eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Reușită fără precedent în istoria medicinei: un virus modificat genetic distruge cancerul! ( continuare )

Toată lumea știe că alătatul este benefic pentru bebeluși. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca sugarii să fie hrăniți doar cu lapte de mamă pentru primele șase luni ale vieții. Acum, însă, un nou studiu contestă această recomandare. Cercetarea arată că laptele matern nu oferă vitamina B12 în cantități suficiente după vârsta de patru luni. ( continuare )

Un inventator american a creat, accidental, o pereche de ochelari cu lentile care par a fi vindecat daltonismul. Ochelarii, având lentile de culoare mov, reușesc să intensifice culorile roșu și verde, astfel încât, persoanele care suferă de daltonism pot distinge mult mai bine cele două culori. ( continuare )

După numeroși ani de cercetare, primul tip de ochi bionici din lume, realizat în SUA, a fost deja grefat unui număr de 60 de nevăzători din diferite părți ale lumii, care au putut astfel să redobândească vederea parțială, conform AFP. ( continuare )

Oamenii de știință au constatat că, cu cât gradul de poluare este mai mare, cu atât crește numărul bebelușilor născuți cu greutate mică. ( continuare )

Un nou studiu realizat de Institutul Karolinska din Suedia arată că bărbații care iau regulat vitamina C riscă mai mult să dezvolte pietre la rinichi, relatează Xinhua. ( continuare )

Sanofi a anunțat recent acordarea, de către Comisia Europeană, a Autorizației de Punere pe Piață în Europa, pentru Lyxumiaź (lixisenatidă). Lyxumiaź, primul agonist prandial al receptorilor GLP-1 cu administrare o dată pe zi, este indicat în tratamentul adulților diagnosticați cu diabet zaharat tip 2, pentru obținerea controlului glicemic în asociere cu antidiabetice orale și/sau cu insulină bazală atunci când acestea, împreună cu regimul alimentar și programul de exerciții fizice nu reușesc să asigure un control glicemic adecvat. ( continuare )

Bărbații și femeile care stau singuri se confruntă cu un risc mai ridicat de a suferi atacuri de cord, indiferent de vârstă, prin comparație cu cei care trăiesc în cuplu, conform unui nou studiu, informează LiveScience. ( continuare )

Un vaccin împotriva HIV va intra în curând în teste clinice, pe voluntari umani, la o clinică din Marsilia, în sudul Franței, oferind noi speranțe în lupta împotriva virusului care declanșează temuta maladie SIDA, conform AFP. ( continuare )

Un tratament antiacnee al companiei germane Bayer, utilizat pe scară largă drept contraceptiv, va fi retras de pe piață în următoarele trei luni în Franța, după decesul a patru persoane, a anunțat miercuri Agenția națională franceză pentru siguranța utilizării medicamentelor (ANSM), relatează AFP. ( continuare )

Plasturi acoperiți pe o parte cu o multitudine de ace microscopice vor fi folosiți pentru a "tatua" vaccinuri în piele, întărind astfel sistemul imunitar al pacienților într-o modalitate complet neinvazivă și a cărei aplicare poate fi făcută și în absența personalului medical avizat, conform unui material publicat de LiveScience. ( continuare )

Au fost identificate două mutații genetice care împreună sunt răspunzătoare de 71% dintre cazurile de melanom, un cancer de piele foarte agresiv și cu o rată ridicată a mortalității, conform concluziilor a două studii publicate joi în revista Science, transmite AFP. ( continuare )

 

Cercetători japonezi au anunțat că au dezvoltat cu succes țesut renal pornind de la celule stem pluripotente induse (iPS), realizare care constituie o premieră mondială, arată un raport publicat miercuri și preluat de AFP. ( continuare )

Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau care consumă aspirină în mod regulat, timp de mai mulți ani, sunt mult mai predispuse să dezvolte o formă de orbire, potrivit unui studiu publicat de revista JAMA Internal Medicine. ( continuare )

Un grup de cercetători spanioli a conceput un vaccin împotriva Alzheimerului, care poate preveni apariția bolii sau atenua simptomele ei atunci când aceasta s-a instalat deja, după cum arată primele teste efectuate pe șoareci transgenetici, relatează agenția EFE. ( continuare )

Cercetătorii spanioli au descoperit o proteină care influențează evoluția cancerului de colon. ( continuare )

Anorexia mentală, tulburare gravă a comportamentului alimentar, și hiperactivitatea fizică sunt legate de un mecanism molecular comun, descoperire ce ar putea să conducă la un tratament al acestei patologii care îi afectează în special pe adolescenți, potrivit unui studiu recent, preluat de AFP. ( continuare )

