aprox. 6 milioane de euro, reprezentând atât cofinanțarea, cât și cheltuielile considerate neeligibile. Fac această precizare pentru a sublinia încă o dată importanța excedentului bugetar, pentru că de la acest capitol bugetar alocăm de fiecare dată bani pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Cu prilejul semnării contractului pentru studiul de prefezabilitate am adus la aceeași masă toți factorii implicați în acest proiect pentru a discuta toate aspectele, toate problemele ridicate. Voi organiza astfel de întâlniri de fiecare dată când este cazul, pentru ca odată pornită construcția să «vorbim cu toții aceeași limbă»”, a afirmat Iustin Cionca.

Noul Complex Pediatric va cuprinde secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, Chirurgie Infantilă, Pediatrie și se va construi în curtea Spitalului Județean. Construcția va avea circa 20.000 m2 (suprafață construită), pe 7 nivele (demisol+P+5).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .