Spitalul Județean Brăila are un Bloc Operator care îl plasează între primele din țară

02.08.2017 / Agerpres

 

Spitalul Județean de Urgență Brăila are un Bloc Operator care îl plasează între primele trei spitale din țară, a anunțat fostul manager al unității sanitare, chirurgul Mihail Iugulescu, cu ocazia inaugurării a șase săli de operație ultramoderne.

‘Sunt săli de operație la standarde europene, dotate cu instalație de ventilație și climă, așa cum cer normele. Inițial, s-a dorit ca toate să fie cu flux de aer laminat, dar până la urmă a rămas ca doar două săli din Blocul Operator să fie cu flux de aer laminat, restul cu flux de aer normal. Există și camere de preanestezie sau de consult preanestezic înaintea operației. Practic, Spitalul Județean are un Bloc Operator care îl plasează între primele din țară, după Spitalul de Urgențe Dimitrie Gerota, Spitalul Fundeni și Spitalul Militar’, a declarat Iugulescu.

Miercuri au fost recepționate șase dintr-un total de 11 săli de operație care vor constitui Blocul Operator de la Spitalul Județean Brăila, proiect început în 2013, în valoare totală de 22 milioane lei, finanțat din bugetul Consiliului Județean Brăila.

Proiectul a fost realizat cu o întârziere de doi ani din cauza instalației electrice a Spitalului Județean, care nu putea face față consumului întregului Bloc Operator, Ambulatoriului și aparatelor CT și RMN.

Din cauză că recepția proiectului a fost decalată au apărut probleme legate de ieșirea din garanție a aparaturii cu care sunt dotate sălile de operație, motiv pentru care se va negocia un alt termen.

‘Pe vremea când eram manager, am făcut un acord cu cei care ne-au furnizat aparatura de a prelungi, prin consens, garanția și termenul de garanție, pentru că noi am contractat această aparatură pentru tot Blocul Operator. Urmează să ne mai fie furnizate aparatele pentru următoarele cinci săli. Pentru că tot ei au câștigat licitația, au fost de acord să prelungească garanția. Se știe că aparatele n-au fost utilizate, deci sunt practic noi și își încep 0 km în acest moment. Noi ne dorim să se prelungească termenul de garanție tot cu doi ani’, a completat Iugulescu.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, pentru reabilitarea și dotarea celor șase săli de operație care sunt deja gata s-au cheltuit 11,6 milioane lei, iar în următoarele cinci săli, despre care se speră că vor fi terminate anul viitor, vor fi investite alte 10,4 milioane lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .