Palatul Parlamentului și-a deschis și de această dată porțile, în seara de 5 decembrie 2012, pentru a găzdui cel mai important și cel mai așteptat eveniment al anului din lumea medical㠖 Gala Sănătății, ediția a IV-a. Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 400 de personalități din lumea medicală.

07.12.2012 / Sănătatea Media Group

 

Gala Sănătății, manifestare organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, a premiat și anul acesta cele mai deosebite realizări din domeniul medical, răsplătind activitatea de excepție a managerilor, a societăților medicale, asociaților de pacienți, profesorilor, jurnaliștilor și societăților studențești.

Un rol cu totul deosebit în acordarea premiilor Gala Sănătății l-a avut comisia de jurizare, formată din 15 membri, toți personalități marcante din domeniul medical și mediul academic și condusă de  Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu" din București.

Astfel, premiile au fost acordate în urma deciziei comisiei de jurizare:

Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătății: Locul 1 i-a revenit domnului Șerban Blebea pentru Programul “Let`s Jump”, locul 2 doamnei Conf. Dr. Camelia Bogdănici, „Importanța controlului oftalmologic precoce la copil pentru prevenirea abliopiei”, iar locul 3 a fost acordat Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București pentru campania „100% bărbat, 100% tată.

Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală: Locul 1 i-a fost înmânat domnului Prof. Dr. Eugen Brătucu, președintele Societății Române de Chirurgie, locul 2 domnului Prof. Dr. Ion Bruckner, președintele Societății Române de Medicină Internă, iar locul 3 i-a fost acordat doamnei Clara Matei, președintele Asociației Medicilor Rezidenți.

Premiul pentru cea mai implicată asociație de pacienți: Locul 1 a fost câștigat de doamna Nadia Ulmeanu, psiholog în cadrul Asociației P.A.V.E.L, locul 2 i-a revenit doamnei Felicia Maria Vasilica, președintele Asociației Încrederea, iar locul 3 a fost câștigat de doamna Liliana Moldoveanu, președintele Asociației copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land”.

Premiul pentru cea mai activă asociație a studenților la medicină: Locul 1 a fost acordat președintelui Societății Studenților în Medicină din București, Cristian Moise. Locurile 2 și 3 au fost câștigate de Răzvan Mihai, președintele Societății Studenților Mediciniști din Craiova respectiv Sebastian Popescu, coordonatorul Asociației Studenților Mediciniști Arădeni.

Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate: Locul 1 a fost desemnat doamnei Dr. Maria Dragotă, redactorul Șef al Secției Medicale - revista “Viața Medicală”, iar locurile 2 și 3 au revenit doamnei Daniela Lefter, reporter Prima TV respectiv doamnei Florentina Ilie, reporter Antena 1.

Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică: Locul 1 i-a fost înmânat doamnei Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, decanul Facultății de Medicin㠓Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, locul 2 a revenit domnului Vasile Grosoșiu, președintele Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, iar locul 3 a fost câștigat de domnul Conf. Dr. Florin Filipoiu, șeful catedrei de Anatomie U.M.F. “Carol Davila”.

Premiul pentru cel mai performant management medical – sectorul public: Locul 1 a fost decernat domnului Conf. Dr. Alexandru Irimie, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, locul 2 a fost înmânat domnului Conf. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, iar locul 3 a revenit domnului Prof. Dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Iași.

În continuarea evenimentului, Sănătatea Media Group a acordat și două premii speciale pentru ediția a IV-a 2012: „Chirurgul Anului” a fost desemnat domnul Prof. Dr. Florian Ioan Ștefan, șeful Secției de Neurochirurgie, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj-Napoca, iar „Pediatrul Anului”, domnul Prof. Dr. Dumitru Orășeanu, șeful secției de Pediatrie III, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, București.

Seara a continuat cu acordarea premiilor consacrate Galei Sănătății și anume:

Premiul “Spirit inovator și atitudine vizionar㔠i-a fost înmânat domnului Acad. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.

Premiul pentru “Performanță în medicin㔠a fost decernat domnului Prof. Dr. Dragoș Stanciu, vicepreședintele Colegiului Medicilor Dentiști din România.

Premiul pentru “Întreaga carieră medical㔠a revenit domnului Prof. Dr. Florian Popa, membrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Premiul “Pasiune și devotament” i-a fost dăruit doamnei Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, decanul Facultății de Medicin㠖 U.M.F. “Carol Davila”.

La Gala Sănătății s-a acordat și anul acesta premiul pentru proiectul invovator Explore Medicine TV, premiu unic oferit reputaților specialiști care au implementat pentru prima oară în medicină conceptul de materiale didactice video. Câștigătorul premiului “Explore Medicine TV - materiale didactice video”, este domnul Prof. Dr. Mircea Gorgan, șeful Secției Neurochirurgie IV, Spitalul Clinic de Urgenț㠓Bagdasar-Arseni”.

Gala Sănătății ediția a IV-a, este un eveniment organizat anul acesta de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria Sectorului 5.