Articole medicale :

 

Un vaccin care distruge tumorile ar putea să devină în scurt timp cea mai folosită terapie contra cancerului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie. ( continuare )

Diabetul de tip 2 poate fi combătut în numai șapte zile, cu o dietă zilnică de 600 de calorii, potrivit unui om de știință de la Universitatea din Newcastle, transmite vineri EFE. ( continuare )

Micile schimbări în regimul alimentar, așa cum ar fi consumul unei cantități puțin mai mari de cartofi prăjiți în fiecare zi în detrimentul legumelor, pot avea un impact uriaș pe termen lung în ceea ce privește supraponderabilitatea și chiar obezitatea, conform unui nou studiu publicat de New England Journal of Medicine, transmite AFP. ( continuare )

Femeile care își fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o intervenție chirurgicală suplimentară peste 8-10 ani pentru a evita complicații cum ar fi ruperea implantului, avertizează Administrația americană pentru alimente și medicamente /FDA/, transmite Reuters. ( continuare )

Agenția americană de reglementare a medicamentelor (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat lansarea pe piață a primului tratament celular personalizat contra ridurilor, a anunțat, miercuri, Fibrocell Science, compania care a pus la punct această terapie. ( continuare )

Bărbații bolnavi de cancer de prostată și care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament și de deces, conform unui studiu publicat marți în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP. ( continuare )

Un implant special a fost inventat de oameni de știință americani pentru persoanele care și-au pierdut speranța că vor putea slăbi. Cipul-implant le este inserat pacienților în zona abdominală, lângă stomac, trimițându-le acestora semnale eronate privind senzația de sațietate, notează cotidianul rus Komsomolskaia Pravda. ( continuare )

De regulă, se consideră că există colesterolul 'bun' (lipoproteine cu densitate mare /(HDL/) și colesterolul 'rău' (lipoproteine cu densitate mică /LDL/), însă recente cercetări apărute în Journal of Gerontology vin să răstoarne viziunea încetățenită până acum, relatează The Times of India. ( continuare )

Ministerul Sănătății din SUA a emis un apel pentru evitarea folosirii ustensilelor de unică folosință din polistiren, atenționând mai ales în legătură cu gradul înalt de periculozitate prezentat în cazul copiilor și al femeilor gravide, transmite AP. ( continuare )

Medicii susțin că au descoperit de ce fumătorii se îngrașă când se lasă de fumat. ( continuare )

Potrivit unui studiu al oncologilor americani din Seattle, persoanele care își tratează durerile cu paracetamol în mod regulat pot prezenta un risc crescut de a se îmbolnăvi de leucemie. ( continuare )

Zentiva lansează Vigrandeź, primul generic de sildenafil de pe piața românească, indicat în tratamentul disfuncției erectile. În România, unul din 4 bărbați suferă de disfuncție erectilă. O treime dintre bărbații cu disfuncție erectilă care au folosit sildenafil au obținut o erecție în 14 minute. ( continuare )

Persoanele care suferă de maladia Parkinson se confruntă cu un risc de până la două ori mai mare de a se îmbolnăvi de un cancer de piele letal, potrivit unei meta-analize ce a studiat concluziile obținute în urma a 12 studii clinice, publicată în Statele Unite ale Americii. ( continuare )

Bărbații vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, conform oamenilor de știință, transmite publicația britanică Daily Mail. ( continuare )

Medicii germani recurg la un tratament inovator pentru cele mai grave cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, testând un medicament folosit de câțiva ani pentru tratarea unei boli de sânge rare. ( continuare )

Două noi tratamente revoluționare pentru cancerul de piele. ( continuare )

Deficitul de iod din organism în timpul sarcinii poate provoca apariția retardului mintal în cazul bebelușilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie și publicat în revista The Lancet. ( continuare )

Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului - parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP. ( continuare )

Depășirea cantității normale de calciu nu reduce problemele determinate de fragilitatea oaselor la vârsta a treia, arată un studiu publicat în British Medical Journal, citat de site-ul femina.ch. ( continuare )

