eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Celulele sușă sangvine aflate în centrul măduvei osoase asigură nu doar o reînnoire continuă a celulelor sangvine, ci se dovedesc capabile să răspundă și la urgențele organismului, producând, la cerere, globule albe, care luptă contra infecțiilor, afirmă cercetătorii francezi. ( continuare )

Amiodarona, un medicament folosit frecvent contra aritmiei cardiace, crește riscul de cancer, mai ales la bărbați și la pacienții care primesc doze mari din acest tratament, potrivit unui studiu publicat în revista americană Cancer. ( continuare )

Nivelurile ridicate de grăsimi saturate și colesterol din carnea roșie sunt considerate de multă vreme un factor de risc pentru boli cardiovasculare, însă un nou studiu identifică un factor de risc suplimentar, prezent tot în carnea roșie, un nutrient denumit carnitină, conform LiveScience.com. ( continuare )

În afară de efectele negative asupra inimii sau plămânilor, fumatul întârzie refacerea țesuturilor osoase și crește riscul unor complicații, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea de medicină Pennsylvania și menționat de Le Figaro. ( continuare )

Cercetătorii francezi au conceput un tratament promițător care crește rezistența și forța musculară a pacienților adulți suferind de distrofie facio-scapulo-humerală (FSHD), cea mai răspândită formă de miopatie în Franța. ( continuare )

Demența, ca și boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine și preluat de AFP. ( continuare )

În cazul femeilor însărcinate fumatul pasiv poate mări riscul nașterii unor copii care să manifeste probleme comportamentale, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com. ( continuare )

Contraceptivele Diane 35, folosite de zeci de mii de românce, nu vor mai putea fi folosite ca tratament pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Aceasta este recomandarea făcută de Agenția Națională a Medicamentului, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a reevaluat efectele adverse ale acestor pilule. ( continuare )

Stresul femeilor gravide mărește riscul nașterii de copii morți sau de moarte a fetusului după cel puțin 20 de săptămâni de sarcină, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com. ( continuare )

Agenția suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marți că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, așa cum fusese deja stabilit, dar și la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP. ( continuare )

Cancerele gastrice ar putea fi cauzate de o bacterie, potrivit unei analize realizate de medicul Hilde De Reuse de la Institutul Pasteur. ( continuare )

Consumul moderat de ciocolată poate reduce riscul unui atac cerebral, arată un studiu publicat în revista Neurology și citat de Daily Mail. ( continuare )

Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziția sa substanțe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience. ( continuare )

Riscul ca bărbații care au devenit părinți după vârsta de 50 de ani să aibă fiice cu autism este de două ori mai mare decât în cazul celor care procreează înaintea împlinirii acestei vârste, sugerează un studiu internațional realizat în Marea Britanie, Suedia și Australia. ( continuare )

Majoritatea medicilor generaliști britanici (97%) au recunoscut că au prescris un placebo pentru cel puțin unul dintre pacienții lor, în condițiile în care peste 75% dintre ei au recurs la această practică cel puțin o dată pe săptămână, potrivit unui studiu publicat joi. ( continuare )

Suplimentele de vitamina D oferite femeilor însărcinate nu au niciun impact asupra sănătății copiilor acestora, conform unui studiu publicat marți, studiu care contrazice practica medicală răspândită de a prescrie vitamina D viitoarelor mămici pentru a preîntâmpina eventualele probleme cu oasele la copii, informează AFP. ( continuare )

Un ficat uman donat pentru transplant a fost menținut în viață, cald și funcțional în afara corpului uman. Premiera medicală a fost realizată cu ajutorul unui dispozitiv nou, iar apoi ficatul a fost transplant cu succes. ( continuare )

Aparatul dentar Safir - complet transparent, diferit, usor de purtat ( continuare )

Boehringer Ingelheim anunță rezultatele intermediare ale unui studiu clinic de Fază III la pacienții cu hepatită C cronică, infectați concomitent cu HIV : 80% dintre pacienți au avut răspuns rapid* la tratamentul cu faldaprevir și PegIFN/RBV, subliniind potențialul de a reduce la jumătate durata tratamentului, de la 48 la 24 de săptămâni. Rezultatele intermediare indică efectele semnificative pe care le are faldaprevir în cazul pacienților infectați concomitent cu HIV și virusul hepatitei C. ( continuare )

Primele rezultate ale unui studiu britanic arată că administrarea de estrogen pe cale transcutanată, prin intermediul unor plasturi, poate reprezenta o alternativă la tratamentele hormonale actuale în cazurile avansate de cancer la prostată. ( continuare )

Primele rezultate ale unui studiu britanic arată că administrarea de estrogen pe cale transcutanată, prin intermediul unor plasturi, poate reprezenta o alternativă la tratamentele hormonale actuale în cazurile avansate de cancer la prostată. ( continuare )

Un grup de cercetători de la Universitatea din Nottingham (centrul Angliei) dezvoltă un test care identifică printr-o analiză de sânge cazurile de Alzheimer în fază incipientă, a informat luni BBC, potrivit EFE. ( continuare )

Anumite substanțe din veninul albinelor ar putea contribui la stoparea răspândirii în organism a HIV, virusul care declanșează SIDA, au anunțat oamenii de știință din Statele Unite. ( continuare )

Aspirina ar putea avea și un alt efect benefic pe lângă cel de analgezic și cel de prevenție împotriva infarctului, reducând riscul apariției melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele, la femei, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com. ( continuare )

Tehnologia de printare 3D permite realizarea unei complicate intervenții chirurgicale pentru înlocuirea a 75% din craniul unui pacient, conform LiveScience.com. ( continuare )

S-a descoperit un posibil remediu pentru vitiligo. ( continuare )

