Au demarat lucrările de extindere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, finanțate în cadrul proiectului cu Banca Mondială.

07.03.2019 / Ministerul Sanatatii

 

Ministerul Sănătății, finanțează, prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, lucrările de construcție pentru extinderea corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea cu un corp nou de clădire. Aceste lucrări au ca scop reabilitarea și extinderea unității de primiri urgențe (UPU), precum și pentru asigurarea de spații suplimentare necesare pentru eficientizarea activității în această unitate sanitară. Corpul nou de clădire va avea regim de înălțime D+P+E.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 5,5 milioane de Euro și va fi realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, ce asigură finanțarea cu aprox. 2,6 milioane Euro.

Conform contractului, lucrările sunt planificate a fi finalizate în 24 luni, dar având în vedere că acestea se desfășoară într-un ritm avansat față de graficul de execuție, se estimează că Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va putea utiliza noul corp de clădire începând cu luna iunie 2020.

Tot în cadrul proiectului cu Banca Mondială, urmează ca, în luna aprilie 2019, să se semneze contractul de lucrări civile de construcție pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Valoarea totală a investiției este de aprox. 2.2 milioane Euro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical Urmărește-ne pe Facebook .