Florian Bodog: Centrul de resurse umane în Sănătate va începe să funcționeze săptămâna viitoare

23.03.2017 / Agerpres

 

Ministrul Florian Bodog a anunțat pe 23 martie, la Tulcea, că Centrul de resurse umane în Sănătate va începe să funcționeze săptămâna viitoare, ca parte a strategiei Guvernului în managementul resurselor umane din domeniu.

“Guvernul României are în strategie crearea unei structuri care să gestioneze resursele umane în Sănătate, un Centru de resurse umane în Sănătate pe care l-am și creat printr-o hotărâre de Guvern. Am modificat organigrama ministerului. Acest centru urmează să funcționeze începând de săptămâna viitoare și va solicita tuturor spitalelor județene de urgență necesarul de personal pe o durată de 20-25 de ani, în așa fel încât să facem o strategie de cadre foarte aplicată pe nevoile sistemului de sănătate“, a declarat ministrul Sănătății.

El a mai spus că are în vedere modificarea legii rezidențiatului într-o manieră în care rezidenții să nu mai fie cantonați doar la nivelul marilor centre universitare. “Toate aceste modificări fac parte din strategia de a ține personalul în țară. Am făcut modificări salariale consistente care grevează foarte mult bugetul de stat, dar considerăm că este important ca specialiștii din Sănătate să aibă condiții astfel încât pacientul să fie în centrul preocupărilor noastre”, a menționat ministrul Sănătății.

Florian Bodog a anunțat totodată că marți, la momentul discutării în Parlament a ordonanței privind centrele comunitare, se va încerca identificarea unei soluții pentru a plăti diferențiat medicii de familie care lucrează în comunități defavorizate. “Tot personalul care-și desfășoară activitatea în zone defavorizate trebuie retribuit într-o altă clasă de salarizare”, a mai spus ministrul Bodog, precizând subiectul a fost discutat și la întâlnirea de la Tulcea cu medicii din Spitalul Județean de Urgență, parlamentari și autorități județene.

În același context, ministrul Sănătății a anunțat că dorește ca, până la sfârșitul acestui, an să fie aprobată o nouă lege a Sănătății. “Această lege a Sănătății va fi lucrată împreună cu cei care sunt la firul ierbii, medicii din sistem și autoritățile locale și județene. Nu vom face grupuri de lucru mari, pentru că nu sunt lucrative. Vom face un draft care va circula la toate spitalele județene, la toate consiliile județene și autoritățile locale care au spitale și care sunt interesate de acest subiect, în așa fel încât să culegem toate propunerile bune pe care să le materializăm în acest proiect de lege. Nu vrem să facem o lege care să nu fie aplicabilă. Vrem să facem o lege suplă care să ajute atât pacientul, cât și specialistul în domeniul Sănătății”, a mai spus ministrul Bodog.

Ministrul Sănătății, alături de parlamentari tulceni și membri ai comisiilor de Sănătate, Buget și Muncă din Parlament, s-a întâlnit joi la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Tulcea cu unii medici tulceni și autorități care le-au prezentat problemele din Sănătate specifice județului. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .