eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Persoanele roșcate cu pielea deschisă la culoare prezintă un risc crescut de melanom, cea mai gravă formă de cancer al pielii, chiar și în absența oricărei expuneri la soare. ( continuare )

Speranța de viață a femeilor care se lasă de fumat înainte de 40 de ani crește față de cea a celor care continuă să fumeze, arată un studiu publicat sâmbătă. ( continuare )

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere protejează și împotriva infarctului miocardic, conform unui nou studiu publicat în Canada, conform LiveScience.com. ( continuare )

O echipă de cercetători britanici a reușit să pună la punct un test pe bază de nanoparticule de aur ce permite identificarea cu ochiul liber a unor maladii grave încă din primele stadii ale bolii, precum infecția cu virusul HIV sau cancerul pancreatic, transmite duminică AFP. ( continuare )

O echipă de oameni de știință din Oregon a reușit să creeze embrioni proveniți din genele a două femei și ale unui bărbat, apelând la o tehnică inovativă ce ar putea fi folosită la un moment dat pentru a exclude anumite gene care provoacă boli incurabile din bagajul genetic al copiilor, transmite Associated Press. ( continuare )

Sanofi și subsidiara sa Genzyme au anunțat recent că datele obținute din studiul TOWER au fost prezentate în cadrul celui de-al 28-lea Congres al Comitetului European pentru Tratamentul și Cercetarea Sclerozei Multiple (ECTRIMS). În cadrul acestui studiu, AUBAGIOź 14 mg administrat pe cale orală o dată pe zi a redus semnificativ rata de recidivă anualizată și a încetinit progresia dizabilității la pacienții cu forme recidivante de scleroză multiplă (SM), comparativ cu placebo. În plus, numărul pacienților tratați cu AUBAGIOź la care nu s-au înregistrat recidive a fost semnificativ mai mare comparativ cu placebo. ( continuare )

Cercetătorii americani au identificat o mutație genetică ce prelungește considerabil viața pacienților suferind de cancer colorectal care primesc doze regulate de aspirină, potrivit unui studiu publicat miercuri, în New England Journal of Medicine (NEJM). ( continuare )

Sanofi a anunțat recent  publicarea în ediția din octombrie 2012 a Journal of Clinical Oncology (JCO) a rezultatelor detaliate ale studiului de fază III VELOUR care evaluează ZALTRAPź (aflibercept) soluție pentru perfuzie intravenoasă pentru tratamentul pacienților cu cancer colorectal metastatic tratați anterior. ( continuare )

Exercițiile fizice regulate par să protejeze mai bine creierul de pericolul micșorării, un proces de altfel natural, asociat îmbătrânirii, care are ca efect apariția unor probleme de memorie și de raționament, conform unui nou studiu publicat de LiveScience.com. ( continuare )

Noile date ale studiului ORIGIN arată că utilizarea Lantusź este de aproximativ 3 ori mai eficace în atingerea și menținerea HbA1c țintă pe parcursul a  5 ani comparativ cu tratamentul standard,  în populația studiată. ( continuare )

O echipă de medici americani, din Colorado, a dezvoltat un nou proces de fertilizare în vitro prin care o femeie de până în 45 de ani are aceași șansă de a rămâne însărcinată ca o femeie de 32 de ani, conform publicației britanice Daily Mail. ( continuare )

Imediat după instalarea morții clinice, viața nu părăsește complet trupul, iar o parte dintre celulele care rămân în viață pot fi recoltate și apoi pot fi readuse la starea de celule stem, stare în care se pot respecializa în orice tip de celule din organsimul uman, conform unui nou studiu, transmite LiveScience. ( continuare )

Terapia angiogenică este folosită cu succes în bolile care pot duce la pierderea vederii, mai ales la persoanele în vârstă, și constă în controlul angiogenezei, adică al producerii de noi vase de sânge în corpul uman. ( continuare )

Persoanele care consumă roșii, acestea fiind bogate în licopen, un puternic antioxidant, prezintă mai puține riscuri de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit rezultatelor unui studiu finlandez. ( continuare )

Cercetătorii japonezi au reușit să creeze ovocite viabile din celule stem la cobai vii, înregistrând un progres însemnat în dezvoltarea unui tratament pentru unele forme de infertilitate, relevă un studiu publicat în revista americană Science, relatează AFP. ( continuare )

