Gheorghe Borcean, președintele CMR: Colegiul Medicilor din România militează pentru implicarea mai profundă în rezidențiat

07.12.2017 / CMR

 

Medicii rezidenți să se pregătească și în alte spitale decât cele universitare

CMR și-ar dori să poată fi implicat mai profund în rezidențiat. „Pentru că, tinerii medici care devin rezidenți și fac o specialitate, de fapt, se pregătesc  să intre în rândurile noastre. Noi ar trebui să îi admitem  în rândurile noastre supraveghindu-le paractica de rezidențiat și verificându-le cunoștințele,  atunci când ei și-au îndeplinit baremul, barem pe care îl poate face Ministerul Sănătății”, explică președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Totodată, CMR va milita să intre cu medicii rezidenți și în alte spitale decât cele clinice pentru a putea să se apropie de bolnav și pentru a vedea că se face medicină și în alte spitale decât centrele  universitare: Timișoara, București, Cluj, Iași.

„După un an de curs să se poată merge în instituții acreditate de universitatea teritorială cu medici acreditați de universitatea teritorială. Să facă rezidențiat în care să se poată apropia de bolnav. Pentru că, una este să ai 20 de rezidenți pe clinica de chirugie și alta să ai 2. Și la final să introducem în comisia pentru examenul de specialitate și un reprezentant al CMR din județul în care acesta va merge”, adaugă președintele Colegiului Medicilor din România.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .