eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

Autismul poate fi legat și de alte manifestări anormale la copii, fie că este vorba de tulburări mentale sau comportamentale, conform unui nou studiu ce-și propune să ușureze procesul de diagnosticare al autismului, transmite Reuters. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la procedura corectă pentru administrarea medicamentului VELCADE (bortezomib) 1 mg și 3,5 mg pulbere pentru soluție injectabilă. ( continuare )

Orice cantitate de alcool consumată în timpul sarcinii are ca rezultat o creștere a riscului ca fetusul să se nască cu defecte sau boli, însă acest risc este și mai mare atunci când femeile însărcinate consumă alcool în cea de-a doua jumătate a primului trimestru al sarcinii, conform unui nou studiu, transmite LiceScience.com. ( continuare )

Femeile aflate la menopauză care iau statine - medicamente contra colesterolului, precum Lipitor și Crestor - prezintă un risc crescut de declanșare a diabetului, potrivit unui studiu publicat luni, în ediția online a Archives of Internal Medicine. ( continuare )

Riscul de a suferi o criză cardiacă sau un accident vascular cerebral crește considerabil odată cu moartea unei persoane dragi și scade treptat în timpul primelor patru săptămâni după decesul acelei persoane, potrivit unui studiu publicat, luni, în Statele Unite. ( continuare )

Administrarea unor doze mici de aspirină, în fiecare zi, pentru a preveni un atac cardiac la persoanele care nu suferă de afecțiuni cardiovasculare face mai mult rău decât bine, potrivit unui studiu publicat marți, la Londra, în Archives of Internal Medecine. ( continuare )

O substanță obținută din uleiul de pește are capacitatea de a bloca celulele sușă care declanșează leucemia și ar putea sta la baza unui tratament eficient contra acestei maladii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Pennsylvania State University. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România un nou produs dedicat tratamentului cancerului de sân în stadiu avansat – ANAROMAT (substanța activă - anastrozol). ( continuare )

Capacitățile cognitive ale oamenilor încep să scadă după vârsta de 45 de ani, cu mult timp înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, considerată în trecut pragul dincolo de care începe declinul cognitiv, afirmă autorii unui studiu realizat INSERM și University College of London. ( continuare )

Compania Poly Implant Prothese (PIP) ar fi ignorat timp de șapte ani plângerile unor clinici și chirurgi cu privire la calitatea proastă a implanturilor sale, susține Sky News, care a demarat o investigație jurnalistică împotriva acestei firme. ( continuare )

Un "ficat virtual" a fost pus la punct de cercetătorii europeni cu scopul de a-i ajuta pe chirurgi să planifice și să realizeze operații pe acest organ vital din organism, arătându-le cu un grad înalt de precizie mărimea și locul în care se află tumorile, a anunțat, joi, Comisia Europeană. ( continuare )

Un experiment efectuat de cercetătorii americani a demonstrat că injecțiile cu celule stem pot opri îmbătrânirea, prelungind speranța de viața chiar de până la trei ori. Oamenii de știință cred că proteinele din celulele stem dețin cheia "tinereții fără bătrânețe" pentru ființele umane. ( continuare )

Un studiu canadian contestă eficiența vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin și subliniază riscul unor efecte secundare grave, scrie, marți, cotidianul Le Soir. ( continuare )

Mâncând mai puțin, tinerețea creierului poate fi menținută pentru mai mult timp, afirmă autorii unui studiu realizat pe șoareci, după ce au constatat că organismele acestor animale au secretat astfel o moleculă care joacă un rol esențial pentru buna funcționare a celulelor cerebrale. ( continuare )

Compania de servicii farmaceutice Romastru Trading aduce pe piața românească medicamentul Wenzell, primul produs din portofoliul nou-createi divizii de cardiologie, “Romastru Cardio – All around your heart”. ( continuare )

Prescrierea de vitamina D, alături de un supliment de calciu pentru fixare, poate reduce cu până la 11% riscul de a suferi o fractură, însă nu există suficiente date care să confirme că ar juca un rol și în prevenirea îmbolnăvirilor de cancer, conform autorilor unui nou studiu, transmite marți LiveScience.com. ( continuare )