Consumul regulat de aspirină ar duce la limitarea pierderii agilității mentale la unele paciente, arată o echipă de cercetători suedezi. Dintre 500 de femei cu risc, cu vârste cuprinse între 72 și 90 de ani, cele care au luat aspirină timp de cinci ani au obținut rezultate mai bune la testele de capacitate mentală, scrie Le Point. ( continuare )

Un virus înrudit cu virusul variolei s-ar putea dovedi o armă deosebit de eficientă împotriva unora dintre formele mortale de cancer mamar, au anunțat cercetătorii de la Universitatea Stanford din California. ( continuare )

Ieri, 3 octombrie 2012, in cadrul unei conferinte de presa, compania farmaceutica elvetiana Ewopharma AG anunta ca isi extinde portofoliul cu un nou produs, Kaloba. ( continuare )

Consumul regulat de iaurt, fără însă o creștere a numărului total de calorii pe zi, constituie un mijloc eficient de combatere a hipertensiunii arteriale, susține o echipă de cercetători americani la capătul unui studiu pe care l-au realizat în decurs de 15 ani, relatează portalul MedDaily. ( continuare )

Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanță, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, întrucât le reduce eficiența. ( continuare )

Roche România lansează Zelboraf (vemurafenib) pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic. Primul progres major în tratamentul personalizat al melanomului metastatic înregistrat în ultimii 30 de ani. ( continuare )

Chiar dacă somnul nu mai este după 65 de ani la fel ca cel din tinerețe, adevăratele insomnii sunt rare și pot fi tratate pe o perioadă scurtă. Tratamentul cu somnifere trebuie să fie întotdeauna pe durată scurtă - de la câteva zile la cel mult patru săptămâni, relatează lepoint.fr. ( continuare )

Femeile care suferă de cancer la sân au o nouă speranță. Un medicament creat recent de specialiștii britanici le poate prelungi viața, scrie Daily Mail. ( continuare )

Primele două transplanturi de uter din lume de la mame la fiice au fost realizate la sfârșitul săptămânii trecute, în Suedia, cu scopul de a le ajuta pe tinerele femei să aibă copii, au anunțat, marți, reprezentanții Universității din Göteborg. ( continuare )

Piridomicina, antibiotic natural descoperit în anii '50, ar putea combate într-o bună zi formele de tuberculoză rezistente la alte tratamente, al căror număr a crescut semnificativ în lumea întreagă, arată un studiu apărut luni și menționat de AFP. ( continuare )

Un procedeu considerat revoluționar, care ar putea preveni apariția cariilor dentare și ar putea reda o strălucire deosebită smalțului dentar, a fost conceput de o echipă de savanți japonezi. ( continuare )

O descoperire neașteptată și alarmantă a fost făcut de o echipă internațională de virusologi, condusă de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children's Research Hospital din Memphis, Tennessee. Cercetătorii au descoperit o nouă tulpină a virusului H1N2 în țesutul pulmonar al porcilor obișnuiți, potrivit Proceedings of the National Academy of Sciences. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la asocierea tratamentului cu calcitonină cu apariția neoplaziilor – noi restricții privind utilizarea acesteia și retragerea de pe piață a spray-ului nazal care conține calcitonină. ( continuare )

Efectul pozitiv al vitaminei D, supranumită "vitamina Soarelui", contra tuberculozei se confirmă. Vitamina D reduce considerabil reacția inflamatorie asociată cu tuberculoza, potrivit unui studiu. ( continuare )

Ochiul bionic se află la un pas de a deveni realitate după ce primul implant subretinal din lume a fost testat cu succes pe o pacientă din Australia, care și-a recuperat astfel parțial vederea. ( continuare )

Persoanele a căror glicemie se află la capătul superior al „scalei normale” ar putea avea un risc mai ridicat de a suferi de probleme mentale odată cu înaintarea în vârstă, incluzînd demența și reducerea volumului creierului, arată un studiu realizat în Australia. ( continuare )

Cazurile de tuberculoză rezistentă la tratamentul cu antibiotice, cazuri mortale, ating niveluri alarmante în anumite țări, necesitând tratamente din ce în ce mai complexe și mai costisitoare, conform unui nou studiu publicat joi de revista medicală britanică Lancet, transmite AFP. ( continuare )

Vitamina B3 poate oferi o alternativă în lupta împotriva infecțiilor cu stafilococi foarte periculoși, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. ( continuare )

