eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Președintele Agenției Naționale a Medicamentului, dr. Marius Savu, a declarat marți pentru AGERPRES că tetrazepamul a fost retras de pe piață încă din luna iunie. El a precizat că singurul produs care conținea tetrazepam se numea Relaxam. Această decizie a fost luată pentru că s-au constatat reacții adverse dermatologice severe. ( continuare )

Un laborator farmaceutic japonez a anunțat că a început să testeze pe subiecți umani un medicament - utilizat în mod normal contra maladiei Alzhimer - care ar putea să încetinească deficiențele asociate sindromului Down (trisomie 21). ( continuare )

Operații de endoprotezare esofagiană - procedeu unicat la nivel național și internațional, efectuate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. ( continuare )

Cercetătorii japonezi au reușit să creeze un ficat uman "funcțional" pornind de la celule sușă pluripotente induse (iPS), fapt care oferă noi speranțe în ceea ce privește o alternativă la donarea de organe, potrivit unui studiu publicat în Nature. ( continuare )

Tratamentul cu Metalyse prin strategie farmaco-invazivă a oferit rezultate clinice comparabile cu intervențiile coronariene percutanate (PCI) primare la  pacienții cu infarct miocardic cu supradenivelare de segment ST (STEMI) care nu au beneficiat de PCI primare în termen de o oră de la primul contact medical. ( continuare )

O echipă de cercetători a creat lentile de contact care, atunci când sunt utilizate împreună cu ochelari speciali, oferă purtătorului vedere telescopică, mărind detaliile cu până la 2,8 ori, scrie marți BBC. ( continuare )

În viitor, ar putea deveni posibilă tratarea eficientă a diabetului de tip 1 cu ajutorul unui vaccin care “învaț㔠sistemul imunitar al pacientului să nu mai atace celulele propriului organism. ( continuare )

Aplicație înaintată Agenției Europene a Medicamentului (EMA) privind utilizarea Pradaxaź în tratamentul trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) și în prevenția TVP și EP recurente. ( continuare )

Rezultatele unor studii de Fază III: substanța tiotropium Respimatź a dovedit că este eficientă la pacienții ce prezintă simptome de astm, în ciuda utilizării combinației de corticosteroizi inhalatori (CSI) cu Beta2 agoniști cu durată lungă de acțiune (BADLA), indiferent de vârstă, alergii, statutul de fumător sau răspunsul bronhodilatator. ( continuare )

Femeile britanice vor beneficia de tratament gratuit cu tamoxifen pentru prevenirea cancerului de sân, o premieră în UE. ( continuare )

Sanofi România lansează Antinevralgic Forte, pentru dureri de cap intense și migrene. ( continuare )

Anticorpii pentru un virus transmis pe cale sexuală, asociat cu un risc ridicat de cancer bucal și oral, pot fi detectați cu ajutorul unui nou test sangvin, cu mulți ani înainte de declanșarea acestor tipuri de cancer, au anunțat cercetătorii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). ( continuare )

Dr. Benedek Imre: Suntem primii în lume care am descris modificările imagistice ale infarctului miocardic. ( continuare )

Oamenii de știință descoperă indicii cu privire la răspândirea cancerului în organism. ( continuare )

A fost descoperită o nouă componentă a ochiului uman. ( continuare )

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri să nu li se mai administreze medicamente conținând codeină copiilor sub 12 ani, din cauza unui risc de apariție a unor efecte secundare grave și chiar mortale, informează AFP. ( continuare )

Medicina nucleară prezintă un potențial fantastic împotriva unor cancere agresive, afirmă directorul filialei medicale a grupului francez din industria nucleară Areva, care mizează pe un izotop radioactiv rar, capabil să distrugă selectiv celulele canceroase. ( continuare )

Agenția Europeană pentru Medicamente /EMA/ a avertizat vineri că utilizarea antiinflamatorului diclofenac, mai ales în doze mari, prezintă un risc suplimentar de atac de cord care trebuie luat în considerare de medici atunci când prescriu medicamentul, relatează Reuters. ( continuare )

23 de decese cauzate de cheaguri de sânge la originea cărora s-ar afla anticoncepționalele Yaz și Yasmin. ( continuare )

Cercetătorii de la GE folosesc "microbule" pentru a vedea în interiorul organismului. ( continuare )