Un nou tip de gel eficient contra petelor de roșeață a fost creat de savanții de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky, care au dorit să vină astfel în ajutorul persoanelor suferind de această afecțiune a pielii. ( continuare )

La Spitalul de Urgență "Bagdasar Arseni" a avut loc vineri în premieră o intervenție de stimulare a nervului vag realizată la un copil, și anume la o fetiță de 16 ani care suferea de epilepsie. ( continuare )

Cercetători israelieni au anunțat că au dezvoltat o nouă tehnică de tratare ce constă în implozia tumorilor canceroase pentru a reduce riscul de recidivă, relatează France Presse. ( continuare )

O intervenție chirurgicală în premieră - miopostoartroplastie la un copil în vârstă de șase ani - a avut loc marți la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'M. S. Curie' (Budimex). ( continuare )

La Spitalul de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost realizat marți un implant cohlear efectuat pentru prima dată cu electrod perimodiolar ce asigură un contact electric perfect între implant și terminațiile nervului auditiv. ( continuare )

O echipă de oameni de știință a anunțat că a pus la punct un vaccin care atacă tumorile, îndeosebi ale sânului, prezente la șoareci. Tratamentul este în prezent în faza de testare în laborator pe celule canceroase umane, informează maxisciences.com. ( continuare )

Cercetători care au beneficiat de un program finanțat de Uniunea Europeană au conceput un robot care contribuie la creșterea gradului de precizie în timpul operațiilor neurologice, a anunțat, luni, Comisia Europeană. ( continuare )

Oamenii de știință francezi au descoperit pentru cazurile de cancer ovarian două caracteristici genetice care permit identificarea tumorilor agresive și a reacțiilor acestora la tratament, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Medicine. ( continuare )

Primul pacient căruia i s-a grefat o trahee artificială cu celule stem, într-un spital suedez în luna iunie, se simte bine. De curând s-a efectuat și al doilea transplant de același tip. ( continuare )

Consumul regulat de alimente din conserve contribuie la creșterea nivelului de bisfenol A în urină, acest compus chimic fiind asociat cu un risc ridicat de declanșare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numără cel mamar și cel la prostată, potrivit unui studiu. ( continuare )

Terapie avansată pentru tratamentul unor afecțiuni retiniene. Peste 10.000 de pacienți pot fi diagnosticați, anual, în România, cu ocluzie venoasă retiniană, estimează specialiștii. ( continuare )

Experții avertizează că lumea se îndreaptă către 'scenariul de neconceput al infecțiilor netratabile', din cauza dezvoltării super-bacteriilor rezistente la toate antibioticele și a interesului diminuat de a dezvolta noi medicamente pentru a le combate, informează ziarul britanic The Independent. ( continuare )

Celulele sușă cardiace, extrase din inima unui pacient, au fost utilizate cu succes, pentru prima dată în istorie, pentru a repara țesuturile vătămate din miocardul aceleiași persoane. ( continuare )

Detartrajul regulat al dinților realizat de un medic stomatolog oferă pacienților nu doar un zâmbet strălucitor, ci și o reducere a riscului de declanșare a crizelor cardiace și a atacurilor cerebrale, potrivit unui studiu ce a fost prezentat, duminică, în Statele Unite. ( continuare )

Rezultatele promițătoare obținute de două tratamente experimentale europene contra maladiei lupus - un vaccin potențial și administrarea de vitamina D în doze ridicate - au fost prezentate la conferința anuală organizată de American College of Rheumatology în această săptămână la Chicago. ( continuare )

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanțe nocive pentru inimă, avertizează cercetătorii britanici, citați joi de tabloidul Daily Mail. ( continuare )

Copiii autiști au mai mulți neuroni și un creier mai dezvoltat decât cei care nu suferă de acest sindrom cu origini necunoscute, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marți în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP. ( continuare )

Consumul unui singur pahar de alcool poate declanșa reacții alergice la anumiți oameni, iar expunerea la fumul de țigară poate agrava reacțiile astmatice și pe cele alergenice sezonale, conform unui studiu realizat de o echipă de medici americani, conform LiveScience.com. ( continuare )