Cercetătorii americani din California au reușit să transforme câteva celule umane epiteliale în celule neuronale funcționale, potrivit unui studiu publicat recent în revista științifică Nature. ( continuare )

Autoritățile sanitare germane erau îngrijorate, marți, de propagarea rapidă a unei bacterii care provoacă hemoragii ale sistemului digestiv și care a determinat, probabil, moartea unei persoane. ( continuare )

Un gaz asociat cu încălzirea globală ar putea deveni cel mai în vogă tratament contra durerilor de spate - un amestec de ozon și oxigen, injectat în coloană, contribuie la reducerea țesuturilor și la diminuarea durerilor de spate, potrivit unui studiu recent. ( continuare )

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, paralizat din cauza unui accident petrecut în urmă cu aproape cinci ani, a putut din nou să stea în picioare și să meargă, grație unui antrenament și unei stimulări epidurale, potrivit unui studiu publicat în revista britanică The Lancet. ( continuare )

O nouă analiză de sânge ce poate arăta cât de repede îmbătrânește o anumită persoană și oferă de asemenea și perspectiva, pentru unii tentantă, de a estima cât mai are de trăit o persoană, va fi lansată în Marea Britanie în cursul acestui an, conform cotidianului the Independent. ( continuare )

Depresia poate fi provocată de acțiunea unei singure gene mutante, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Kings College din Londra, scrie Daily Mail. ( continuare )

Cercetători americani au descoperit celule sușă pulmonare care joacă un rol cheie în regenerarea țesuturilor pulmonare, arată un studiu publicat în New England Journal of Medicine din 12 mai și preluat de AFP. ( continuare )

Luarea regulată a paracetamolului poate dubla riscul de îmbolnăvire de o formă rară de cancer a sângelui, de la 1% la 2%, la persoanele de peste 50 de ani conform unui material publicat de The Telegraph. ( continuare )

Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbați care suferă de depresie va crește semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice și a faptului că diferențele dintre bărbați și femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be. ( continuare )

Primul american care a suferit o grefă totală de față a vorbit prima dată după dificila operație luni, 9 mai, informează site-ul maxisciences.com. ( continuare )

În urmă cu un an, profesorul Alexandru Ciocalteu, de la Spitalul "Sfântul Ioan" din București, împreună cu doi tineri colaboratori, doctorii Cristina David și Alexandru Ionel Checheriță, au inventat o nouă metodă revoluționară de dializă, peritoneofiltrarea. ( continuare )

Autismul poate fi detectat la vârsta de un an, în doar cinci minute, grație unui nou test de diagnosticare rapidă, care s-a dovedit eficient pe un eșantion de 10.000 de copii, informează ediția electronică a publicației franceze Le Figaro. ( continuare )

Contraceptivele orale cresc riscul apariției cancerului mamar, este concluzia oamenilor de știință catalani. Specialiștii menționează că această predispoziție este întâlnită în rândul femeilor care prezintă modificări ale genei BRCA1, responsabilă de echilibrarea nivelurilor de progesteron din organism. ( continuare )

Comunicare Directă către Profesioniștii din Domeniul Sănătății cu privire la asocierea dintre medicamentul Thalidomide Celgene (talidomidă) și apariția tromboemboliei. ( continuare )

Un spray nazal cu neuropeptide reprezintă cea mai nouă metodă de tratament utilizată pentru a vindeca depresia și stările de anxietate, efectele benefice făcându-se resimțite după doar două ore de la aplicare. ( continuare )

Chiar înainte de a ne simți obosiți, în creier există semne care arată că trebuie să încetăm anumite activități care cer vigilență. Potrivit unui studiu efectuat pe șobolani și ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, chiar dacă animalul rămâne treaz, neuronii unor mici zone ale creierului pot ieși pentru scurt timp din circuit, ca și cum ar fi în stare de somn. ( continuare )

