eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Agenția americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piață a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc și care ar trebui să contribuie, potrivit autorităților, la reducerea de noi infectări, informează marți AFP. ( continuare )

Copiii care între vârsta de 2 și 4 ani sunt lăsați de părinții lor un număr mai mare de ore în fața televizorului, întâmpină un risc crescut de obezitate până la vârsta de 10 ani, conform unui studiu canadian publicat de BioMed Central. ( continuare )

Primele schimbări înregistrate la nivelul organismului și produse de maladia Alzheimer încep să se manifeste cu 25 de ani înainte de apariția primelor simptome definitorii pentru această boală incurabilă, conform unui nou studiu care reușește în premieră să identifice schimbările caracteristice fiecărei etape din evoluția acestei boli, conform Reuters. ( continuare )

Controlul glicemic este o prioritate majoră în managementul diabetului zaharat. Menținerea pe termen lung a glicemiei la nivelul recomandat de către medicul specialist poate duce la întârzierea apariției sau prevenirea complicațiilor microvasculare și macrovasculare cauzate de această afecțiune. Potrivit specialiștilor, cea mai eficientă modalitate de tratament pentru obținerea controlului glicemic este insulinoterapia. ( continuare )

Speranța de viață a unei persoane care stă jos mai puțin de trei ore pe zi este cu 2 ani mai mare, în timp ce speranța de viață a unei persoane care nu își petrece mai mult de două ore pe zi în fața televizorului poate crește cu aproximativ 1,38 ani, conform unui studiu publicat marți în revista British Medical Journal (BMJ), transmite AFP. ( continuare )

Boala Alzheimer apare atunci când în creier este prezent un grup de proteine cerebrale, care, la fel ca prionii - agenții bolii Creutzfeldt-Jakob sau a așa-numitei 'boli a vacii nebune' la bovine - ar putea fi contagioși, relevă rezultatele unui studiu realizat de oameni de știință germani, citat de Spiegel Online. ( continuare )

Pacienții care suferă de chist hidatic hepatic sau ovarian vor putea fi ajutați spre vindecare, cu ajutorul unui dispozitiv de aspirație a chistului, deocamdată fiind lansat sub formă de prototip de inventatorul său, medicul Dan Sabău, șeful Secției Clinice de Chirurgie II din Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. ( continuare )

Oameni de știință de la universitățile Harvard /SUA/ și Montreal /Canada/ au ajuns la concluzia, în urma unor studii coordonate, că pesticidele din legume și fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariția sindromului ADHD (Deficit de Atenție și Hiperactivitate) la copii, potrivit portalului specializat în probleme medicale MedDaily. ( continuare )

Consultațiile telefonice contra depresiei sunt mai ușoare pentru pacienți, din punct de vedere al accesului, dar beneficiile pe termen lung sunt mai mari atunci când consultațiile sunt realizate față în față. ( continuare )

Revista americană Science a publicat joi un studiu olandez privind crearea în laborator a unui virus mutant al gripei aviare H5N1 care se transmite cu ușurință între mamifere, după o controversă privind riscurile legate de un atac bioterorist în cazul publicării acestui studiu, informează AFP. ( continuare )

Morbiditatea nou-născuților din mame toxicomane a fost de 78 la sută în perioada 2005 - 2011, iar 69,5 la sută dintre ei erau în sevraj, rezultă dintr-un studiu al Institutului pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, specialiștii atrăgând atenția că alcoolul și fumatul au efecte la fel de negative. ( continuare )

Implanturile mamare PIP, umplute cu un gel de silicon 'impur', nu prezintă riscuri pentru sănătate, dar rata lor de ruptură este de două ori mai ridicată decât a celor produse de alte mărci, potrivit unui studiu realizat de experți ai NHS, serviciul britanic de sănătate publică. ( continuare )

Sanofi a anunțat recent datele științifice care demonstrează faptul că Lyxumiaź* (lixisenatida), un agonist al receptorilor GLP-1, administrat o dată pe zi, în combinație cu insulină bazală plus agenți antidiabetici cu administrare pe cale orală, reduce semnificativ HbA1c – hemoglobina glicozilat㠖 la persoanele care suferă de diabet zaharat de tipul 2 care au început să fie tratate recent cu insulină (la cel puțin 12 săptămâni de la inițiere) sau la cele care au fost deja tratate cu insulină (pentru o medie de 3,1 ani). ( continuare )

Grupul Actavis, companie aflata intre liderii mondiali în dezvoltarea, producția și comercializarea produselor farmaceutice generice, anunță lansarea pe piața din Romania a produsului DESLORATADINĂ ACTAVIS - substanța activă desloratadina, administrat în tratamentul rinitei alergice și al urticariei. ( continuare )

