Articole medicale :

 

În contextul angajamentului asumat de a evalua în permanență ultimele date științifice referitoare la siguranța și eficacitatea medicamentelor sale, Bayer Schering Pharma va actualiza etichetarea produselor Yasminź, Yasminelleź și YAZź (drospirenonă/etinilestradiol) în Uniunea Europeană și Elveția. ( continuare )

75% dintre femei suferă de una sau mai multe tulburări fizice și emoționale în perioada premergătoare menstruației, în timp ce 10% dintre femei se confruntă cu o formă severă a simptomelor, estimează Institutul Național de Sănătate. Toate aceste tulburări pot fi ameliorate dacă folosim DONAVITAL, un produs 100% natural, care reduce cu peste 90% durerile și tulburările din perioada menstruală. ( continuare )

Specialistii japonezi si americani au dezvoltat o tehnologie care permite depistarea a diferite tipuri de cancer pe baza unui simplu test de saliva. Cancerul pancreatic, de san sau al cavitatii bucale ar putea fi depistat inca din stadii incipiente prin aceasta metoda, au anuntat cercetatorii din cadrul Universitatii Keio (Tokio) si Universitatea California (Los Angeles), intr-un comunicat citat de AFP. ( continuare )

Sanofi-aventis lansează Ibalgin Rapidź (ibuprofen lizinat 683mg), un analgezic a cărui acțiune terapeutică debutează în doar 15 minute de la administrare, de două ori mai rapid decât comprimatele filmate obișnuite de ibuprofen de 400mg. ( continuare )

În contextul în care oamenii de știință se ceartă de ani întregi pe pe tema efectelor dăunătoare ale folosirii telefoanelor mobile, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu, realizat pe parcursul a zece ani, în care se arată că folosirea regulată a telefoanelor mobile cauzează cancer la creier. ( continuare )

Principalii zece factori de risc, dintre care cei mai importanți sunt hipertensiunea și fumatul, se află la originea producerii a 90% din totalul cazurilor de accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit unui studiu publicat de revista medicală The Lancet. ( continuare )

Expertii reuniti la Roma, cu ocazia congresului anual al Ligii Europene Impotriva Reumatismului (EULAR) au prezentat medicilor reumatologi prezenti ca tratamentul tintit al poliartritei reumatoide, poate avea un impact semnificativ asupra deciziilor terapeutice, ceea ce duce la o imbunatatire a calitatii vieti pacientilor. ( continuare )

Fumatul crește riscul apariției depresiei și anxietății, conform celui mai recent studiu dezvoltat de cercetătorii din Noua Zeelanda. ( continuare )

Simptomele asociate cu andropauza, cunoscută sub denumirea populară de "menopauză masculină", care rezultă dintr-o scădere a sintezei de testosteron în organismul bărbaților în vârstă, au fost identificate în premieră de cercetătorii europeni, potrivit unui studiu publicat în SUA. ( continuare )

O concentrație peste medie de vitamina B6 și de metionină, un aminoacid din structura proteinelor, reduce cu cel puțin 50% riscul de apariție a cancerului pulmonar, potrivit unui studiu efectuat în Europa și publicat în Statele Unite ale Americii, informează AFP. ( continuare )

Roche a anuntat recent decizia Comisiei Europene de extindere a indicatiei medicamentului RoACTEMRA (tocilizumab), pentru reducerea ratei de progresie a afectarii articulare si imbunatatirea functiei fizice, la pacientii cu poliartrita reumatoida, cand este administrat in combinatie cu metotrexat (MTX). ( continuare )

Un medicament antihemoragic injectabil ieftin ar putea salva viețile a mii de oameni în fiecare an, pe plan mondial, victime ale violenței sau ale accidentelor rutiere, potrivit unui studiu internațional publicat în revista medicală The Lancet. ( continuare )

Oamenii de știință au reușit să producă in vitro un ficat plecând de la celule stem. Cercetătorii de la Massachussetts General Hospital din Boston au desfășurat un experiment în mai multe etape, scrie site-ul maxisciences.com. ( continuare )

Cel mai important producător de contraceptive de pe piața din România, Gedeon Richter anunță disponibilitatea pe piață a unui nou contraceptiv de urgență, EllaOne, eficient pentru o perioadă de 5 zile după un contact sexual neprotejat sau eșuarea unei metode contraceptive clasice. ( continuare )

