eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

Un comitet consultativ al autorităților sanitare americane a recomandat marți extinderea și la băieți a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală și responsabil pentru boli venerice și chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la informații importante legate de siguranță privind  riscul crescut de mortalitate la pacienți pediatrici cu hipertensiune arterială pulmonară la administrarea medicamentului Revatio (sildenafil citrat) în doze mai mari decât cele recomandate. ( continuare )

Fumătorii de vârstă mijlocie care consumă mai mult de două pachete de țigări pe zi întâmpină un risc dublu de a se îmbolnăvi de demență într-o perioadă de 20 până la 30 de ani, conform unui nou studiu realizat de medici finlandezi. ( continuare )

Insomnia, de care suferă peste o treime din populație, ar spori riscul de crize cardiace, arată un studiu norvegian publicat luni în Statele Unite. Studiul confirmă rezultatele cercetărilor anterioare, mai puțin extinse, care au stabilit o legătură între problemele de somn și hipertensiunea arterială, scrie 20minutes.ch. ( continuare )

O tehnică de stimulare cerebrală profundă (DBS) a adus beneficii terapeutice în cazul unor tulburări motorii precum cele legate de boala Parkinson, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei de specialitate Neuron, informează sâmbătă Efe. ( continuare )

O nouă opțiune pentru pacienții cu durere neuropatică periferică. Plasturele Qutenza este un sistem avansat cu aplicare cutanată, recomandat în Europa în tratamentul durerii neuropatice periferice post herpetică și asociată HIV la adulți. ( continuare )

Adolescenții și tinerii care lucrează de noapte prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de scleroză în plăci, în comparație cu media populației, potrivit unui studiu suedez publicat marți în revista științifică Annals of Neurology. ( continuare )

Copiii născuți prematur sunt de cinci ori mai expuși riscului de a suferi de autism decât cei născuți cu o greutate normală, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană Pedriatics, citat de AFP. ( continuare )

O echipă de medici din Boston a realizat un transplat cât se poate de rar! Zeci de doctori și asistente s-au luptat o jumătate de zi să îi atașeze unui bărbat două noi brațe. Potrivit presei, operația a fost un succes incontestabil. ( continuare )

Pericolul oxidanților și virtuțile vitaminelor în neutralizarea acestora și în îmbunătățirea stării de sănătate sunt puse la îndoială de numeroase studii, multe dintre ele prezentând riscurile consumului acestor nutrienți în exces, se precizează într-un articol publicat de AFP. ( continuare )

Compania Actavis, numărul 4 mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea produselor farmaceutice generice și unul dintre liderii pieței locale de medicamente generice, anunță lansarea în România a produsului Irprezide, combinație fixă între irbesartan și hidroclorotiazidă, dedicat controlului hipertensiunii arteriale esențiale. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România ZOLMITRIPTAN ACTAVIS (substanța activă - zolmitriptan) folosit în tratamentul migrenei. ( continuare )

Femeile care fumează prezintă un risc crescut de a se confrunta cu menopauză precoce. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong, coordonațI de Volodymyr Dvornyk, după ce au studiat șase studii anterioare în care au fost implicate 6.000 de femei. ( continuare )

Suplimentele cu vitamine ar putea fi inutile pentru majoritatea oamenilor, iar unele dintre acestea pot implica riscuri mortale pentru femeile în vârstă, potrivit unui studiu apărut în Archives of Internal Medecine, o publicație a Asociației medicale americane. ( continuare )

Grupul Actavis, numărul patru mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea produselor farmaceutice generice, anunță lansarea pe piața din România a produsului MONTELUKAST ACTAVIS - substanța activă montelukast, folosit în tratamentul astmului bronșic. ( continuare )

Cercetători americani au descoperit mecanismul genetic ce ar putea provoca autismul prin manipularea genetică a șoarecilor care prezentau aceleași simptome ca și copiii atinși de această boală, informează AFP care preia rezultatele unui studiu publicat luni. ( continuare )

Oamenii care iau aspirină zilnic sunt de două ori mai predispuși la orbire, arată un studiu recent, informează The Telegraph. Cercetătorii au descoperit că cei care au luat aspirină în fiecare zi au fost de două ori mai predispuși să fie diagnosticați cu stadiu avansat de degenerescență maculară, o boală oftalmologică în urma căreia apare distrugerea vederii centrale. ( continuare )

S-a dovedit că unele din bacteriile care se află la originea apariției cariilor dentare sunt responsabile de o treime din cazurile de accidente vasculare cerebrale severe. Ajungând în vasele sanguine din creier, acestea 'împiedică organismul în regenerarea' capilarelor și arterelor sparte, relevă un studiu al savanților niponi, ale cărui rezultate sunt date publicității în ultimul număr al revistei Nature Communications. ( continuare )

