eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Cercetătorii americani au obținut în laborator vase sangvine umane funcționale - o descoperire care va permite pacienților cardiaci să "își cultive" în viitor propriile vase coronariene și ar putea revoluționa operațiile de bypass. ( continuare )

Primul implant de insule pancreatice artificiale a avut loc la Dresda în Germania la trei pacienți, și urmează să se realizeze și în România, la alți trei pacienți, a declarat prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale, cu prilejul Simpozionului Secțiunii Române a International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO). ( continuare )

Stadiul noilor cercetări în domeniul telocitelor a fost prezentat de acad. prof. Laurențiu M.Popescu în cadrul conferinței "Telocitele și medicina regenerativă", susținută cu prilejul Zilei Internaționale a Proprietății Intelectuale. ( continuare )

O echipă de oameni de știință germani de la Universitatea din Leipzig a dezvoltat o metodă de diagnosticare a bolii Alzheimer care permite identificarea acesteia la pacient cu mulți ani înainte de apariția primelor simptome, informează miercuri EFE. ( continuare )

Injecțiile cu Botox, larg răspândite în tratamentele cosmetice ca mijloc de îndepărtare a ridurilor, diminuează durerile de cap, susține o echipă de cercetători americani într-un studiu. ( continuare )

Dermapen, dispozitivul inovator sub formă de stilou ce folosește ace detașabile de unică folosință pentru a reda pielii tinerețea mult dorită și pentru a trata cicatricile este acum disponibil și în România. ( continuare )

Chimioterapie, radioterapie, intervenții chirugicale – acesta este arsenalul terapeutic cu care medicii zilelor noastre luptă împotriva cancerului, devenit una dintre cele mai studiate maladii din istoria medicinei și rămas, totuși, un conglomerat de mistere, frustrante pentru oamenii de știință, ucigătoare – la propriu – pentru cei afectați. În căutarea unor arme care le-ar permite să lupte mai eficient cu acest ucigaș, savanții s-au aplecat, în utlima vreme, asupra unei soluții ce pare, la prima vedere, bizară: combaterea cancerului cu ajutorul unor agenți biologici susceptibili, la rândul lor, de a produce boli. ( continuare )

Cercetătorii grupului IrsiCaixa au descoperit molecula virusului HIV care este responsabilă de apariția SIDA în organism, anunță Europa Press. Potrivit cercetătorilor catalani, descoperirea va permite apariția unor noi tipuri de medicamente destinate limitării răspândirii virusului, care să ducă ulterior la o strategie terapeutică mai eficientă și un vaccin. ( continuare )

Companiile Daiichi Sankyo Limited ("Daiichi Sankyo") și Ranbaxy Laboratories Limited ("Ranbaxy") au anunțat astăzi că "Terapia Ranbaxy", filiala locală a Ranbaxy, va lansa în România produsul Sevikarź, prima combinație cu doză fixă de olmesartan medoxomil și amlodipină besilat de pe piața românească. Medicamentul original Sevikarź va fi disponibil în trei concentrații: 5/20mg (amlodipină besilat 5mg, olmesartan medoxomil 20 mg), 5/40mg (amlodipină besilat 5 mg, olmesartan medoxomil 40 mg) și 10/40 mg (amlodipină besilat 10 mg, olmesartan medoxomil 40 mg). ( continuare )

Cercetătorii japonezi au reușit să recreeze foliculi de păr, pe șoareci, cu ajutorul celulelor sușă adulte, grație unui nou procedeu care deschide drumul pentru viitoare terapii regeneratoare. ( continuare )

Specialiștii au observat de multă vreme că volumul hipocampului scade la persoanele în vârstă - ceea ce explică tulburările de memorie - și că accelerarea acestui fenomen este unul din simptomele maladiei Alzheimer. Acum cercetătorii pot să explice mecanismul care are loc. ( continuare )

Cercetătorii francezi au pus la punct un vaccin eficient contra astmului declanșat de alergiile provocate de acarieni, în cadrul unor teste clinice realizate pe animale. ( continuare )

Compania Sanofi anunță lansarea recentă a Dicarbocalm Controlź (pantoprazol), un medicament recomandat persoanelor cu arsuri gastrice frecvente (cel puțin o dată pe săptămână) și reflux acid. Dicarbocalm Controlź, în doză zilnică recomandată de un comprimat, reduce aciditatea gastrică, acționând direct și eficient asupra celulelor responsabile de producerea acidului gastric. ( continuare )

Societatea Spaniolă de Cardiologie (SEC) a avertizat marți că persoanele cu valori scăzute de HDL (colesterolul 'bun') au o mare probabilitate de a fi afectate de sindromul coronarian acut (SCA), informează EFE, care citează un articol publicat în ultima ediție a Revistei Spaniole de Cardiologie (REC). ( continuare )

Persoanele care din diferite motive ajung să facă "des" radiografii dentare se expun unui risc mai crescut de apariție a unor tumori pe creier, conform unui nou studiu american, transmite AFP. ( continuare )

