eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

Pfizer anunță generația următoare de vaccinuri pentru prevenirea bolilor pneumococice, cu 13 serotipuri : PREVENAR 13ź. Noul vaccin este disponibil acum și în România. ( continuare )

Sanofi-aventis lansează un nou studiu de fază III cu teriflunomidă asociată cu interferon beta pentru a analiza beneficiile clinice ale asocierii în terapia sclerozei în plăci. TERACLES este primul studiu de fază III care asociază un tratament oral cu un tratament standard pentru scleroza în plăci recurentă. ( continuare )

Bărbații înalți se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer testicular, comparativ cu bărbații scunzi și cei cu înălțime medie, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Cancer, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Alzheimer este o maladie cognitivă degenerativă care atacă progresiv creierul, cauzând pierderi de memorie, stare de confuzie și schimbări bruște de dispoziție. Pacienții aflați în stadiul final al bolii își pierd capacitatea de vorbi, de a înghiți și de a se deplasa. ( continuare )

Comitetul științific pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) a analizat toate datele disponibile referitoare la medicamentul Invirase (saquinavir) și la riscul potențial de aritmie și a concluzionat că beneficiile medicamentului continuă să depășească riscurile. Cu toate acestea, CHMP a recomandat ca pacienților netratați anterior să li se prescrie, ca măsură de precauție, o doză redusă de Invirase pe durata primei săptămâni de tratament. ( continuare )

Cercetătorii britanici au identificat patru variații genetice a căror prezență în organism este asociată cu un risc sporit de declanșare a menopauzei precoce, deschizând astfel calea către obținerea unui test genetic ce le va permite femeilor să își planifice sarcinile înainte de a deveni sterile. ( continuare )

Un marker biologic calificat drept "foarte promițător" a fost descoperit în cazul a 11 tipuri de cancer, de o echipă de cercetători din care fac parte și români, acesta fiind un pas înainte în diagnosticarea mai rapidă a maladiei și în punerea la punct a unui medicament universal. ( continuare )

Dacă până în urmă cu ceva timp, se vorbea despre boli de memorie și despre Alzheimer doar la pacienții trecuți de 70 și chiar de 75 de ani, la ora actuală, situația este cu totul alta. Stresul cotidian, dublat de o serie de alte cauze au făcut ca impactul acestor boli să se manifeste la o vârstâ tot mai scăzută, astfel încât, ]n prezent, vorbim deja de simptome ale Alzheimerului la persoane de 45 – 50 de ani. ( continuare )

Comisia Europeană a solicitat interzicerea mefedronei, drog periculos similar cu ecstasy, care este încă legal în 12 țări UE. Executivul comunitar le-a cerut statelor membre să oprească răspândirea liberă a acestui drog pe teritoriul UE, prin impunerea unor măsuri de control asupra acestuia - informează un comunicat de presă al CE. ( continuare )

O genă legată de menținerea sănătății sistemului nervos central a fost identificată și ca "o cauză primară" a depresiilor, conform unui studiu desfășurat la Universitatea Yale, transmite publicația The Telegraph. ( continuare )

Doar șase minute vor fi suficiente pentru a afla dacă ești sau nu lovit de  cancer. Inginerul Mircea Tudor pune la punct ultimele detalii ale aparatului cu ajutorul căruia ai putea să fii cu un pas înaintea bolii. ( continuare )

Opt tipuri de virus Papiloma uman (HPV) sunt responsabile cu declanșarea a 90% din totalul cazurilor de cancer de col uterin pe plan mondial, potrivit celui mai vast studiu realizat vreodată asupra genotipurilor HPV, ale cărui concluzii au fost publicate în revista The Lancet Oncology. ( continuare )

În lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual datorită bolilor pneumococice. Jumătate dintre aceștia sunt copii cu vârstă mai mică de 5 ani. Organizația Mondială a Sănătății consideră boala pneumococică drept responsabilul numărul 1 de mortalitatea infantilă. ( continuare )

Noi date referitoare la o nouă moleculă destinată tratamentului cancerului de sân HER2-pozitiv au fost anunțate în cadrul celei de-a 35-a ediții a Congresului Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO), care se desfășoară în aceste zile la Milano, anunță compania farmaceutică elvețiană Roche. ( continuare )

Să trăiești fericit până la adânci bătrâneți împreună cu persoana iubită nu este întotdeauna atât de ușor pe cât dau de înțeles finalurile de poveste. Din fericire, oamenii de știință au găsit câteva soluții pentru a-ți face viața de cuplu mai frumoasă. ( continuare )

