Astm bronșic: noua indicație terapeutică pentru Spiriva (tiotropium) Respimat în UE ar putea oferi pentru milioane de adulți o îmbunătățire semnificativă în tratamentul astmului

25.09.2014 / Action Global Communications

 

Boehringer Ingelheim a anunțat că indicația pentru Spiriva® (tiotropium) Respimat®* în tratamentul astmului bronșic a fost acceptată de către autoritățile de reglementare din UE. Spiriva® Respimat® este indicat ca tratament complementar bronhodilatator de întreținere pentru pacienții adulți cu astm, care sunt tratați cu o combinație de întreținere pe bază de corticosteroizi inhalatori (≥800µg budesonidă/zi sau echivalent) și beta2 agonişti cu durată lungă de acţiune, și care au experimentat una sau mai multe exacerbări severe în anul precedent.

Noua indicație pentru Spiriva® Respimat® în tratamentul astmului este bazată pe rezultatele programului clinic de Fază III UniTinA-asthma®, careastmului a redus cu aproximativ o treime (31%) riscul de agravare a astmului la pacienți1

De asemenea, rezultatele studiului de Fază III au arătat că profilul de siguranță al Spiriva® Respimat® este echilibrat în comparație cu placebo.

Astmul este adesea considerat ca fiind o afecțiune ușor de gestionat, iar percepția că oamenii cu simptomele astmului pot duce o viață normală este una greșită. Cu toate acestea, pacienții care experimentează simptomele astmului prezintă un risc aproximativ de șase ori mai ridicat de a avea un potențial atac de astm în următoarele câteva săptămâni, ce le poate pune viața în pericol, în comparație cu cei care au simptome incipiente pe timp de zi. De asemenea, viața lor socială, profesională, precum și sănatatea pot fi afectate semnificativ.

„Suntem conștienți că, deși folosesc opțiunile actuale de tratament, aproximativ jumătate din oamenii cu astm încă experimentează simptome care le cresc semnificativ riscul de a suferi un atac sever de astm. Aceste statistici evidențiază în mod clar existența nevoii critice pentru tratamente noi și eficiente pentru astm cum este Spiriva® Respimat®”, a declarat profesorul David Halpin, Medic Consultant & Profesor Asociat Onorific la Spitalul Royal Devon & Exeter.

„De-a lungul ultimului deceniu nu s-au schimbat prea multe în spectrul terapiilor pe care le putem pune la dispoziția pacienților, astfel că această nouă indicație pentru Spiriva® Respimat® reprezintă o inovație importantă și bine-venită în tratamentul astmului. Modul său unic de acțiune asupra astmului oferă medicilor o nouă posibilitate de a ameliora simptomele și de a reduce numărul de pacienți care experimentează exacerbări ale astmului sau agravări care nu sunt doar alarmante și neplăcute, ci pot pune viața în pericol”, a concluzionat profesorul Halpin.

Spiriva® Respimat® este un tratament de întreținere inhalator anticolinergic cu acţiune de lungă durată. Acţionează prin deschiderea căilor respiratorii îngustate şi menţinerea lor în acest stadiu timp de 24 de ore. În prezent nu există alți bronhodilatatori anticolinergici cu acțiune de lungă durată indicați pentru tratamentul astmului. Spiriva® Respimat® este deja aprobat pentru tratamentul bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC), susținut de datele complete rezultate în urma a peste 230 de studii clinice care au investigat efectele tiotropium asupra BPOC.

„Cu peste 90 de ani de experiență în domeniul afecțiunilor respiratorii, Boehringer Ingelheim se angajează să aducă medicilor și pacienților noi opțiuni de tratament, în special în ariile cu nevoi medicale evidente.

Astmul afectează milioane de pacienți în Europa, iar majoritatea persoanelor care suferă de astm au așteptări scăzute privind rezultatele benefice care pot fi obținute prin gestionarea astmului și nu realizează că starea lor se poate îmbunătăți ”, a declarat profesorul Klaus Dugi, Vicepreşedinte Senior Corporate pentru Medicină, Boehringer Ingelheim.

„Aprobarea reglementată a Spiriva® Respimat® pentru tratamentul astmului stabilește o nouă clasă de tratament inhalator pentru astm. Studiile noastre extinse au demonstrat că Spiriva® Respimat® poate îmbunătății rezultatele pentru pacienții adulți ce suferă de astm, care rămân simptomatici, deși folosesc opțiunile actuale de tratament standard. În studiile clinice finalizate, tratamentul astmului cu Spiriva® Respimat® a redus utilizarea serviciilor de sănătate, în special în ceea ce privește tratarea exacerbărilor”, a adăugat profesorul Dugi.