Toate femeile predispuse sau nu să dezvolte cancer mamar au un tip special de celule precursoare, dotate cu telomeri foarte scurți, explică cercetătorii David Gilley, de la Universitatea de Medicină din Indiana (SUA), și Connie Eaves, de la Laboratorul Terry Fox din cadrul Agenției pentru Cancer din Vancouver (Canada), într-un studiu publicat de revista de specialitate Stem Cell Reports și preluat de BBC. ( continuare )

O terapie experimentală se dovedește promițătoare și fără riscuri în tratarea sclerozei în plăci, conform rezultatelor preliminare ale unui eseu clinic publicate miercuri în SUA, transmite AFP. ( continuare )

Un fumător îl costă pe un angajator, în medie, cu aproape 6.000 de dolari (4.600 de euro) mai mult decât un nefumător, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea stat din Ohio, SUA, citat de AFP. ( continuare )

Rezultatele studiului clinic de fază III LUME-Lung 1 au demonstrat că nintedanib*, un compus investigațional, triplu inhibitor oral al angiokinazei, extinde durata de viață a pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC) cu histologie de tip adenocarciom cu 2,3 luni, în combinație cu docetaxel, comparativ cu placebo în combinație cu docetaxel. ( continuare )

Medicament ce crește durata de viață a pacientelor care suferă de cancer avansat de col uterin. ( continuare )

Un nou tratament care acționează ca inhibitor al uneia dintre principalele proteine care contribuie la dezvoltarea tumorilor maligne permite prelungirea vieții în cazul pacienților care suferă de cancer pulmonar în fază avansată, susțin specialiștii de la Winship Cancer Institute al Universității Emory din Atlanta, SUA. ( continuare )

Doi compuși din scorțișoară care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic ar putea oferi creierului o anumită protecție împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer's Disease. ( continuare )

Tamiflu, tratamentul antiviral de bază împotriva gripei, produs de grupul elvețian Roche, nu prezintă niciun avantaj pentru pacienți dacă este administrat în doză dublă, potrivit unui studiu efectuat în Asia și publicat vineri în British Medical Journal (BMJ). ( continuare )

Două analgezice comune, ibuprofenul și diclofenacul, pot crește ușor riscul de probleme cardiace, dacă sunt luate în doze mari o perioadă lungă de timp, informează joi BBC, citând un studiu publicat în revista medicală Lancet. Deși acest risc li se poate părea acceptabil unora dintre pacienți, cercetătorii susțin că cei care iau aceste medicamente trebuie să facă alegeri în cunoștință de cauză. ( continuare )

Fumatul nu provoacă doar cancer de plămâni și laringe, ci și în mod direct, 20% dintre cazurile de cancer care apar în fiecare an - dintre care aproximativ 40.000 în Spania - după cum indică o cercetare a Institutului catalan de oncologie, consemnată joi de EFE. ( continuare )

Virusologii au confirmat prima oară clinic cazuri de rezistență a virusului gripei aviare H7N9 la antivirușii folosiți de obicei împotriva gripei la om, cum ar fi Tamiflu. ( continuare )

România se clasează în primele 10 locuri din Europa la incidența infecțiilor cu transmitere sexuală, potrivit statisticilor OMS. Un milion de români suferă de o infecție cu transmitere sexuală. ( continuare )

Medicamentul Diane 35, a cărui autorizație urma să fie suspendată în Franța urmare a unor cazuri de tromboembolism, are beneficii ce depășesc riscurile, însă trebuie utilizat exclusiv pentru tratamentul formelor moderate și severe de acnee, fără a fi combinate cu alte contraceptive, potrivit EMA. ( continuare )

Un nou studiu finlandez a confirmat că vaccinul Pandemrix /producător GlaxoSmithKline/, folosit pe scară largă împotriva gripei pandemice A (H1N1) în 2009, crește riscul apariției narcolepsiei la adulți, relatează AFP. ( continuare )

Un medicament experimental a generat rezultate promițătoare contra astmului, reducând cu 87% frecvența crizelor de astm la anumiți pacienți, potrivit rezultatelor unui studiu clinic intermediar publicate marți în Statele Unite. ( continuare )

Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunțat miercuri că au realizat prima grefă de față din lume, efectuată de urgență pentru a salva viața pacientului, scrie 20minutes.ch. ( continuare )

