eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Mall  |  Anunturi  Contact

Articole medicale :

 

Suplimentele cu vitamina E pot duce la subțierea oaselor, avertizează o echipă de cercetători niponi, condusă de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo. ( continuare )

Uleiul de pește contribuie la menținerea tinereții creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), publicat recent în revista Neurology. ( continuare )

Compania Actavis, companie aflată printre liderii mondiali în industria farmaceuticelor generice și unul dintre cei mai importanți producători locali din domeniu, lansează pe piața din România Rivastigmină Actavis (substanța activ㠖 rivastigmină), pentru tratamentul demenței. ( continuare )

Genzyme, o companie Sanofi , a anunțat recent la Cambridge, Mass., că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a validat cererea de autorizare de punere pe piață a teriflunomidei administrată oral, o dată pe zi, pentru tratamentul formelor recurente de scleroză multiplă (SM). Validarea cererii reprezintă începerea procesului de evaluare de către EMA. ( continuare )

Un brașovean în vârstă de 63 de ani va reuși să meargă după ce o echipă de medici ortopezi au efectuat, marți, o intervenție chirurgicală de refacere a unui șold folosind grefă osoasă, intervenția fiind realizată în premieră la Spitalul de Recuperare din Iași. ( continuare )

Prima implantare de electrozi în creier, pentru studiul și tratamentul epilepsiei, se desfășoară miercuri la Spitalul Bagdasar din București. ( continuare )

Sute de mii de pacienți din lumea întreagă ar putea fi expuși unor niveluri ridicate de metale toxice din cauza protezelor de șold defectuoase, în timp ce riscul era cunoscut, afirmă, marți, în urma unei anchete comune British Medical Journal (BMJ) și BBC. ( continuare )

O premieră medicală a avut loc la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare. Este vorba de aplicarea, pentru prima dată în țara noastră, a procedurii de asistare cardio-pulmonară percutană postoperatorie de tip ECMO - oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană, pentru șoc cardiogen, după o operație pe cord deschis. ( continuare )

Medicamentele prescrise în mod curent pentru dormit se asociază cu un risc de deces de aproape patru ori mai mare decât la persoanele care nu iau astfel de medicamente, arată un studiu american publicat luni în BMJ OPEN, menționat de APF. ( continuare )

Cercetătorii de la Massachusetts General Hospital au anunțat că au reușit să extragă celule stem din ovare umane, folosind apoi aceste celule pentru a crea ovule. Dacă rezultatele vor fi confirmate de comunitatea științifică, atunci se va obține o nouă sursă de ovule pentru tratarea infertilității. ( continuare )

Maimuțele suferind de maladia Parkinson au făcut progrese notabile, după implantarea de celule sușă umane în creierele lor, au explicat, miercuri, cercetătorii japonezi de la Universitatea din Kyoto. ( continuare )

Cercetătorii au confirmat existența unei asocieri între decesele subite provocate de tulburările de ritm cardiac și ceasul biologic al organismului în cazul mamiferelor, punând în evidență în premieră un mecanism molecular, potrivit unui studiu publicat în Nature. ( continuare )

Consumul de canabis în cele 12 ore care preced conducerea mașinii dublează riscul de a provoca sau de a suferi un accident rutier, arată un studiu al British Medical Journal, menționat de cotidianul Le Soir. ( continuare )

Bebelușii sunt de două ori mai susceptibili să sufere de colici dacă mamele lor au migrene, arată cercetători de la Universitatea California. ( continuare )

Un băiețel care s-a născut cu o malformație rară, având inima în afara corpului, a supraviețuit în mod miraculos. ( continuare )

Grupul farmaceutic elvețian Roche a primit autorizația Comisiei Europene pentru medicamentul său Zelboraf, destinat tratării celei mai agresive forme de cancer al pielii, transmite AFP, citând un comunicat al companiei. ( continuare )

Vindecarea de hepatita C, virus care în Spania afectează circa 800.000 de persoane și care cauzează ciroză și cancer de ficat, va fi o realitate peste doi ani, susțin cercetătorii, care au apreciat duminică drept 'revoluționare' progresele înregistrate în tratarea acestei boli, informează agenția spaniolă de presă EFE. ( continuare )