În perioada 6-9 octombrie 2010 a avut loc la Sinaia cel de-al 49-lea Congres Național de Cardiologie, noutatea  principală a evenimentului fiind prezentarea rezultatelor  studiului SHIFT (Systolic Heart failure treatment with the If  inhibitor ivabradine Trial), cel mai mare studiu de morbi-mortalitate în tratamentul insuficienței cardiace cronice, studiu ce a fost conceput să evalueze dacă ivabradina îmbunătățește prognosticul, simptomele și calitatea vieții,  atunci când este adăugată tratamentului pacienților cu  insuficiență cardiacă și frecventa cardiacă ≥ 70 bpm. ( continuare )

Medicii americani au tratat în premieră medicală internațională un pacient cu ajutorul celulelor stem recoltate de pe embrioni umani, în cadrul unui test clinic realizat cu permisiunea autorităților, a anunțat luni compania de biotehnologie Geron Corporation, transmite AFP. ( continuare )

Zentiva intenționează să intre pe piața medicamentelor generice pentru sistemul respirator. Achiziția francizei de inhalatoare a Siegfried oferă acces la noul dispozitiv PulmoJetź și la produsele pentru sistemul respirator aflate în faza de dezvoltare. ( continuare )

Un vaccin experimental a reușit să prelungească cu peste 70% durata medie de supraviețuire a pacienților care prezintă cel mai grav tip de tumori cerebrale - glioblastom -, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fost publicate, luni, în Statele Unite ale Americii. ( continuare )

Sanofi-aventis lansează Magne B6ź Premium, tratamentul ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. ( continuare )

Universitatea de Vest 'Vasile Goldiș' Arad a achiziționat un aparat de ultimă generație pentru tratamentul pacienților suferinzi de boala Alzheimer. ( continuare )

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lansează Tezeoź (telmisartan), un generic care reduce tensiunea arterială crescută, are efect benefic demonstrat asupra metabolismului lipidic și glucidic și eficiență dovedită în prevenția evenimentelor cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. ( continuare )

Un studiu sponsorizat printre altele de organizația Wellcome Trust a identificat pentru prima oară modificări de natură genetică la copii diagnosticați cu sindromul ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție), ceea ce înseamnă că părinții unor astfel de copii nu mai pot fi ei înșiși învinovățiți pentru educația pe care au dat-o copiilor, scrie ziarul britanic The Guardian, în ediția de joi. ( continuare )

Premieră medicală în Marea Britanie. Chirurgii au folosit o tehnică revoluționară, bazată pe celule stem, pentru a reface piciorul unei femei, rănită într-un grav accident. ( continuare )

Criogenarea temporară ar putea salva pacienți fără speranțe de supraviețuire. De multe ori, medicii au prea puțin timp pentru a salva pacienții care au suferit răni grave. Un nou tratament, care presupune pomparea unui lichid foarte rece în venele pacientului, ar lăsa timp suficient chirurgilor să facă operațiile salvatoare, scrie Daily Mail. ( continuare )

O tânără a cărei coloană face un unghi de 160 de grade a fost operată de medicii de la Spitalul de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. ( continuare )

Întrebări și răspunsuri privind evaluarea  vaccinului RotaTeq (vaccin viu cu administrare orală, împotriva  rotavirusului). ( continuare )

Întrebări și răspunsuri referitoare la  suspendarea autorizațiilor de punere pe piață pentru medicamentele care conțin rosiglitazonă (Avandia, Avandamet și Avaglim). ( continuare )

Un virus ce cauzează infecții respiratorii a fost asociat cu obezitatea infantilă, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Pediatrics, informează bbc.co.uk. ( continuare )

Autoritatea americană care reglementează piața produselor farmaceutice, FDA (Food and Drog Administration) a anunțat miercuri autorizarea scoaterii pe piață a primei pastile împotriva celei mai răspândite forme de scleroză în plăci, transmite FP. ( continuare )

Un grup de cercetători israelieni au realizat un plasture electric menit să trateze acneea, afecțiune a pielii des întâlnită în perioada adolescenței, informează cotidianul britanic "Daily Mail". ( continuare )

Departe de finanțarea Guvernului, în laboratoarele lor cu aparate vechi de câteva decenii, cercetătorii români nu renunță la proiectele de calitate. După ce au descoperit telocitele, celulele ce repară mușchiul inimii afectat de infarct, oamenii de știință români s-au apucat de tratarea cancerului. Cercetătorul Mircea Leabu, de la Institutul ''Victor Babeș'' lucrează deja la două proiecte de cercetare în domeniul oncologiei. ( continuare )

Un vaccin antigripal are mai multe efecte benefice decât cele pentru care a fost creat, conform unui nou studiu care susține existența unei legături între acest tip de vaccin și scăderea riscului de producere a unui infarct miocardic, informează CNN. ( continuare )