O specialistă japoneză în oncologie a anunțat că a început primul test clinic din lume cu ioni grei, pentru un tratament care folosește radioterapia împotriva cancerului mamar și nu apelează la chirurgie. ( continuare )

Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunțat miercuri că au realizat prima grefă de față din lume, efectuată de urgență pentru a salva viața pacientului, scrie 20minutes.ch. ( continuare )

Laboratorul american Merck a creat un nou somnifer, mai efficient. ( continuare )

Timpul pe care pacienții care suferă de astm și-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News. ( continuare )

În volumul său 'World Without Cancer ', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, și anume proprietățile curative ale vitaminei B17, numită și laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter. ( continuare )

Suplimentele de omega 3 sunt inutile în cazul subiecților cu ridicat risc cardiac. ( continuare )

Milioane de oameni ar putea să renunțe la vopseaua de păr pe măsură ce înaintează în vârstă, mulțumită unui remediu împotriva părului grizonant care ar putea fi disponibil în curând, potrivit cercetătorilor. ( continuare )

Cercetătorii americani au descoperit o primă genă a cărei mutație este asociată puternic cu cea mai răspândită formă de migrene, fapt care ar putea conduce la o mai bună înțelegere a acestei maladii ale cărei cauze nu sunt nici în prezent cunoscute, potrivit unui studiu citat de AFP. ( continuare )

A fost grefată în premieră mondială o trahee unui copil. ( continuare )

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat suspendarea în toate țările comunitare a comercializării medicamentelor care conțin tetrazepam, din cauza unor posibile reacții cutanate, a informat luni EMA, potrivit EFE. ( continuare )

Creierul nu pare cel mai evident loc unde ar trebui căutate soluții de tratament împotriva obezității, însă conform unui grup de oameni de știință, implantarea unui dispozitiv care să stimuleze o anumită regiune cerebrală poate stopa tendința de a mânca prea mult, informează LiveScience.com. ( continuare )

Un proiect de cercetare susținut de Uniunea Europeană a dezvoltat un dispozitiv similar unui smartphone care ar putea diagnostica paludismul în numai 15 minute, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE. ( continuare )

Paracetamolul poate combate nu doar durerea fizică, ci și traumele emoționale și stările de anxietate, potrivit The Daily Mail și Rbc Daily. ( continuare )

Sanofi Pasteur, divizia pentru vaccinuri a companiei Sanofi (EURONEXT: SAN și NYSE: SNY), a primit aprobarea Comisiei Europene pentru vaccinul pediatric hexavalent HexyonTM/Hexacimaź (DTaP-IPV-Hib-HepB), un vaccin ce protejează sugarii de difterie, tetanos, pertussis (tuse convulsivă), hepatită B, poliomielită și infecții invazive produse de Haemophilus influenzae tip b. ( continuare )

Bacteriile listeria, transformate pentru a deveni radioactive, s-au dovedit promițătoare în tratamentul cancerului pancreatic, infectând, selectiv, celulele canceroase ale acestui organ, în cadrul unui studiu realizat pe șoareci, ale cărui rezultate au fost publicate luni. ( continuare )

Cercetătorii danezi au făcut o descoperire importantă privind cauza producerii migrenelor, ceea ce ar putea constitui un pas vital în găsirea unui tratament eficient. Concluziile acestora contrazic teorii mai vechi în acest domeniu. ( continuare )

Un rinichi de șoarece creat în laborator de cercetătorii americani a fost transplantat cu succes pe un animal care suferea de deficiență renală și a început să producă urină. ( continuare )

Un fel „nano-bureți” capabili să absoarbă din sânge o gamă largă de toxine - venin de albină, de șarpe, dar și toxine bacteriene produse de microbi periculoși - au fost creați de inginerii de la Universitatea California - San Diego, care consideră că dispozitivul ar putea acționa ca un antidot în multe cazuri de îmbolnăviri datorate substanțelor cu acțiune toxică. ( continuare )

O echipă de neurologi a anunțat miercuri că a putut "vedea", în premieră absolută, cum se formează durerea cu ajutorul unui aparat de rezonanță magnetică funcțională fMRI, i-au măsurat intensitatea și și-au dat seama dacă anumite medicamente au vreun efect asupra acesteia - un domeniu de studiu aflat încă la început dar care promite să deschidă numeroase posibilități, conform Associated Press. ( continuare )

Alte articole medicale 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014