Suplimentele pe bază de plante de echinaceea nu ar trebui să fie administrate copiilor sub 12 ani, a avertizat Agenția de reglementare a medicamentelor și a asistenței medicale din Marea Britanie (MHRA), atrăgând atenția că există un risc sporit de reacții alergice în cazul celor mici, care pun în umbră orice alte beneficii percepute în urma administrării unui astfel de supliment. ( continuare )

Creierul uman se maturizează la 30 de ani, potrivit unui studiu. ( continuare )

Administrarea de antibiotice copiilor sub șase luni ar putea favoriza, mai târziu, obezitatea, arată un studiu apărut în 'International Journal of Obesity' și menționat de AFP. ( continuare )

Grupul Actavis, numărul 4 mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea de produse farmaceutice generice, anunță lansarea pe piața din Romania a doua forme farmaceutice noi ale produsului CECLOR MRź - substanța activă cefaclor, folosit în tratamentul infecțiilor acute și cornice. ( continuare )

Rata mortalității la diabeticii de tip 2 cu o greutate normală este mai mare decât cea a persoanelor cu aceeași boală și care sunt supraponderali sau obezi, relevă un studiu apărut marți în publicația de specialitate Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP. ( continuare )

Chimioterapia face ca pacienții să dezvolte rezistență la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficiența tratării cancerului, avertizează revista științifică britanică Nature Medicine în ediția sa de luni. ( continuare )

O echipă de cercetători canadieni a descoperit o nouă genă responsabilă de o maladie ereditară rară, a retinei, care îi atinge pe sugari și are ca efect cecitatea, deschizând astfel calea spre posibile tratamente, transmite AFP. ( continuare )

Maltratarea lasă urme în materia albă a creierului, ceea ce ar putea explica tulburările depresive sau recurgerea la droguri, observate mai frecvent la cei care au fost brutalizați în timpul copilăriei, potrivit cercetărilor unei echipe americane - relatează AFP. ( continuare )

Persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry prezintă probabilități mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viață și moștenirea genetică se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta această maladie, potrivit unui studiu realizat în Thailanda. ( continuare )

Alergiile, sinuzita, otita sau guturaiul în cazul persoanelor care călătoresc cu avionul sau se scufundă în mare acutizează simptomele barotraumatismului, afecțiune cauzată de schimbările de presiune. Barotraumatismul dispare de obicei spontan, însă uneori durează câteva zile și este necesară consultarea unui specialist, a explicat șeful secției de otorinolaringologie a Spitalului USP San Camilo din Madrid, Barajas del Rosal, citat marți de Europa Press. ( continuare )

Cazurile de eczeme, psoriasis și alte boli de piele favorizate de stres s-au înmulțit pe fondul crizei economice, spun nouă din 10 dermatologi britanici, într-un sondaj realizat de Asociația Britanică de Dermatologie. ( continuare )

Cabinele de bronzat cu raze UV sunt responsabile pentru moartea a circa 800 de persoane pe an în Europa ca urmare a cancerului de piele și cei care apelează la astfel de aparate prezintă un risc cu 20% mai crescut de a dezvolta într-o bună zi un melanom, conform unui studiu publicat miercuri în British Medical Journal (BMJ), relatează AFP. ( continuare )

Tuberculoza continuă să fie un flagel în multe țări sărace, provocând moartea a 1,4 milioane de persoane în fiecare an. Vechile tratamente sunt din ce în ce mai puțin eficiente în fața apariției unor tulpini extrem de rezistente ale bolii. În acest context, bunele rezultate ale unei combinații inedite de antibiotice, inclusiv împotriva unor forme rezistente ale bolii, au fost primite cu mare entuziasm și speranță, scrie Le Figaro. ( continuare )

Cercetătorii de la Universitatea Ottawa și de la Spitalul Ottawa au conceput un vaccin care folosește sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului. ( continuare )

Persoanele infectate cu HIV, care declanșează SIDA, prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi o criză cardiacă sau un accident cerebral în comparație cu restul populației, potrivit unui studiu publicat duminică în Statele Unite. ( continuare )

Cercetătorii de la Centrul de medicină regenerativă din Barcelona, conduși de medicul Juan Carlos Izpisúa, au reușit să transforme pentru prima oară celulele din sângele cordonului ombilical în celule nervoase. ( continuare )

Alte articole medicale 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013