Terapiile verbale sunt mai eficiente pe termen lung decât medicamentele antidepresive, potrivit unui studiu recent, care indică faptul că nu există o legătură între depresie și secreția de serotonină, substanța din creier activată de aceste medicamente, informează timesonline.co.uk. ( continuare )

Roche a prezentat la ASCO 2010 noi date privind o noua generatie de anticorpi monoclonali si terapii tintite in oncologie. Cinci noi medicamente oncologice vor fi depuse spre aprobare in urmatorii 3 ani. ( continuare )

Roche a anuntat in aceste zile la ASCO rezultatele unui studiu clinic de faza III cu Avastin (bevacizumab) care arata ca in cazul femeilor care sufera de cancer ovarian in stadiu avansat netratat si care au primit tratament cu Avastin in asociere cu chimioterapie, urmat de tratament doar cu Avastin, probabilitatea de supravietuire fara semne de progresie a bolii a crescut cu 39% comparativ cu tratamentul doar cu chimioterapie. ( continuare )

Concentrația de colesterol din sânge este determinată de un hormon din creier care reglează pofta de mâncare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cincinnati din Statele Unite ale Americii, publicat în revista Nature Neuroscience, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Prima embolizare de anevrism cerebral, realizată într-o clinică privată din România. ( continuare )

Un agent derivat dintr-un burete de mare permite prelungirea vieții femeilor suferind de cancer mamar recurent sau metastazat, supuse unui tratament intensiv cu ajutorul medicamentelor clasice, potrivit unui studiu clinic prezentat, duminică, la Chicago. ( continuare )

Un nou test sangvin, capabil să detecteze cancerul cu șase ani înainte de formarea tumorilor, a fost creat de cercetătorii britanici de la Universitatea Nottingham și va fi disponibil pe piață anul viitor, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Una din cele mai mari 10 descoperiri în nutriție, acum în premieră în România! Dobrogea - Benecol pâine de secară cu efect dovedit în scăderea colesterolului. ( continuare )

Un vaccin cu ajutorul căruia femeile s-ar putea proteja împotriva apariției cancerului mamar, creat de un cercetător britanic, va fi testat în următorii doi ani, potrivit cotidianului britanic The Telegraph. ( continuare )

Reuven Gepstein si Evgeniy Pevzner, doi medici neurochirurgi  de origine israeliana, vin lunar in Romania pentru a instrui medicii romani sa opereze folosind tehnici chirurgicale minim invazive pe coloana vertebrala. Cei doi opereaza alaturi de doctorul Danil Adam, la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „Dr.Victor Babes” si ofera o alternativa la operatiile clasice de maxim 30 de minute si externare dupa o ora, cu riscuri de infectie aproape zero. ( continuare )

ISENTRESSź –  o nouă clasă antiretrovirală pentru persoanele care trăiesc cu HIV. ( continuare )

La Spitalul Colțea din București s-a deschis astăzi cea mai nouă secție de radioterapie oncologică din țară, dotată cu cele mai noi și performante echipamente de radioterapie existente în România. Pe lângă aparatură, aripa A a spitalului a mai fost dotată cu paturi și echipamente de laborator. ( continuare )

Nucleoplastia percutană, tratamentul minim invaziv al herniei de disc. ( continuare )

Ziua Mondială a Hepatitei, sărbătorită în întreaga lume sub titulatură ,,Sunt eu numărul 12?”, a fost marcată, la Bucuresti, prin evenimentul Hepatita C – Abordare regională si locală. ( continuare )

Deficitul de atenție sau tulburare hiperkinetică (ADHD) este asociat cu expunerea la pesticide, susține un nou studiu realizat în SUA și Canada și apărut în revista Pediatrics, preluat de revista americană Time. ( continuare )

Comunicat de presa EMA referitor la actualizarea recomandărilor temporare de tratament pentru medicamentul Fabrazyme. ( continuare )

Un barbat  fumează, în medie, cât două femei, conform rezultatelor Eurobarometer Report realizat de către Comisia Europeana. ( continuare )

Întrebări și răspunsuri referitoare la retragerea autorizațiilor de punere pe piață pentru medicamentele care conțin bufexamac. ( continuare )

Singurul aparat din România care detectează astmul bronșic înainte ca acesta să se manifeste funcționează la Clinica de Medicina Muncii din cadrul Spitalului Județean Mureș, a declarat dr. Szasz Lornad, șeful unității medicale. ( continuare )

Persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte au șanse cu 12% mai mari să moară prematur, față de cele care dorm între șase și opt ore, arată un studiu al Universității din Warwick, citat de AFP. ( continuare )

