eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |     


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

Dependența este o boală cerebrală cronică, nu doar o problemă comportamentală anunțată printr-o serie de simptome precum nevoia acută de anumite substanțe și schimbări ale stării de dispoziție, potrivit unei echipe de cercetători americani. ( continuare )

Disfuncția erectilă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale bărbaților. Studiul unor cercetători de la Universitatea Chineză din Hong Kong arată că nu ai nevoie de medicamente scumpe, în cazul disfuncției erectile o industrie de sute de milioane de dolari, ca să tratezi unele dintre cele mai supărătoare afecțiuni. Doar de o vitamină. ( continuare )

Ecstasy ar putea fi folosit în tratamentul împotriva cancerului. ( continuare )

Câțiva noi anticorpi deosebit de puternici, capabili să lupte eficient contra virusului HIV, au fost identificați de cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista britanică Nature, deschizând astfel noi perspective pentru obținerea unui vaccin contra maladiei SIDA. ( continuare )

Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe șoareci, care explică mecanismul de protecție la nivel molecular, informează AFP. ( continuare )

Practicarea timp de 15 minute pe zi a unor exerciții fizice ar putea crește speranța de viață cu trei ani, în timp ce privitul la televizor șase ore zilnic ar putea-o reduce cu cinci ani, arată două studii publicate marți și citate de AFP. ( continuare )

Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinți sau mai mulți dintre frații sau surorile mai mari sunt deja afectați de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA și citată de AFP. ( continuare )

Cercetătorii americani au descoperit mecanismul prin care grăsimile din alimentație contribuie la declanșarea diabetului de tipul II, acest lucru fiind un pas înainte în conceperea unui tratament pentru această boală ce afectează din ce în ce mai mulți oameni la nivel mondial, informează Daily Mail. ( continuare )

Oameni de știință americani au dezvoltat niște celule mutante care devin adevărați 'ucigași în serie' pentru tumorile apărute în leucemie, capabile să elimine cancerul într-o lună, relatează în ediția de joi cotidianul britanic The Daily Telegraph. ( continuare )

Un test ce utilizează celule fetale prelevate din sângele matern după a șaptea săptămână de sarcină este eficient și lipsit de riscuri pentru a determina sexul bebelușilor, dar și eventualele anomalii genetice, potrivit unui studiu publicat marți în Statele Unite ale Americii. ( continuare )

Cercetătorii americani au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze 30 din cele 36 de tulpini cunoscute ale virusului gripei, relevă un studiu citat luni de AFP. ( continuare )

Soia nu pare să aibă vreun efect în sensul de a atenua simptomele menopauzei, în pofida speranțelor nutrite de mulți, relevă un studiu citat marți de BBC. ( continuare )

Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, un nou anticoagulant inovator pentru prevenția accidentelor vasculare datorate unei tulburări frecvente a ritmului cardiac a fost aprobat în Europa, se arată într-un comunicat de presă al companiei producătoare. ( continuare )

Procesul de diagnosticare al cancerului de prostată ar putea deveni mult mai eficient cu ajutorul unui simplu test de urină, conform unui nou studiu, transmite publicația Los Angeles Times. ( continuare )

Curele drastice de slăbire forțează celulele creierului să se autodevoreze. ( continuare )

Longevitatea reprezintă o chestiune care ține mai mult de gene și de ereditate decât de stilul de viață și de regimul alimentar, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii israelieni, publicat în revista Societății americane de geriatrie. ( continuare )

Suplimentele de zinc, administrate în doze suficient de mari, pot reduce cu până la 42% durata unei răceli, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Helsinki din Finlanda. ( continuare )

Cercetători de la Centrul Național de Sănătate din orașul Bordeaux /Franța/ insistă că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate și chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic și alte afecțiuni cardiovasculare, potrivit portalului Medinfo. ( continuare )

Primul anticorp care combate toate virusurile gripale, inclusiv A(H1N1) ce cauzează gripa porcină, a fost izolat de o echipă de cercetători din Marea Britanie și Elveția, descoperirea fiind considerată un pas important pentru dezvoltarea unui "vaccin universal". ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România LEZRA (substanța activă - letrozol) pentru tratamentul cancerului de sân. ( continuare )