Medicii avertizează încă din anii 1980 în mod regulat cu privire la pericolul potențial al razelor solare directe asupra sănătății pielii. De teama razelor solare, unii dintre oamenii mai sensibili au grijă ca pe vreme cu temperaturi ridicate să nu iasă afară fără ca întregul corp să le fie acoperit de haine, iar alții își acoperă pielea cu un strat gros de creme cu protecție UV, comentează portalul medical MedDaily. Cercetări recente ale oamenilor de știință britanici arată că tocmai acest tip de comportament crește șansa dezvoltării unui melanom. ( continuare )

Femeile care suferă fracturi de șold între vârstele de 65 - 69 de ani prezintă un risc de cinci ori mai mare de a muri în anul următor, din cauza complicațiilor postoperatorii, în comparație cu femeile din aceeași categorie de vârstă care nu au suferit astfel de fracturi. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România OLANZAPINĂ ACTAVIS (substanța activă - olanzapină) folosit în tratamentul schizofreniei și al bolii bipolare. ( continuare )

Cercetători francezi au reușit să creeze primele linii de celule pancreatice umane funcționale, deschizând astfel calea unor noi tratamente ale diabetului, scrie 20minutes.ch. ( continuare )

Terapia Ranbaxy a lansat ieri în România Olanzapină Terapia, genericul olanzapinei, una dintre cele mai importante molecule antipsihotice de a doua generație cunoscută la nivel mondial. Olanzapina este indicată în tratamentul schizofreniei - pentru pacienții care au răspuns inițial la olanzapină tratamentul de întreținere este eficace în menținerea ameliorării clinice; a episoadelor maniacale moderate până la severe; pentru prevenirea recurențelor la pacienții cu tulburări bipolare, al căror episod maniacal a răspuns la tratamentul cu olanzapină. ( continuare )

Oamenii de știință de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie și România, au descoperit o variantă în secvența genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular (CCA, cea mai întâlnită formă de cancer de piele), cancerul de prostată și gliomul, cea mai gravă formă de cancer cerebral, relatează publicația Sacramento Bee în ediția de duminică. ( continuare )

Sanofi Pasteur a încheiat un acord cu o universitate americană pentru dezvoltarea unui tratament împotriva acneei, boală frecventă a epidermei, scrie France Soir. Circa 85% dintre adolescenți sunt afectați de această maladie stânjenitoare în timpul pubertății. ( continuare )

O firmă americană de biotehnologie va începe în curând primul test clinic în Europa cu celule stem embrionare, sperând să descopere tratamentul unor afecțiuni ale vederii, relatează AFP. ( continuare )

Substanța produsă de ficatul rechinilor, scualamina, ar putea fi folosită pentru combaterea unor virusuri umane, mai ales a celor care provoacă hepatita și febra galbenă, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, citat de MaxiSciences. ( continuare )

Un meta-studiu de mare amploare, publicat de prestigiosul periodic "Jurnalul Britanic de Psihiatrie" pe 1 septembrie 2011 arată că avortul aproape dublează riscul de afecțiuni mentale și că la fiecare zece tulburări de acest fel ale femeilor, una este legată direct de avort. ( continuare )

Prof. dr. Xiangdong Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Shanghai, director al Centrului de Cercetări Biomedicale din Shanghai, a prezentat, marți, la Institutul Național de Patologie "Victor Babeș", rezultatele studiilor comune realizate în marile laboratoare din București și Shanghai, dar și planurile Chinei privind sprijinul cercetării în privința telocitelor. ( continuare )

Vaccinul împotriva tusei convulsive, administrat copiilor, își pierde eficiența după 3 ani, conform unui studiu ale cărui rezultate preliminare au fost publicate luni, transmite AFP. ( continuare )

Oamenii de știință au descoperit o metodă de "dezarmare" a virusului HIV care afectează sistemul imunitar și consideră că descoperirea lor deschide calea către obținerea unui vaccin eficient contra maladiei SIDA. ( continuare )

Compania Romastru, prin divizia ONCONNECT, aduce în România al doilea produs din cadrul portofoliului de medicamente indicate în tratamentul cancerului mamar – ZEQUIPRA (letrozol). Medicamentul este indicat în tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, în stadiu incipient, la femeile aflate în postmenopauză. ( continuare )