Peste 150 de medici dermatologi și chirurgi plasticieni - esteticieni de top din România au fost prezenți în cadrul lansării noului produs Juvederm Voluma cu Lidocaină, produs cu efect miraculos de „lifting” fără bisturiu pentru zona pomeților. ( continuare )

Telefoanele mobile pot fi 'o bombă cu ceas pentru sănătate', au avertizat experți britanici, care cer autorităților să avertizeze populația în legătură cu acest pericol, scrie miercuri Daily Mail. ( continuare )

Medicii americani afirmă că este posibilă realizarea unor teste individuale pentru pacienții suferind de cancer, pentru a identifica o paletă largă de mutații genetice prezente în tumorile acestora, cu scopul de a li se administra terapia care li se potrivește cel mai bine. ( continuare )

Riscul de a dezvolta o afecțiune oncologică dintr-un număr de 32 de tipuri de cancer este de două ori mai mare în cazul persoanelor care beneficiază de un transplant de organe, conform unui studiu al experților americani, citat de MediaDaily. ( continuare )

Suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism, relevă rezultatele unei cercetări efectuate de o echipă de experți niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, potrivit ziarului The Telegraph. ( continuare )

Un dispozitiv portabil, care funcționează ca un pancreas artificial, a fost testat cu succes de cercetătorii de la Centre Hospitalier Universitaire (CHU) din orașul francez Montpellier, informează lefigaro.fr. ( continuare )

 

O simplă intervenție cu laser ce nu durează mai mult de 20 de secunde poate schimba culoarea ochilor unei persoane din căprui în albaștri, după cum susține un medic oftalmolog american, transmite cotidianul britanic Daily Telegraph. ( continuare )

Pielea fina, ca de bebelus devine acum o aspiratie ce poate fi atinsa, datorita Laserului Vbeam Perfecta de la Candela, standardul de aur in tratarea leziunilor vasculare ale pielii, ce are la baza tehnologia unica in lume DCD (Dynamic Cooling Device™) care permite cea mai eficienta racire si cel mai intalt profil de siguranta. Tratamentul este nedureros si vindecarea este intotdeauna estetica, fara timp de recuperare. ( continuare )

Un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) arată că 40 de americani mor zilnic din cauza supradozelor de calmante. Adică mai mult decât numărul morților provocate de heroină și cocaină la un loc. ( continuare )

Medicamentele pentru tratarea hiperactivității și a deficitului de atenție nu cresc riscul cardiovascular la copii, adolescenți și tineri, potrivit unui studiu publicat marți în revista americană New England Journal of Medicine, informează AFP. ( continuare )

Cercetătorii francezi au reușit să redea tinerețea unor celule prelevate de la persoane în vârstă de peste 100 de ani, reprogramându-le la stadiul de celule sușă, demonstrând astfel că procesul de îmbătrânire este reversibil. ( continuare )

Potrivit oamenilor de știință britanici, consumul regulat de aspirină ar reduce riscul de cancer. Cercetările lor au pus în evidență faptul că o aspirină pe zi ar face ca riscul să scadă cu 60% la persoanele care au antecedente de cancer în familie, scrie 7sur7.be. Este prima dată că au fost identificate clar binefacerile aspirinei împotriva cancerului. ( continuare )

Problemele cu vaccinurile antigripale continuă în Marea Britanie, unde recent a fost retras din mii de farmacii și clinici vaccinul Preflucel, după ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia că administrarea acestuia este însoțită de unele riscuri, relatează Sott.net. ( continuare )

La Spitalul de Urgență Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenție chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă. ( continuare )

Consumul regulat de cafea reduce riscul de apariție a unui tip de cancer al pielii, afirmă autorii unui studiu publicat luni, care acreditează ideea că această băutură posedă într-adevăr proprietăți anticanceroase. ( continuare )

O echipă de cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan (China) afirmă că au reușit să dezvolte un vaccin eficient împotriva cariilor dentare, compus din ADN-ul și proteinele a două bacterii diferite, și care s-a prezentat bine în studiile preclinice, potrivit unui articol apărut în revista Journal of Dental Research, preluat de portalul rus Compulenta. ( continuare )

Alte articole medicale 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012