Cercetătorii spanioli au descoperit o strategie terapeutică pentru a preveni metastaza pulmonară în cazurile de cancer mamar, a informat marți Institutul de cercetări biomedicale din Bellvitge (Barcelona, nord-est), citat de EFE. ( continuare )

Mamele care sunt obeze sau diabetice în timpul sarcinii sunt mai susceptibile să dea naștere unui copil autist sau cu întârzieri în dezvoltare, relevă un studiu american publicat luni, citat de AFP. ( continuare )

Felul în care tratăm copiii le afectează dezvoltarea psihică, conform unui studiu realizat pe copiii din România, transmite WWLtv.com. Atunci când medicii examinează imaginile creierului copiilor expuși la traume, efectele acestor traume sunt la fel de vizibile ca și oasele fracturate privite într-o radiografie. ( continuare )

A fost creat vaccinul universal împotriva cancerului. Vaccinul universal împotriva cancerului, creat de cercetătorii israelieni, determină organismele pacienților să identifice și să anihileze celulele tumorale. ( continuare )

O echipă de cercetători de la Lund University din Suedia a realizat un progres major în prevenirea atacurilor de cord prin descoperirea unui vaccin care poate preveni aceste atacuri, grație reducerii drastice de grăsimi în artere, potrivit portalului Digital Journal. ( continuare )

O injecție lunară cu un agent experimental produs de compania americană de biotehnologie Amgen reduce cu 60% concentrația de colesterol la pacienții tratați deja cu statine, potrivit rezultatelor unui studiu clinic preliminar - de faza 1. ( continuare )

Femeile în vârstă ale căror diete includ prea puțin calciu și prea puțină apă - sau prea multă sare - prezintă un risc ridicat de a dezvolta pietre la rinichi, potrivit unui studiu publicat de curând în Statele Unite. Pietrele la rinichi apar atunci când urina conține mai multe substanțe capabile să cristalizeze - calciu, acid uric și un compus numit oxalat - decât cantitatea maximă din aceste substanțe ce poate fi diluată de fluidele din corp. ( continuare )

A fost creat vaccinul care ar putea salva milioane de vieți. ( continuare )

Compania Actavis, companie aflată printre liderii mondiali în industria farmaceuticelor generice și unul dintre cei mai importanți producători locali din domeniu, lansează pe piața din România SETININ (substanța activ㠖 quetiapină) recomandat în tratamentul schizofreniei și al bolii bipolare. ( continuare )

O nouă alternativă terapeutică va putea fi folosită de pacienții cu diabet insulino-dependenți, a declarat prof. dr. Irinel Popescu, președintele Fundației "Dan Setlacec", cu prilejul conferinței medicale destinate proiectului SPER - Specializare pentru Performanță, Eficacitate și Răspuns în Transplantul de Organe -, dedicat personalității acad. prof. dr. Nicolae Cajal. ( continuare )

Statinele, medicamente destinate scăderii colesterolului, au, se pare, și alte efecte benefice. Un nou studiu publicat la 21 februarie în The Journal of Clinical Psychiatry arată că ele ar reduce și riscul de depresie, scrie Le Figaro în ediția de marți. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la restrângerea indicației terapeutice a nimesulidei, din cauza riscului posibil de afectare hepatică. ( continuare )

Rezultatele unui test clinic, aflat în prima fază, arată că un agent experimental al firmei americane Amgen a redus cu 66% nivelul colesterolului la pacienții deja tratați cu statine, informează site-ul MaxiSciences. ( continuare )

Medicii de pe ambulanțe pot să reducă considerabil numărul de infarcte și decese ale pacienților, înainte de sosirea acestora la spital, cu ajutorul unei injecții ce conține un cocktail de glucoză, insulină și potasiu - GIP -, potrivit unui studiu prezentat, marți, în Statele Unite. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind asocierea dintre administrarea medicamentului BENLYSTA (belimumab) și apariția de reacții de hipersensibilitate și reacții datorate perfuzării. ( continuare )

Strugurii, bogați în potasiu și antioxidanți, și soia sunt considerate "arme" eficiente pentru a preveni declanșarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular, au anunțat autorii a două studii ce au fost prezentate duminică la un important forum din domeniul cardiologiei. ( continuare )

Un somn mai lung de opt ore sau mai scurt de șase ore pe noapte crește considerabil riscul de maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, ale cărui rezultate au fost prezentate duminică, la un forum important din domeniul cardiologiei. ( continuare )

DermaLife, Centrul de Excelență în Dermatologie Estetică care oferă cele mai noi tehnologii în domeniu, printre care eMax Triniti, laser Vbeam Perfecta, Velasmooth PRO, aduce acum o nouă terapie de remodelare corporală prin înghețarea grăsimilor – lipoliza prin criogenie. Noua terapie folosește frigul pentru a dizolva grăsimea, oferind posibilitatea de a elimina surplusul de grăsime fără bisturiu, fără ace, durere sau perioadă de recuperare ulterioară. ( continuare )