Profesorii ieșeni de la UMF 'Gr. T. Popa' vor demara un proiect de cercetare privind reconstrucția dinților, parodonțiului, fibrelor colagene, înlocuirea țesutului miocardic și tratamentul bolilor neurologice incurabile degenerative, regenerarea pulpei dentare și tratamentul diferitelor boli dentare utilizând celule stem prelevate din pulpa dinților de lapte. ( continuare )

Impulsurile electrice aplicate în fiecare zi asupra unei anumite zone a creierului pot vindeca de depresie anumite persoane care au încercat fără succes mai multe tipuri de medicamente antidepresive, potrivit unui studiu publicat în Archives of General Psychiatry. ( continuare )

Profesorul doctor Alexandru Cio­câlteu, managerul Spitalului "Sfântul Ioan" din București, este autorul unei invenții care ar putea reduce de aproximativ zece ori costurile dializei. ( continuare )

Medicamentul Prozac ar putea ajuta și la combaterea unor cancere și mai ales a leucemiilor, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Birmingham. ( continuare )

O româncă a inventat senzorul care descoperă existența cancerului în corpul uman în doar 6 minute. Cercetătoarea Raluca-Ioana van Staden a fost premiată la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. ( continuare )

Pacienții diagnosticați cu nefropatie diabetică, o afecțiune renală cauzată de diabet, care au primit doze mari de vitamina B, au suferit o deteriorare rapidă a funcțiilor renale, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA). ( continuare )

Un nou medicament pentru tratamentul SIDA este disponibil și în România, fiind recomandat pacienților care sunt infectați cu virus rezistent la alte tratamente, a anunțat, vineri, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din Capitală, Sorin Petrea. ( continuare )

Unui spaniol i s-a făcut în luna martie o grefă totală de față, a anunțat joi un oficial al spitalului Vall d'Hebron din Barcelona, unde s-a efectuat operația. ( continuare )

Blocarea funcționării unei singure gene ar putea ameliora semnificativ procesul de vindecare a traumelor suferite pe măduva spinării, conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Maryland (estul SUA) și publicat în ultimul număr al revistei Science Translational Medicine, informează AFP. ( continuare )

Comunicat de presă al EMA referitor la temerile apărute în legătură cu medicamentele neautorizate care conțin celule stem. ( continuare )

Pacienții cu afecțiuni osteoarticulare reumatice sau posttraumatice vor beneficia, din această lună, în Secția Clinică Recuperare Medicală, Medicină Fizică și Balneologie (Fizioterapie I) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, de modalități eficiente de tratament cu ajutorul unui aparat laser de ultimă generație. ( continuare )

Rezultate pozitive in  studiile de faza III pentru Lixisenatide (AVE 0010) in monoterapie in diabet : Lixisenatida  reduce semnificativ valorile HbA1c in comparatie cu placebo, un numar mult mai mare de pacienti atingand astfel valorile tinta  ale HbA1c < 7%. Efect semnificativ asupra glicemiei postprandiale. ( continuare )

Ciocolata neagră ar putea fi prescrisă în viitor pacienților suferind de ciroză, potrivit unui studiu recent care a demonstrat potențialul terapeutic al desertului. ( continuare )

Transferul ADN-ului de la un ovul fecundat la un altul ar putea împiedica transmiterea de la mamă la copil a maladiilor genetice, cu ajutorul unei tehnici puse la punct de o echipă de cercetători britanici, al căror studiu a fost publicat în revista Nature. ( continuare )

Femeile care aveau o constituție slabă la vârsta de șapte ani se confruntă cu un risc crescut de declanșare a cancerului mamar după ce vor ajunge la menopauză, această descoperire fiind valabilă în special pentru tumorile grave. ( continuare )

Oamenii de știință au identificat o nouă genă implicată în creșterea părului, această descoperire putând deschide calea pentru punerea la punct a noi tratamente împotriva calviției masculine, potrivit unui studiu publicat, miercuri, în revista Nature. ( continuare )

Efectele benefice ale unui anticorp, cunoscut sub denumirea de AD5-10, în lupta împotriva cancerului ovarian au fost evidențiate de cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Viena, descoperirea oferind noi perspective în tratamentul acestei boli. ( continuare )

O combinație de alimente, printre care se numără carnea de pește, fructele, legumele, carnea roșie și produsele lactate, pare să fie asociată cu un risc mai mic de declanșare a maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în Archives of Neurology. ( continuare )

Alte articole medicale 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1