Viteza cu care merge cineva poate anunța posibilitatea dezvoltării unei forme de demență mai târziu, potrivit unor cercetători americani. BBC relatează că oamenii de știință au mai arătat la o conferință că forța cu care un om strânge obiectele în mână este legată de riscul unui atac cerebral. Ei spun totuși că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege ce se întâmplă în aceste situații. ( continuare )

Un studiu clinic a demonstrat în premieră faptul că un microcip implantat în corp pentru a difuza doze de medicamente la intervale regulate, comandat de la distanță, ar putea fi utilizat cu succes în tratamentul contra osteoporozei la femei. ( continuare )

O proteină care are capacitatea de a bloca dezvoltarea cancerului în țesuturi a fost descoperită de cercetătorii britanici de la universitatea Imperial College din Londra. ( continuare )

Cercetători care studiază genomul uman au descoperit că fiecare dintre noi poartă circa 20 de gene care au fost dezactivate complet, sugerând că nu toate genele 'oprite' sunt dăunătoare pentru sănătate, scrie vineri agenția Reuters. ( continuare )

Antibioticele sunt fără efect împotriva majorității infecțiilor de sinus, deși sunt deseori prescrise de medici în astfel de cazuri, relevă un studiu publicat marți în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP. ( continuare )

Liposelecția poate ameliora diabetul zaharat de tip II. Noi studii arată că operațiile de scădere în greutate pot duce la ameliorarea sau chiar vindecarea diabetului zaharat de tip II. ( continuare )

Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului și au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au o astfel de afecțiune și nu au animale, potrivit unui studiu japonez. ( continuare )

Tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens 320 mg se dovedește deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată), conform studiului FLUX. Studiul FLUX, publicat și în Revista Urologia Internationalis, a demonstrat că o capsulă pe zi de extract de Serenoa repens 320 mg îmbunătățește semnificativ calitatea vieții  bărbaților de peste 50 de ani cu această afecțiune cronică. ( continuare )

Creierul uman este o sofisticată mașină de descifrat coduri, pornind de la capacitatea sa de a contextualiza și a de defini diferitele fragmente disparate care sunt supuse atenției, așa cum ar fi în cazul unor fraze ortografiate greșit, dar pe care le înțelegem fără probleme, de cum ne aruncăm ochii pe ele, conform unui material publicat de LiveScience.com. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România Torvalipin (substanța activ㠖atorvastatinum), indicat în tratamentul hipercolesterolemiei. ( continuare )

Un medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes pe șoareci bolnavi de Alzheimer, reușind chiar să stopeze această maladie în stadiile ei incipiente, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. ( continuare )

O echipă de neurologi americani a demonstrat că memoria poate fi îmbunătățită prin stimularea unei anumite zone a creierului, potrivit unui mic studiu ale cărui rezultate au fost publicate joi în New England Journal of Medicine, informează AFP. ( continuare )

Scurtele perioade de post sunt în anumite cazuri la fel de eficiente ca și chemoterapia în tratarea unor tipuri de cancer la șoareci, conform unui nou studiu oncologic realizat în SUA de cercetători care au ajuns la concluzia că perioadele de post asociate chemoterapiei au ca rezultat prelungirea duratei de viață a cobailor bolnavi, transmite AFP. ( continuare )

Un vaccin eficient contra dependenței de heroină ar putea fi lansat pe piață peste cinci ani, potrivit ministrului Sănătății din Mexic. ( continuare )

Clinica Medisprof din Cluj Napoca aduce pentru prima data in Romania o tehnologie noua si revolutionara in domeniul oncologic: sistemul DigniCap. Incepand din luna februarie a acestui an, pacientii diagnosticati cu cancer vor putea beneficia  de acesta modalitate de tratament, care previne caderea parului datorata sedintelor de chimioterapie. ( continuare )

Tratamentul celulitei prin abordarea tridimensională. Programul complet de remodelare include 3 pași: desfacerea pereților fibroși prin subincizie, remodelarea grăsimii cu unde de șoc și reducerea laxității cutanate cu ajutorul radiofrecvenței. ( continuare )

Fumatul ar duce la un declin mental mai rapid la bărbați decât la femei odată cu îmbătrânirea, arată un studiu publicat luni de revista americană Archives of General Psychiatry. ( continuare )