Utilizarea la bolnavii cardiaci de celule-sușă obținute din măduva spinării a dat rezultate încurajatoare pentru a repara țesuturile afectate ale inimii lor, potrivit rezultatelor unui test clinic, informează sâmbătă AFP. ( continuare )

Primul test clinic pentru un nou tratament combinat, alcătuit din trei medicamente, care vizează atât tuberculoza clasică, cât și formele rezistente la antibiotice ale acesteia, oferă speranțe noi medicilor implicați în lupta contra acestei boli periculoase. ( continuare )

Cercetători americani au descoperit că unele celule se deformează înaintea unui atac de inimă și speră să comercializeze un test de sânge care să anunțe iminența unui infarct într-un an sau doi, relatează sante.lefigaro.fr. ( continuare )

Cafeaua reduce riscul de declanșare a maladiei Alzheimer, potrivit cercetătorilor americani de la University of South Florida. Savanții americani consideră că această băutură cu rol stimulant declanșează o reacție chimică la nivelul creierului care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare. ( continuare )

Noi indicii de natură biologică au fost descoperite de savanții americani de la Universitatea Pennsylvania în cercetările lor contra calviției masculine, care ar putea conduce la obținerea unui tratament eficient pentru a opri sau chiar pentru a inversa procesul de cădere a părului. ( continuare )

Săptămâna trecută, la REGINA MARIA Rețeaua privată de sănătate, s-a născut Vlad. Baiețelul nu este un copil oarecare, ci unul care a luptat în burtica mamei lui pentru a avea șansa de a respira normal. În urmă cu câteva săptămâni, Vlad a primit o șansă la viață printr-o intervenție chirurgicală în premieră în România, operația de hidrotorax fetal bilateral tratat în utero. ( continuare )

Felul în care acționează celebrul analgezic paracetamol, utilizat de peste 50 de ani în Franța, a fost descifrat recent de cercetătorii britanici și suedezi. ( continuare )

Primul implant autodegradabil, care permite pacienților să își "crească" propriile articulații și să evite astfel operațiile de înlocuire a acestora, a fost creat de cercetătorii din Finlanda. ( continuare )

Un test rapid și ieftin, capabil să depisteze toate tipurile de hepatită C, o boală care afectează aproape 10 milioane de egipteni, a fost creat de o echipă de cercetători de la Universitatea americană din Cairo. ( continuare )

Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel crește clar riscul de mortalitate, îndeosebi în cazul în care carnea este procesată, arată un studiu american apărut luni și menționat de AFP. ( continuare )

Cercetătorii au creat o aspirin㠄hibrid㔠ce poate micșora tumorile sau chiar stopa 11 forme diferite de cancer. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decât varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sângerări, ulcer sau chiar blocaj renal. ( continuare )

Organismul uman poate învinge tumora malignă (canceroasă) în cazul activării mitocondriilor suprimate de boală. ( continuare )

Nanoparticulele, obiecte de dimensiuni infime, adeseori lăudate pentru succesul lor în electronică și chimie, au devenit în ultimii ani o sursă de speranță și în medicină, în principal în ceea ce privește noile tratamente contra cancerului. ( continuare )

O metodă considerată revoluționară, ce utilizează raze laser "reci", a fost testată cu succes de medicii de la Arizona Institute of Footcare Physicians contra ciupercii care afectează unghiile de la picioare. ( continuare )

Consiliul Superior al Sănătății (CSS) din Belgia nu recomandă înotul pentru bebelușii cu vârsta sub 12 luni, din cauza riscurilor pentru sănătatea acestora, relevă un raport prezentat de cotidianul Le Soir, informează EFE. ( continuare )

Oamenii de știință spanioli au confirmat relația dintre alopecia androgenetică, adică o calviție (cădere a părului) timpurie, și hiperplazia benignă de prostată (HBP), sau adenomul de prostată, notează EFE. ( continuare )

Acum 24 de ani s-a produs una din cele mai grave catastrofe ecologice din Marea Britanie: în cursul tratării apei la Bormin Moor (Cornwall), 20 de tone de suflat de aluminiu au fost deversate în sistemul de aprovizionare cu apă al orașului Camelford. În anii următori, oamenii din regiune au început să se plângă de probleme de sănătate, amintește 7sur7.be. ( continuare )

Cercetătorii britanici au descoperit câțiva anticorpi capabili să blocheze procesul de dezintegrare a sinapselor dintre celulele cerebrale, care cauzează maladia Alzheimer, în cadrul unui studiu realizat pe șoareci, publicat marți, în Journal of Neuroscience. ( continuare )

Virusul herpes simplex (HSV) nu blochează apărarea organismului, ci, din contră, activează răspunsul imunitar, potrivit unui studiu internațional condus de Consiliul Superior de Cercetări Științifice (CSIC) din Spania, informează EFE. ( continuare )

Alte articole medicale 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013