Un nou test de sânge, care ar putea deveni la fel de comun ca determinarea nivelului de colesterol, poate anunța o persoană cât de mult mai are de trăit. Testul măsoară dimensiunea telomerilor - capetele cromozomilor -care reprezintă unul dintre cei mai preciși indicatori ai ratei de îmbătrânire, scrie dailymail.co.uk. ( continuare )

Majoritatea persoanelor supraponderale care încearcă să slăbească, fie prin reducerea caloriilor din alimentație, fie prin exerciții fizice, revin foarte rar la forma fizică și la dimensiunile corporale dinainte de a se îngrășa, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, transmite Daily Mail. ( continuare )

Ranbaxy Laboratories Limited (Ranbaxy) a anunțat ieri lansarea tabletelor Letrozole 2,5 mg în Marea Britanie, România și Franța prima zi în care medicamentul a devenit generic. ( continuare )

Leziunile cerebrale traumatice cresc riscul de tulburări cognitive și declanșare a demenței, potrivit concluziilor a două studii americane, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinței Internaționale a Asociației Alzheimer (AAIC). ( continuare )

Femeile înalte sunt mai expuse riscului de a dezvolta afecțiuni oncologice decât cele scunde, astfel, în cazul lor, probabilitatea unei boli canceroase crește cu 16% la fiecare 10 centimetri, constată un grup de experți britanici în ultimul număr al revistei Lancet, citată de The Guardian și MedDaily. ( continuare )

Unele modificări biologice măsurabile și-ar face apariția cu 10-20 de ani înaintea primelor tulburări de memorie la persoanele afectate de o formă foarte rară, genetică, a bolii Alzheimer, potrivit cercetărilor prezentate miercuri la Paris, menționate de AFP. ( continuare )

Două studii distincte publicate în reviste științifice britanice aduc în discuție folosirea medicamentelor neuroleptice și antidepresive pentru tratarea bolnavilor de demență, în cadrul unei Conferințe internaționale pe tema maladiei Alzheimer ce se desfășoară la Paris, transmite AFP, citată de Agerpres. ( continuare )

Creierul fetelor tinere este mai afectat de beții decât cel al băieților de aceeași vârstă, potrivit unui studiu publicat vineri în SUA, care avertizează că neuronii sunt afectați de consumul de alcool și că acest lucru este mai grav decât mahmureala de a doua zi, scrie France Presse. ( continuare )

Administrarea unei singure pilule antiretrovirale pe zi poate să reducă cu două treimi riscul de infectare cu virusul HIV la persoanele heterosexuale, potrivit concluziilor a două studii realizate în Africa. ( continuare )

Două gălbenușuri crude de ou conțin de două ori mai mulți antioxidanți decât un măr, susține un grup de experți de la Universitatea Alberta din Canada, potrivit cărora ouăle de găină reprezintă o sursă bogată în antioxidanți, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a cancerului, relatează marți portalul MedDaily. ( continuare )

"Bărbații au un risc mai mare de a deceda de cancer decât femeile în majoritatea tipurilor de tumori canceroase", afirmă un studiu epidemiologic publicat marți în revista americană specializată "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention". ( continuare )

Consumul unei cantități mari de apă poate fi dăunător pentru sănătate, susțin experți britanici și americani. Mai mult, recomandarea de a bea 6-8 pahare de apă pe zi în lupta cu surplusul de kilograme și a bolilor de rinichi este de-a dreptul o 'gogomănie' - consideră Margaret McCartney, coautoarea studiului cu privire la pericolele și beneficiile H2O, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei British Medical Journal. ( continuare )

O echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat un ficat artificial ce poate fi transplantat șoarecilor și le permite rozătoarelor să metabolizeze diferite medicamente la fel ca oamenii - asigurând o testare mai rapidă și mai eficientă a noilor medicamente ce vor apărea pe piața, conform Associated Press. ( continuare )

O echipă de medici spanioli a realizat primul dublu transplant de picioare din lume, la Valencia. ( continuare )

O echipă internațională de chirurgi a realizat primul transplant al unui organ sintetic, o trahee din țesuturi cultivate în laborator, pentru un bolnav de cancer, în Suedia, transmite The Guardian. ( continuare )

Medicii suedezi au prezentat luni o nouă metodă care reduce considerabil riscul de dezvoltare a unor sarcini multiple după fecundarea in vitro (FIV), cu menținerea unor șanse excelente de procreere. ( continuare )