Prima operație pentru fibrom uterin pe o singură incizie ascunsă în cicatricea ombilicală, a fost efectuată de către Dr. Voicu Simedrea, la Athena Hospital Timișoara. ( continuare )

Reinjectarea cu grăsime proprie, ultima tendință în chirurgia estetică Cunoscută și sub numele de lipofilling, reinjectarea cu grăsime proprie este printre cele mai apreciate proceduri ale momentului în chirurgia estetică. ( continuare )

Virusul H5N1, care provoacă boala cunoscută sub numele de gripă aviară, poate pătrunde în creier și provoca inflamații ale nervilor și poate chiar duce la dezvoltarea bolii Parkinson, susține o echipă de experți de la o clinică de copii din Memphis (SUA), care a studiat evoluția acestei tulpine pe rozătoare, potrivit Compulenta. ( continuare )

Agenția americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat comercializarea medicamentului Erivedge (Vismodegib), produs de compania Genentech, parte a grupului elvețian Roche, pentru tratamentul contra celei mai curente forme de cancer de piele, relatează AFP. ( continuare )

Terapie laser pentru refacerea dupa efort fizic! Laserul HIRO – tratament indicat in entorse, fracturi si intinderi musculare. ( continuare )

O echipă de chirurgi americani a realizat prima grefă multiplă la o fetiță. ( continuare )

Maladia Alzheimer se propagă de la o zonă a creierului la o alta, urmând traseul dat de legăturile existente între celulele cerebrale, răspândindu-se astfel la fel ca o infecție, au anunțat autorii unui studiu american realizat pe șoareci, ce a fost publicat miercuri. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România Levetiracetam Actavis (substanța activ㠖 levetiracetam), pentru tratamentul epilepsiei. ( continuare )

O echipă de cercetători din California a transformat, într-un experiment pe șoareci, celule ale pielii direct în celule care se dezvoltă în principalele componente ale creierului, relatează BBC News. ( continuare )

Vaccinul împotriva gripei este mai puțin eficient la persoanele obeze, arată un studiu realizat de cercetători americani. Pr Melinda Beck de la Universitatea Carolina de Nord a studiat legătura dintre obezitate și gripă, demonstrând că rata mortalității este mult mai mare la șoarecii supraponderali, scrie passionsante.be. ( continuare )

Al cincilea congres asupra afecțiunilor hepatice, deschis luni la Paris, este consacrat în principal hepatitei de tip C, o boală virală foarte frecventă și extrem de gravă. Datorită triterapiilor, trei sferturi din persoanele care suferă de hepatita C se pot vindeca, cu condiția ca boala să fie depistată din timp și să urmeze tratamentul corespunzător. ( continuare )

Tulburările de somn cresc riscul dezvoltării unui diabet: s-a stabilit că o genă care joacă un rol esențial în reglarea ceasului biologic este implicată în forma cel mai des întâlnită a bolii, arată un studiu franco-britanic, citat de Le Point. ( continuare )

O licărire de speranță într-un ocean de tristețe la Davos - aparatul miracol care permite decriptarea genomului uman în câteva ore și care ar putea revoluționa știința medicală. ( continuare )

Femeile bolnave de cancer ovarian epitelial generalizat și care sunt purtătoare ale unor anumite gene mutante au o rată de supraviețuire mai mare de cinci ani, potrivit unui studiu apărut în Journal of the American Medical Association. ( continuare )

Prof. dr. Irinel Popescu, șeful Centrului de Boli Digestive și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în țara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice. ( continuare )

Compușii perfluorați, precum teflonul, folosiți mai ales la fabricarea ambalajelor alimentare, afectează procesul de asimilare în organismul copiilor a vaccinurilor antitetanos și contra difteriei. ( continuare )

Primele grefe oculare cu celulă sușă embrionare umane, realizate în Statele Unite ale Americii, au dat rezultate încurajatoare în cazul a doi pacienți suferind de grave maladii ale ochilor, potrivit unui articol publicat în revista The Lancet. ( continuare )

Cercetătorii au descoperit secretele fericirii unei persoane. Studiile realizate de experți au condus la 12 sfaturi pe care specialiștii le oferă persoanelor care caută viața pe care o doresc. ( continuare )

Alte articole medicale 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012