Philips a anunțat că EchoNavigator, instrumentul pentru orientare imagistică și tratare în timp real a afecțiunilor coronariene, a primit aprobarea FDA pentru a intra pe piața globală a sistemelor de cardiologie intervențională. ( continuare )

Riscul de a dezvolta o insuficiență cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediția franceză a Huffington Post. ( continuare )

Consumul semnificativ de cârnați, șuncă, slănină și alte produse din carne procesată crește riscul unei morți premature, avertizează un studiu publicat joi de revista științifică BMC Medicine și preluat de agenția EFE. ( continuare )

Bacterii din ce în ce mai rezistente la antibiotice, apărute în ultimii 10 ani în SUA și în alte zone ale lumii, sunt o amenințare la adresa sănătății publice, ceea ce face necesară o mobilizare a comunității medicale, au insistat marți autoritățile sanitare ale țării, după cum relatează France Presse. ( continuare )

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, răspunzând la o întrebare privind lipsa medicamentelor oncologice, că unii medici au "interese" și spun bolnavilor că numai un anumit produs este bun, dorind să arate că sunt probleme în sistem pentru a-și umple buzunarele. ( continuare )

Un test care detectează cancerul de stomac prin analiza respirației, care are o rată de succes de 90%, a fost inventat de o echipă comună de cercetători israelieni și chinezi. ( continuare )

Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naștere, conform publicației britanice The Independent. ( continuare )

Insuficiența vitaminei D crește riscul alergiilor la alimente în cazul copiilor. ( continuare )

H. Lundbeck A/S (Lundbeck) a anunțat astăzi decizia Comisiei Europene de a acorda autorizația de punere pe piață pentru Selincroź (nalmefen) pentru reducerea consumului de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool. ( continuare )

Administrarea zilnică a unei pastile cu ulei de pește poate reduce riscul de cancer al pielii, acizii grași Omega 3 conținuți de acest supliment înjumătățind efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar, informează un studiu. ( continuare )

Anomalii genetice comune pentru cinci grupe mari de tulburări mintale au fost descoperite de oamenii de știință americani, potrivit celui mai mare studiu realizat până în prezent pe această temă. ( continuare )

Cercetarea realizată de oamenii de știință de la Universitatea Surrey demonstrează că funcționarea a peste 700 de gene este perturbată atunci când dormim prost o săptămână. ( continuare )

 

GfK România realizează anual studiul CardioTracker prin care își propune să afle de la medicii specialiști cardiologi, interniști și medicii de familie care este profilul pacienților cu boli de inimă și tratamentul aplicat acestora. ( continuare )

Unul dintre studiile-test cele mai îndelungate și mai riguroase sub aspect științific care au avut ca obiect dieta mediteraneană indică faptul că aceasta poate scădea posibilitatea apariției de probleme cardiace, și îndeosebi atacuri de cord, la persoanele în vârstă foarte expuse la acest risc, relatează luni agenția Reuters. ( continuare )

Medicii și bioinginerii americani au anunțat miercuri că au fabricat urechi umane artificiale, realizate dintr-un cartilaj artificial și care funcționează normal, grație unei tehnici de imprimare în trei dimensiuni (3D). ( continuare )

Absorbția de către organismul omului a mai multor chimicale în același timp, chiar și a unor doze mici din fiecare, este tot mai mult asociată de oamenii de știință cu creșterea incidenței bolilor sistemului endocrin, potrivit unui raport dat publicității marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), semnalează EFE. ( continuare )

Persoanele care consumă mâncare prăjită mai mult de o dată pe săptămână se expun de trei ori mai mult riscului de a se îmbolnăvi de un anumit tip de cancer, potrivit unui studiu recent, care arată că produsele de tip fast-food precum cartofii prăjiți, puiul prăjit și gogoșile joacă un rol semnificativ în dezvoltarea unor forme agresive și periculoase ale acestei boli. ( continuare )

Specialistul in nutritie-dietetica de la clinica clujeana Medisprof, Iulia Tutui, a castigat unul dintre cele trei premii acordate in cadrul Congresului International de Tratament Impotriva Cancerului (ICACT), ce a avut loc la Paris in perioada 5-7 februarie 2013. ( continuare )

Un grup de cercetători a reușit să frâneze dezvoltarea cancerului de colon și metastaza la ficat în cadrul unui experiment cu șoareci, folosind molecule sintetice, semnalează EFE. ( continuare )

Soluții inovatoare pentru durerile de spate. Premieră medicală est european㠖 prima operație de epiduroscopie. ( continuare )

Suplimentele de vitamina B9 luate încă de la începutul sarcinii au efectul de a reduce cu 40% riscul de a naște copii cu autism, conform unui nou studiu clinic desfășurat în Norvegia, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei Journal of The American Medical Association (JAMA), conform AFP. ( continuare )

Cancerul pulmonar îl va depăși pe cel mamar ca principală cauză de deces în rândul femeilor în următorii ani, potrivit unui studiu publicat miercuri de 'Annals of Oncology', transmite EFE. ( continuare )

Un medicament larg utilizat este periculos și ar trebui retras de pe piață, spun oamenii de știință. ( continuare )

Sanofi și Regeneron Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: REGN) au anunțat recent aprobarea, de către Comisia Europeană (CE), a Autorizației de Punere pe Piață în Uniunea Europeană, pentru ZALTRAPź (aflibercept) 25 mg/ml concentrat pentru soluție perfuzabilă în combinație cu regimul de chimioterapie cu irinotecan/5-fluorouracil/acid folinic (FOLFIRI) în tratamentul pacienților adulți diagnosticați cu cancer colorectal metastatic (mCRC), rezistenți sau care au progresat după un regim terapeutic pe bază de oxaliplatin. ( continuare )

Alte articole medicale 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013