Cercetătorii americani au fost uimiți să descopere că un nivel ridicat de acizi grași Omega 3, promovați ca un beneficiu pentru inimă, este corelat direct cu riscul de cancer agresiv de prostată. Invers, adică un nivel redus de Omega 3, este asociat cu un risc mai mic de cancer de prostată. ( continuare )

Un infarct care se produce în cursul dimineții riscă să fie mai grav decât unul produs în cursul serii, potrivit unui studiu publicat pe site-ul revistei Heart Journal ce face parte din grupul British Medical Journal. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la posibilul risc  de apariție a  tumorilor maligne primare suplimentare la pacienții cărora li se administrează medicamentul Revlimid (lenalidomidă). ( continuare )

Un nou medicament antiviral contra infecției cu virusul hepatitei C ar putea fi testat în curând ca umare a descoperirii a două enzime care au un rol extrem de important în apariția acestei boli, scrie luni site-ul Maxisciences. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la restricționarea indicației de administrare a medicamentului Zerit (stavudină) din cauza riscului de apariție a unor reacții adverse severe. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la asocierea administrării medicamentului Optimark (agent de contrast care conține gadoliniu) cu riscul apariției de fibroză sistemică nefrogenă. Informații importante pentru profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la asocierea administrării agenților de contrast care conțin gadoliniu (GdCAs) cu apariția Fibrozei Sistemice Nefrogene. ( continuare )

Orlistat, comercializat sub numele de Xenical și Alli, medicamente folosite în cazul obezității, ar putea provoca insuficiență renală acută, este concluzia unui recent studiu canadian publicat de revista Archives of Internal Medicine. ( continuare )

Insuficiența renală cauzată de diabet ar putea fi vindecată în circa opt săptămâni grație unui regim strict, bogat în grăsimi și sărac în glucide, potrivit unui studiu american realizat pe șoareci. ( continuare )

Sanofi-aventis a anunțat recent că lixisenatida, un agonist al receptorilor GLP-1 administrat o dată pe zi, aflat în etapa de dezvoltare pentru tratamentul pacienților cu diabet de tip 2, a atins obiectivul principal de eficacitate în ceea ce privește reducerea semnificativă a nivelului HbA1c și îmbunătățirea controlului glicemiei față de nivelul inițial, comparativ cu placebo. ( continuare )

Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a recomandat aprobarea medicamentului Dabigatran etexilat în statele membre ale Uniunii Europene pentru prevenția accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice la pacienții adulți cu fibrilație atrială non-valvulară, care prezintă unul sau mai mulți factori de risc, se arată într-un comunicat transmis presei de compania producătoare. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind asocierea daptomicinei (Cubicin) cu pneumonia eozinofilică. ( continuare )

Savanții britanici au produs în laborator o pereche de rinichi umani, obținuți din celule sușă, și afirmă că oamenii care au nevoie de un transplant renal vor putea în curând să își "cultive" singuri propriile organe. ( continuare )

Un vaccin miraculos împotriva cancerului ar putea apărea în următorii doi ani. ( continuare )

Doctorii pot alege un tratament diferit în cazul în care ar fi ei înșiși pacienți. Un studiu american sugerează că mulți medici recomandă pacienților lor tratamente pe care ei înșiși nu le-ar folosi, scrie BBC. ( continuare )

Anumite părți ale creierului afectate de maladia Alzheimer ar începe să se reducă cu până la zece ani înainte de diagnosticarea acestei degenerări cerebrale incurabile, relevă un studiu publicat miercuri în SUA, citat de AFP. ( continuare )

O nouă combinație de două medicamente a condus la o pierdere în greutate de două ori mai importantă în cazul pacienților obezi și supraponderali, comparativ cu rezultatele obținute prin administrarea pastilelor de slăbit prezente pe piață, potrivit unui studiu publicat, luni, de revista The Lancet. ( continuare )

Celulele adipoase ar putea modifica celulele canceroase ale sânului, făcându-le mai agresive, arată un nou studiu, care urmează să fie prezentat în cursul acestei săptămâni la congresul Asociației americane de cancerologie, scrie site-ul maxisciences.com. ( continuare )

Alte articole medicale 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1