Cercetători australieni au reușit să descopere mecanismul de fixare a insulinei pe receptorul său celular, lucru care ar putea constitui un pas imens pentru milioanele de diabetici din lume, relatează AFP. ( continuare )

Vorbirea a două limbi de la vârsta copilăriei poate ajuta la menținerea funcțiilor cerebrale într-o stare cât mai bună, pe măsură ce îmbătrânim, conform unui nou studiu publicat în numărul de miercuri al revistei Journal of Neuroscience, transmite LiveScience.com. ( continuare )

Obezitatea ar agrava leziunile cerebrale asociate maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu dat publicității luni în Franța de Institutul național de sănătate și cercetare medicală, (Inserm), relatează AFP. ( continuare )

Cursurile de tangou, un dans în care raportarea la partenerul de dans este esențială, sunt folosite în spitalele argentiniene ca o formă de terapie cu scopul de a-i ajuta pe bolnavii cu tulburări mintale și pe cei în vârstă să intre din nou în legătură cu oamenii. ( continuare )

Oamenii de știință din Japonia afirmă că au reușit să creeze în laborator celule T killer capabile să lupte împotriva cancerului. Este prima încercare reușită de a crea asemenea celule; precedentele încercări au eșuat din cauză că aceste celule au o viață foarte scurtă, ceea ce limitează utilizarea lor. ( continuare )

Accidentele vasculare cerebrale (AVC) afectează o populație tot mai tânără, constată un studiu american, efectuat pe 1,3 milioane de persoane din Cincinnati și nordul statului Kentucky. ( continuare )

Premiera mondiala - Prof. Dr. Gheorghe Burnei a inventat operația care va salva mii de copii deformați. ( continuare )

H.Lundbeck A/S (Lundbeck) a anunțat astăzi decizia Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agențției Europene pentru Medicamente (EMA) de a da  aviz pozitiv și a recomanda acordarea autorizației de punere pe piață pentru Selincro, medicament indicat pentru reducerea consumului de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool, care mențin un nivel ridicat al consumului de alcool. ( continuare )

Roche anunta extinderea indicatiei europene a testului cobasź 4800 HPV pentru screening-ul primar de cancer de col uterin. Testarea ADN pentru virusul HPV descopera leziuni omise de citologia Pap. ( continuare )

Suplimentele de fier sunt extraordinar de benefice pentru nou-născuții cu greutate scăzută, reducând riscul manifestării unor probleme comportamentale mai târziu, în cursul vieții, conform unui nou studiu publicat în Suedia, informează LiveScience.com. ( continuare )

Un diuretic ar putea atenua severitatea unor tulburări de autism, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Inserm (Institutul național de sănătate și cercetare medicală) dat publicității marți, informează AFP. ( continuare )

O fetiță americană în vârstă de șapte ani, suferind de o formă severă de leucemie, s-a vindecat în mod miraculos, după ce medicii au folosit o formă atenuată a virusului imunodeficienței umane (HIV), cu scopul de a-i reporni sistemul imunitar, pentru a distruge celulele canceroase. ( continuare )

Compania farmaceutică germană Bayer a anunțat marți că a obținut acordul Comisiei Europene pentru comercializarea noului său sterilet hormonal Jaydess, transmite AFP. ( continuare )

Un test medical care analizează particulele din aerul expirat din plămâni a fost conceput în Italia pentru detectarea cancerului de colon, după ce savanții americani au fabricat recent un "nas" electronic care "miroase" tumorile canceroase pulmonare. ( continuare )

Medicii de la spitalul Bellvitge din Barcelona au recurs pentru prima dată la un nou tip de intervenție chirurgicală, ce permite reducerea nivelului obezității și controlarea diabetului, relatează luni agenția EFE. ( continuare )

O genă care decide momentul în care sistemul imunitar trebuie să se activeze, pentru ca organismul să înceapă să lupte contra infecțiilor, și care ar putea controla virusul HIV, hepatita și tuberculoza, a fost descoperită de oamenii de știință australieni. ( continuare )

Rezultatele primului studiu clinic european randomizat controlat, care a evaluat impactul vaccinului pneumococic conjugat (PCV) asupra bolii pneumococice invazive (BPI), au fost publicate în revista medical㠔The Lancet” și confirmă faptul că vaccinul pneumococic, produs de GlaxoSmithKline (GSK) este eficient (93-100%) în prevenirea bolii la copiii cu vârste sub doi ani, care sunt cei mai vulnerabili la infecție. ( continuare )