Primirea unei doze de insulină administrată prin vaporizare nazală a ameliorat memoria pe termen scurt a unor pacienți și evoluția maladiei Alzheimer a fost stopată timp de șase luni, ceea ce ar putea constitui o pistă promițătoare împotriva acestei maladii care astăzi nu poate fi vindecată ci numai încetinită, semnalează vineri site-ul lesoir.be. ( continuare )

O substanță extrasă din șofran poate distruge tumorile canceroase din organism într-o singură ședință de tratament, terapia având efecte secundare minime, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici. ( continuare )

Pilulele contraceptive influențează modul în care femeile care le folosesc își amintesc informațiile legate de anumite incidente, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. ( continuare )

Un studiu realizat de cercetatorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie, pe un eșantion reprezentativ de 4.776 de persoane fumătoare, bolnave de cancer pulmonar și de 2.835 de persoane fumătoare, cu plămâni aparent sănătoși, și publicat în revista “Cancer”, arată că pacienții care fumează în primele 30 de minute după trezire sunt cu 79% mai predispuși să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei țigări cel puțin cu 1 oră de la momentul trezirii. ( continuare )

Tulburările de fertilitate ar fi cauzate de o dereglare hormonală, potrivit unui studiu efectuat de o echipă a Institutului francez de sănătate și cercetare medicală (INSERM), scrie France Soir în ediția de marți. ( continuare )

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a anunțat luni că a obținut undă verde din partea autorităților europene pentru comercializarea medicamentului Afinitor ca tratament la persoanele adulte cu tumori neuroendocrine ale pancreasului aflate în stadiu avansat, transmite AFP. ( continuare )

Iaurtul probiotic, renumit pentru faptul că ajută la menținerea sănătății tractului intestinal, ar putea fi utilizat și în tratamentul contra depresiei, potrivit unui studiu recent, realizat de cercetătorii de la University College Cork din Irlanda. ( continuare )

Cardiologii europeni care s-au reunit la Villepinte, la congresul Societății Europene de Cardiologie, au ajuns la o concluzie care îi va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolată reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare. ( continuare )

Permieră în lumea medicală. O echipă de doctori francezi a injectat pentru prima dată unui pacient, globule roșii artificiale, realizate din celule stem. ( continuare )

Un virus care caută și tratează cancerul a fost folosit pentru prima dată pe pacienți, cu rezultate încurajatoare. ( continuare )

Două echipe de medici, de la Universitatea din Strasbourg și de la Universitatea din Marsilia, au descoperit o proteină care, grație proprietăților sale puternice, împiedică înmulțirea virusului HIV. ( continuare )

Zahărul rafinat nu doar mărește talia și favorizează apariția cariilor, ci de asemenea accelerează procesul de îmbătrânire a organismului uman, după cum au demonstrat cercetări recente ale unei echipe de nutriționiști și dermatologi australieni, potrivit The Sydney Morning Herald. ( continuare )

Femeile care nasc prin cezariană prezintă un risc crescut de a suferi de depresie postnatală, este concluzia unui studiu recent. ( continuare )

FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru tratamentul melanomului cauzat genetic. ( continuare )

Gustările frecvente constând din prăjituri și biscuiți cresc riscul de cancer uterin, avertizează oameni de știință de la Institutul Karolinska din Suedia. Astfel, în cazul femeilor care se răsfață cu astfel de produse de două-trei ori pe săptămână, riscul de a face cancer uterin este cu 33% mai mare, iar, la o frecvență ce depășește trei ori pe săptămână riscul crește la 42%, potrivit The Daily Mail. ( continuare )

Unul dintre agenții patogeni cei mai temuți din lume, virusul Ebola, are o slăbiciune structurală cheie, care ar putea fi vitală în dezvoltarea de medicamente pentru a trata febra pe care o declanșează, au anunțat cercetători americani săptămâna trecută, în revista Nature, informează duminică ziarul britanic The Guardian. ( continuare )

Un studiu american elaborat de Centers for Disease Control and Prevention (Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor) face recomandări în privința căilor de urmat pentru a câștiga câțiva ani de viață. ( continuare )

Știm deja că fumatul este o problemă de sănătate publică importantă și o epidemie globală, mai  mult de 1 miliard de persoane fumând zilnic în toată lumea.  Ceea ce nu știm poate este că femeile fumătoare prezintă un risc mai mare de îmbolnăviri ale inimii, mai ales în contextul în care numărul fumătoarelor crește de la an la an. ( continuare )

Părinții trebuie să curețe gingiile bebelușilor, încă înainte de apariția dinților acestora, pentru a preveni apariția problemelor dentare ale copiilor lor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de University of Illinois din Statele Unite. ( continuare )

Alte articole medicale 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012