Sanofi a anunțat recent că persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 în fază incipientă la care administrarea de metformin nu asigură un control suficient al glicemiei au prezentat un profil mai bun în ceea ce privește reducerea nivelului de HbA1c – hemoglobină glicozilată - cu Lantusź (injecție cu insulină glargină [de origine rDNA]) comparativ cu sitagliptina. Aceste date, obținute în urma studiului EASIE (Evaluarea insulinei glargine versus sitagliptina la pacienții încă netratați cu insulină), au fost prezentate în cadrul celei de-a 72-a Sesiuni Științifice a Asociației Americane de Diabet. Rezultatele acestui studiu au fost publicate recent online în The Lancet. ( continuare )

Spray-ul autobronzant, considerat până nu demult că ar fi o alternativă mai sigură în comparație cu solarul, provoacă cancer din cauza substanței numită dihidroxiacetona /DHA/ din compoziția sa, potrivit unui studiu recent, după cum relatează publicația The Daily Mail. ( continuare )

Renunțarea la fumat, chiar și la o vârstă înaintată, crește speranța de viață, afirmă autorii unui studiu realizat recent în Germania, potrivit căruia fumatul conduce la o creștere considerabilă a riscului de deces în rândul persoanelor aflate la vârsta a treia. ( continuare )

Medicii suedezi au realizat cu succes primul transplant din lume al unui vas de sânge "personalizat", obținut cu ajutorul celulelor sușă ale pacientei, potrivit unui articol publicat, joi, în revista The Lancet. ( continuare )

Sanofi a anunțat recent rezultatele studiului de referință ORIGIN (Outcome Reduction with an Initial Glargine Intervention), care au demonstrat că Lantusź (injecție cu insulină glargin [rDNA]) nu a avut un impact pozitiv sau negativ semnificativ asupra rezultatelor cardiovasculare (CV) comparativ cu îngrijirea standard pe parcursul perioadei de studiu. De asemenea, rezultatele au arătat că insulina glargină a întârziat evoluția afecțiunii de la starea de prediabet la diabetul zaharat de tip 2 și nu au existat asocieri între utilizarea insulinei glargină și riscul mărit de cancer de orice tip. ( continuare )

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, a înregistrat o nouă premieră pentru medicina românească. Astfel, în cadrul Spitalului de Ortopedie MedLife a fost realizată o operație de hemipelvectomie dreaptă, cu reconstrucție cu alogrefă și artroplastie totală de șold. ( continuare )

Fumul degajat de motoarele pe motorină provoacă apariția cancerului, a conchis un grup de experți care lucrează pentru Organizația Mondială a Sănătății, transmite miercuri BBC. ( continuare )

Oamenii de știință au descoperit patru noi gene vinovate de cea mai comună formă de migrenă. Descoperirea confirmă ereditatea acestei boli, scrie Lexpress.fr. ( continuare )

O echipă de medici, de la Institutul pentru Medicină Clinică și Experimentală din Praga, a realizat o intervenție chirugicală de înlocuire a inimii unui pacient cu o inimă artificială, compusă din două pompe mecanice, conform presei din Cehia, transmite Xinhua. ( continuare )

Expunerea la radiațiile mai multor scanări înainte de împlinirea vârstei de 15 ani ar putea tripla riscul de a se contracta mai târziu un cancer al creierului sau o leucemie, potrivit unui studiu publicat joi de revista britanică The Lancet. ( continuare )

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra existenței unei tulpini de gonoree care este rezistentă la antibiotice, un expert al instituției declarând chiar că în câțiva ani această boală va deveni rezistentă la orice formă de tratament care există în prezent. ( continuare )

Cercetătorii japonezi au obținut un ficat funcțional pornind de la câteva celule sușă pluripotente umane (iPS), a anunțat, vineri, un cotidian nipon, potrivit căruia această reușită medicală ar putea conduce la obținerea de organe artificiale pentru pacienții care așteaptă un transplant. ( continuare )

Terapia Ranbaxy continuă demersurile de susținere a pacienților români introducând pe piața românească Sevikarź, terapie inovatoare utilizată în controlul hipertensiunii arteriale, un medicament original descoperit de Daiichi Sankyo. Totodată, compania anunță intenția de a lansa în cursul acestui an programul de prevenție și educare a pacienților – “Ține tensiunea sub control!”, prin care, împreună cu medicul de familie și medicul specialist, pacienții vor putea să își monitorizeze și să controleze valorile tensiunii arteriale, vor fi încurajați în opțiunile personale privind un stil de viață sănătos și vor avea la dispoziție cele mai noi informații cu privire la factorii de risc și modul în care își pot îmbunătăți sănătatea. ( continuare )

Un test sangvin creat de cercetătorii de la Universitatea din statul american Texas reprezintă un indicator fiabil pentru riscul de recidivă a cancerului mamar, atunci când boala se află încă într-un stadiu localizat, potrivit unui studiu publicat miercuri. ( continuare )

Un prim studiu clinic pentru un vaccin împotriva bolii Parkinson a fost lansat marți, în premieră mondială, într-o clinică privată din Viena, anunță societatea austriacă de biotehnologie Affiris, într-un comunicat de presă, postat pe pagina sa de internet. ( continuare )

Un nou tratament încetinește extinderea cancerului de prostată metastatic și ajută la prelungirea vieții pacienților, potrivit rezultatelor unui test clinic internațional prezentat sâmbătă în Statele Unite ale Americii. ( continuare )