Cercetătorii chinezi au realizat cu succes primul transplant experimental de telocite în infarct miocardic la animale, dovedind astfel că aceste celule pot reprezenta, în viitor, un tratament în regenerarea organelor vitale, a declarat, marți, academicianul Laurențiu M. Popescu. ( continuare )

Eficiența unui medicament depinde, printre mulți alți factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar și de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului. Pentru a nu administra un tratament greșit este important că părintele să ia legătura cu medicul pediatru. ( continuare )

O premieră pentru sistemul medical privat a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară HEMODINAMIC. Pacientul, depistat cu o tumoră hepatică, a fost supus chemoembolizării intraarteriale cu particule TANDEMź încărcate cu citostatic, o nouă procedură angiografică terapeutică. ( continuare )

Sanofi a anunțat recent că CHMP (Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a emis un aviz pozitiv care recomandă aprobarea Lyxumiaź (lixisenatidă) administrată o dată pe zi pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 2, pentru a obține controlul glicemic, în asociere cu antidiabetice orale și / sau insulină bazală atunci când acestea, împreună cu dieta și exercițiile fizice, nu asigură un control glicemic adecvat. ( continuare )

Denervarea arterelor renale este o intervenție utilizată în premieră în sistemul privat de sănătate din România și a fost efectuată sâmbătă, pentru prima dată, la Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională Med New Life (MNL) ce are punct de lucru în incinta Delta Hospital din București. ( continuare )

O mutație genetică rară, legată de sistemul imunitar, predispune la îmbolnăvirea de maladia Alzheimer, la persoanele în vârstă, conform unui studiu islandez publicat în SUA, transmite AFP. ( continuare )

'Viagra pentru femei' este un medicament care se realizează parțial la Universitatea din Liege. ( continuare )

Rezultatele studiului clinic pivot, de faza III, desfășurat la scară largă pentru vaccinul împotriva malariei, RTS,S, publicat în versiunea online de catre New England Journal, arată faptul că vaccinul candidat poate proteja copiii din Africa impotriva malariei. ( continuare )

Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunțat marți profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală și transplant hepatic Fundeni. ( continuare )

O influentă revistă britanică, British Medical Journal (BMJ), solicită firmei Roche să dea publicității toate datele pe care le deține despre Tamiflu, susținând că nu există probe care să arate că poate opri virusul gripei, relatează Daily Mail în ediția online de marți. ( continuare )

Îmbolnăvirea de gripă sau stările febrile din perioada sarcinei ar putea fi legate de un risc crescut de naștere a unui copil cu autism, conform unui nou studiu realizat în Danemarca, studiu care confirmă rezultatele unui alt studiu similar realizat în urmă cu câțiva ani în SUA, conform LiveScience. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la riscul de hepatotoxicitate al agomelatinei (substanța activă din medicamentele Valdoxan și Thymanax) ( continuare )

Cortexul median prefrontal, o regiune nou descoperită a creierului, joacă un rol important în deciziile romantice pe care le luăm, legate de atracția sau afinitatea față de anumite persoane, încă de la prima vedere - așa-numita dragoste la prima vedere, conform unui material publicat de LiveScience. ( continuare )

Persoanele la care sunt foarte vizibile semnele de îmbătrânire - căderea părului, riduri și pungi de grăsime la nivelul pleoapelor - prezintă un risc crescut să dezvolte boli cardiace. ( continuare )

Compania farmaceutică olandeză uniQure a anunțat, luni, că va lansa pe piață, în vara anului 2013, primul medicament genic aprobat în Europa, susținând, totodată, că se așteaptă la o dezvoltare importantă a acestui tip de tratament în viitor. ( continuare )

La data de 18 octombrie 2012, Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) a încheiat o analiză a celor mai recente date științifice privitoare la riscul cardiovascular al medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) neselective. Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Medicinal Products for Human Use = CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) a concluzionat că rezultatele studiilor recente concordă cu evidențele anterioare. ( continuare )

Rosul unghiilor este un obicei des întâlnit la milioane de oameni din întreaga lume. Deși este privit ca un gest inofensiv medicii psihologi avertizează însă că obiceiul poate avea la bază afecțiuni mentale periculoase. ( continuare )

Un studiu recent arată că un medicament anticancer, creat inițial pentru a trata anumite tipuri ale acestei boli, pare capabil să ajute persoanele care suferă de scleroză în plăci, reducând numărul puseurilor acestei maladii. ( continuare )

Alte articole medicale 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013