Bebelușii ale căror mame au fost victime ale malnutriției în timpul sarcinii riscă un declin cognitiv accelerat la bătrânețe, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). ( continuare )

GlaxoSmithKline (GSK) România a anunțat lansarea Duodartź, o combinație cu doză fixă (CDF) de dutasteridă (0,5 mg) și tamsulosin (0,4 mg) capsule dure. Duodart este indicat pentru tratamentul simptomelor moderate și severe de hiperplazie benignă de prostată (HBP) și pentru reducerea riscului de retenție acută de urină (RAU) și de intervenție chirurgicală prostatică la pacienții cu simptome moderate și severe de HBP. ( continuare )

Un bărbat suferind de o gravă maladie genetică a sângelui - talasemie, o formă de anemie puternică - a fost tratat cu succes cu ajutorul unei terapii genice, această reușită fiind o premieră pe plan mondial, au anunțat autorii noii proceduri medicale. ( continuare )

Ultima pandemie de gripă A/H1N1 a fost declarată public în Franța cu două luni înainte ca ea să sosească, indică un studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează marți AFP. ( continuare )

Pierderea în greutate pe termen lung poate provoca apariția unor boli precum diabet, hipertensiune și artrită reumatoidă, potrivit unui studiu al cercetătorilor sud-coreeni, publicat în International Journal of Obesity. ( continuare )

Doze ridicate de vitamina B pot reduce cu 30% până la 50% procesul de atrofiere cerebrală la persoanele afectate de un declin cognitiv moderat, întârziind și evoluția maladiei Alzheimer, conform unui studiu britanic publicat în ultimul număr al revistei online PLOS One (Public Library of Science One), conform AFP. ( continuare )

Cercetători americani au anunțat identificarea a două gene ale căror mutații sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenționale, informează AFP. ( continuare )

Medicamentele împotriva insomniei și a anxietății sporesc riscul mortalității cu 36% pentru utilizatorii lor, relevă un studiu publicat recent în Canadian Journal of Psychiatry. ( continuare )

Pentru cei care sufera de afectiuni reumatice, Ozone Natural a creat Artrophyt, un complex eficient de elemente active 100% naturale, care trateaza reumatismul, artrita si spondiloza si amelioreaza durerile de oase si de muschi. ( continuare )

România se află printre țările cu cel mai mare risc din lume de accidente vasculare, fiind situată pe un loc inacceptabil, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Dafin Mureșanu, președinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității (SSNN). ( continuare )

Un nou test pentru diagnosticarea tuberculozei în două ore, cu o eficiență de aproape 100%, mult mai rapid și mai eficient decât metodele actuale, a fost pus la punct de cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine. ( continuare )

Cercetătorii israelieni au anunțat că au reușit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, ce declanșează maladia SIDA, fără a afecta celulele sănătoase din organism, a anunțat, vineri, cotidianul Haaretz. ( continuare )

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN și NYSE: SNY) a anunțat recent la Paris că noile Ghiduri ale Societății Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology - ESC) din 2010 pentru managementul fibrilației atriale (FA) au fost publicate și că acestea recomandă Multaqź (dronedaronă) pentru menținerea ritmului sinusal ca primă linie de tratament pentru toți pacienții cu FA paroxistică sau persistentă (clasa de recomandare I, nivel de evidență A), cu excepția pacienților cu insuficiență cardiacă de clasă NYHA III/IV sau a celor cu  insuficiență cardiacă instabilă de clasă NYHA II (clasa de recomandare III, nivel de evidență B). ( continuare )

Ablația preventivă a sânilor și a ovarelor reduce riscul de cancer și riscul de deces pentru femeile ce prezintă o mare predispoziție genetică pentru această maladie, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA). ( continuare )

Cercetătorii de la Institutul "Victor Babeș"au descoperit întâmplător, în timp ce făceau studii ale celulelor din intestin, prezența unor celule care împreună cu cele stem ar putea reface mușchiul inimii afectat de infarct, a declarat, luni, președintele Academiei de Științe Medicale. ( continuare )

Primul factor de risc genetic asociat cu formele obișnuite de migrenă a fost descoperit de geneticieni, fapt care ar putea conduce la punerea la punct a unor noi terapii eficiente împotriva acestei afecțiuni dureroase. ( continuare )

Johnson&Johnson a decis să retragă de pe piață protezele de șold, la mai bine de doi ani după ce Administrația pentru Alimentație și Medicamente din SUA a început să primească plângeri din partea unor persoane, care reclamau calitatea acestor implanturi, relatează The New York Times. ( continuare )

Alte articole medicale 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2010