Puțin zinc dat bebelușilor i-ar ajuta să se vindece de unele infecții bacteriene, cum ar fi pneumonia și meningita, întărind eficiența tratamentului cu antibiotice, arată un studiu realizat de cercetători indieni și publicat joi în revista britanică 'The Lancet'. ( continuare )

Șoarecii răniți la nivelul coloanei vertebrale, care sufereau de paralizie totală sau parțială, au putut să meargă din nou grație unei stimulări electrice și chimice și unui tip special de harnașament robotizat, potrivit unui studiu publicat joi, care oferă noi speranțe pentru pacienții umani. ( continuare )

Boala Chagas, denumită de către experți "noua SIDA a Americilor", poate duce la explozia inimii. Ea este produsă de către insectele care se hrănesc cu sânge. ( continuare )

Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populație, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, președinta Societății Naționale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice. ( continuare )

Un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer și a altor forme de demență în stadii incipiente, care are o durată de doar 10 minute, a fost conceput de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. ( continuare )

Suplimentele de calciu cresc cu 86% riscul de infarct și ar trebui luate cu precauție, potrivit unui articol publicat miercuri de revista British Medical Journal. ( continuare )

Savanții israelieni au reușit în premieră mondială să transforme celulele epiteliale prelevate de la pacienți suferind de insuficiență cardiacă în țesuturi cardiace contractile sănătoase, care ar putea fi folosite în viitor pentru a trata bolile de inimă. ( continuare )

Copiii expuși la fumul de țigară al părinților lor riscă să sufere mai târziu din cauza unor probleme grave de sănătate cardiovasculare, avertizează un studiu australian publicat miercuri, citat de AFP. ( continuare )

O inimă artificială, 'cea mai mică implantată vreodată', a salvat timp de 13 zile viața unui bebeluș de 16 luni, fiind apoi înlocuită cu o inimă adevărată, provenită de la o donație de organe, a anunțat luni celebrul spital Bambino Gesu din Roma, citat de AFP. ( continuare )

Cine are de făcut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui să stea departe de băuturile acidulate bogate în fructoză. Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puțin șase săptămâni astfel de produse riscă "să se prostească". ( continuare )

Un comitet consultativ de experți independenți a recomandat joi Agenției americane de medicamente (FDA) să comercializeze Truvada, primul tratament preventiv contra SIDA. ( continuare )

Organizația Mondială de Alergie (WAO) avertizează că între 10% și 30% dintre adulți și până la 40% dintre copii suferă de rinită alergică. ( continuare )

Unul din șase cancere, în total două milioane pe an în întreaga lume, sunt cauzate de infecții care sunt tratabile sau evitabile, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista medicală britanică 'The Lancet Infectious Diseases', informează EFE. ( continuare )

Miercuri, 9 mai, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Hotelul Novotel, jurnalistii din presa medicala si generalista au primit informatii corecte despre cea mai performanta metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down in primele luni de sarcina. ( continuare )

Oamenii de știință de la University College London cresc organe umane în condiții de laborator, această reușită tehnologică având posibilitatea de a elimina, în viitor, nevoia ca oamenii să doneze organe. ( continuare )

GlaxoSmithKline (GSK) România a semnat un acord de colaborare pe piața românească cu compania germană Desitin, pentru promovarea Elontril - împotriva depresiei majore. Elontril (bupropionă, comprimate cu eliberare modificată) este un inhibitor selectiv al recaptării neuronale a catecolaminelor (noradrenalină și dopamină), având ca indicație depresia majoră. ( continuare )

Bebelușii concepuți cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical (AMP) sunt mai expuși riscurilor de malformații congenitale, potrivit unui studiu australian publicat sâmbătă, informează AFP. ( continuare )

Aspirina este la fel de eficientă a multe alte medicamente mult mai scumpe, pentru pacienții cu antecedente de crize cardiace, dar cu bătăi normale ale inimii, arată un studiu recent, citat de BBC. ( continuare )

Un articol referitor la crearea în laborator a unui virus mutant al gripei aviare H5N1 a fost în cele din urmă publicat miercuri după o controversă în legătură cu riscurile utilizării noii tulpini a gripei aviare de către teroriști, informează AFP. ( continuare )

Antidepresivele prescrise în mod obișnuit pot face mai mult rău decât bine și oamenii ar trebui să fie mai precauți în ceea ce privește folosirea lor exagerată, arată un studiu al unor cercetători canadieni și menționat de agenția Xinhua. ( continuare )

Sanofi și Genzyme, o companie Sanofi, au anunțat recent că pe ordinea de zi a celei de-a 64-a Conferințe Anuale a  American Academy of Neurology's (AAN), care a avut loc în New Orleans, în perioada 21-28 aprilie, au fost incluse 12 prezentări de date, inclusiv șase prezentări de platforme din cadrul programelor de studii clinice derulate de companie pentru alemtuzumab și teriflunomidă, în domeniul sclerozei multiple (SM). ( continuare )

Alte articole medicale 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013