A apărut un studiu care va face fără îndoială plăcere oamenilor fericiți și care ar putea fi un necaz în plus pentru cei care suferă de depresie sau anxietate. Cercetători britanici au desfășurat un studiu pe aproape 8.000 de funcționari englezi (cu vârsta medie de 49 de ani), în urma căruia afirmă că fericirea sau mulțumirea are efecte benefice asupra inimii și a vaselor sanguine care o alimentează, scrie Le Point. ( continuare )

Excesul de grăsimi determină celulele să se sinucidă. Acele câteva bucățele de ciocolată în plus nu vor avea ca rezultat doar pierderea siluetei ci pot crea un mediu toxic în care anumite celule din organism pot să moară, conform unui nou studiu, transmite Science.com. ( continuare )

Renunțarea la fumat până în a doua lună de sarcină îi permite unei femei să nască un bebeluș cu o greutate similară cu cea a bebelușilor mamelor nefumătoare, potrivit unui studiu britanic prezentat, miercuri, într-o conferință despre fertilitate, la Stockholm (Suedia). ( continuare )

Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să acorde o atenție deosebită igienei orale, susțin oamenii de știință din Australia. Potrivit acestora, igiena orală precară este la fel de dăunătoare fertilității ca și obezitatea, întârziind perioada de concepere cu aproximativ două luni, informează BBC. ( continuare )

Medicamentele folosite în mod obișnuit pentru calmarea durerilor, printre care ibuprofenul, pot crește cu până la 40% riscul bătăilor neregulate ale inimii. Antiinflamatoarele, disponibile în supermarketuri și farmacii, fuseseră asociate dinainte cu riscuri mai mari de atacuri cardiace și infarcturi, scrie The Telegraph. ( continuare )

O echipă de cercetători condusă de Christopher Kabrhel de la Massachusetts General Hospital din Boston a studiat detalii ale vieții zilnice a 69.950 surori medicale timp de 18 ani. ( continuare )

Se cunoștea efectul benefic al fibrelor, dar rămânea de clarificat influența lor în prevenirea bolilor infecțioase, arată un studiu publicat de Le Point. Studiul mai afirmă că efectele pozitive asupra mortalității se datorează îndeosebi consumului de cereale. ( continuare )

Două noi studii au identificat o serie de legături între așa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, și o stare a sănătății mai precară, conform site-ului LiveScience.com. ( continuare )

Compania Actavis, numărul patru mondial în industria farmaceuticelor generice și unul dintre liderii producătorilor locali din domeniu, lansează pe piața din România Telmisartan Actavis (substanța activă - telmisartan). ( continuare )

Sanofi, lider mondial în lupta împotriva trombozei, lansează Santepirinź 75mg (acid acetilsalicilic), un medicament recomandat în prevenția și tratamentul evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau decesul cardiovascular. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de peste 40% din totalul deceselor la nivel mondial. ( continuare )

Directorul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, la Suceava, că substanțele etnobotanice reprezintă "o nenorocire totală" și sunt "mult peste ceea ce înseamnă moartea prin substanță albă". ( continuare )

Beneficiile mamografiilor, mai mari decât se credea – concluzia unui studiu realizat pe o perioadă de 29 de ani. ( continuare )

Utilizarea unei creme cu factor de protecție 15 în timpul primilor 18 ani de viață poate reduce până la 78 la sută riscul de cancer de piele, au avertizat societățile pediatrice spaniole, care au recomandat evitarea supraexpunerii la soare și folosirea unei creme de protecție solară la orice vârstă, transmite luni EFE. ( continuare )

Cercetătorii japonezi au anunțat, marți, că au pus la punct o capsulă endoscopică cu autopropulsie, controlată de la distanță, care poate să "înoate" de-a lungul tubului digestiv, în cadrul unor investigații medicale. ( continuare )

Statul pe scaun mai mult de șase ore pe zi crește riscul de deces, spune un studiu publicat în "American Journal of Epidemiology". ( continuare )

Regiunile creierului în care se formează emoțiile și stările de anxietate sunt hiperactive la persoanele care trăiesc în mediul urban, conform unui nou studiu, informează cotidianul britanic The Guardian. ( continuare )

Alte articole medicale 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2011