eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Contact

        Articole medicale :

 

Agenția medicamentului din Germania (German Federal Institute for Drugs and Medical Devices=BfArM) a informat Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA), Comisia Europeană și toate statele membre despre acțiunea de suspendare a autorizației de punere pe piață a medicamentelor care conțin aprotinină. Această acțiune întreprinsă de BfArM este în concordanță cu cerințele specifice ale articolului 107, aliniatul 2, al Directivei 2001/83/CE și a fost generată de apariția unor noi informații de siguranță în cadrul rezultatelor preliminare ale studiului canadian BART. ( continuare )

LaborMed Pharma - cel mai mare producător independent privat al pieței românești de medicamente generice - anunță finalizarea transferului producției la noua fabrică de medicamente . ( continuare )

Studenții români au o alimentație nesănătoasă, potrivit studiilor prezentate la cel mai recent simpozion pe teme de nutriție . ( continuare )

În luna noiembrie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), în parteneriat cu compania Roche România, desfasoara, pentru al doilea an consecutiv, o campanie de informare cu privire la cancerul pulmonar, riscurile si metodele de prevenire a acestei maladii. ( continuare )

Comunicat de presă al EMEA referitor la retragerea de către GlaxoSmithKline Biological s.a. a cererii pentru formularea opiniei științifice pentru Globorix . ( continuare )

“Porneste la drum cu GSK! - de la scoala la business prin fabrica noastra”, programul de traineeship ce se va derula timp de un an la fabrica GlaxoSmithKline in Romania, a debutat recent la Brasov. ( continuare )

Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) și Agenția Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) au confirmat faptul că raportul beneficii / riscuri în cazul Nimesulide este pozitiv. ( continuare )

Incepand cu sfarsitul lunii octombrie a acestui an, Centrul de Diagnostic Imagistic si Cardiologie Evolution Med asigura locuitorilor judetului Teleorman investigatii gratuite, in baza contractului incheiat cu C.A.S.J. Teleorman . ( continuare

Life Memorial Hospital, cel mai mare spital privat din România construit la standarde europene, a ajuns la un grad mediu de ocupare de 75% pentru două din principalele specialități: pediatrie și obstetrică-ginecologie. ( continuare )

GlaxoSmithKline (GSK) anunță că i s-a acordat autorizația de comercializare pentru CervarixTM, vaccinul GSK împotriva cancerului de col uterin, în toate cele 27 de state membre ale UE*. CervarixTM, formulat cu sistemul adjuvant inovator AS04, patentat GSK, este indicat pentru prevenția leziunilor cervicale precanceroase de grad înalt (neoplazie cervicală intraepitelială [CIN] de grad 2 și 3) și a cancerului de col uterin determinate de Papilomavirusul Uman (Human Papillomavirus, HPV) tipurile 16 și 18. ( continuare )

Compania WALMARK, lider pe piața autohtonă a suplimentelor alimentare, lansează în România un complex revoluționar de substanțe active ce ajută la întărirea organismului și a sistemului imunitar. Imunactiv™ prezintă un important efect de stimulare a sistemului imunitar propriu organismului uman și are un rol esențial în prevenția răcelilor, gripelor și a altor boli infecțioase grație celor patru substanțe active pe care le are în compoziție: beta glucan, vitamina C, zinc și bioflavonoide. ( continuare )

Comunicat de presă EMEA referitor la epoetine și riscul de progresie a creșterii tumorale și de apariție a evenimentelor tromboembolice la pacienții cu neoplasm precum și riscurile cardiovasculare la pacienții cu boli renale cronice . ( continuare )

General Electric Healthcare și Medicare Technics au pus bazele unui parteneriat strategic care vizează dezvoltarea soluțiilor integrate de proiecte medicale la cheie pe piața românească . ( continuare )

Întrebări și răspunsuri referitoare la recomandarea EMEA de retragere a autorizației de punere pe piață pentru medicamentele antitusive care conțin clobutinol . ( continuare )

Întrebări și răspunsuri cu privire la beneficiile și riscurile pe care le prezintă utilizarea rosiglitazone și pioglitazone . ( continuare )

 

Compania Abbott a fost premiată pentru HUMIRA . ( continuare )

Bristol-Myers Squibb a anunțat că medicamentul BARACLUDEź (entecavir) este de-acum disponibil pe bază de prescripție medicală în România pentru tratamentul infecției cronice cu virusul hepatitei B. ( continuare )

În data de 20 octombrie 2007, Compania Zentiva, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Europa Centrală și de Est, demarează proiectul pilot din cadrul programului de diagnosticare și educare a populației – “Obezitatea, mai mult decât o problemă de imagine”. Proiectul pilot va fi implementat la nivel național (12 orașe) și va dura 3 luni, urmând ca după aceasta, rezultatele să fie prezentate în cadrul manifestărilor științifice de profil. ( continuare )

Rezultate unui nou studiu clinic, prezentate in premiera cu ocazia celui de-al XIV – lea Congres al European Cancer Organization (ECCO) desfasurat recent la Barcelona, arata ca adaugarea Herceptin (trastuzumab) in schemele de chimioterapie, inainte de interventia chirurgicala pentru cancer la san, favorizeaza disparitia completa a tumorilor canceroase la de trei ori mai multe femei cu cancer de san HER2 pozitiv, inflamator, comparativ cu schema de chimioterapie fara terapia neoadjuvanta. ( continuare )

”Congresul de Medicină de Laborator- forum profesional al specialiștilor de laborator clinic CSP gr. I Dr. med. Manole Cojocaru Președintele Congresului ( continuare )

Un studiu citat de compania Richter Gedeon arată că durerea de spate cauzată de sedentarism și de pozițiile vicioase  reprezintă principala problemă medicală a românilor care lucrează la birou . ( continuare )

Marti, 16 octombrie 2007, in cadrul sedintei lunare a Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala desfasurata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a fost constituita Societatea de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala din Romania, al carui Presedinte a fost ales Prof. Dr. Gheorghe IANA. ( continuare )

În contextul în care serviciile de diagnosticare de ultimă generație sunt încă foarte slab dezvoltate în București, Total Radiology a inaugurat un centru de imagistică ultramodern, menit să acopere atât nevoile pacienților arondați Policlinicilor Vitan și Titan, cât și pe cele ale oricăror alți pacienți bucureșteni. Centrul de imagistică Total Radiology este deținut de două personalități ale lumii medicale din România, Dr. Mihai Lesaru și Dr. Cosmin Alexandrescu ( continuare )

Compania Colgate – Palmolive, producător de top în domeniul produselor de îngrijire orală și personală, aniversează 15 ani de prezență în România, fiind una dintre primele corporații multinaționale care au abordat piața românească după 1990. ( continuare )

In luna august 2007 s-a suspendat autorizația de punere pe piață pentru Viracept din cauza contaminării medicamentului în urma unei probleme de fabricație. Având în vedere măsurile întreprinse de fabricant, Comitetul pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use = CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a recomandat Comisiei Europene ridicarea suspendării și readucerea pe piață a medicamentului Viracept. ( continuare )

O noutate în cadrul Programului Național de Sănătate Mintală - primul program de profilaxie în patologia psihiatrică și psihosocială a copilului și adolescentului cu ADHD și tulburări de spectru autist. ( continuare )

Medicamentul Champix (vareniclina) ce ajuta în renuntarea la fumat, produs de Pfizer, a câștigat recent prestigioasa medalie Prix Galien pentru Best Pharmaceutical Agent (cel mai bun produs farmaceutic) în 2007. Descris adesea ca “Premiul Nobel” în domeniul dezvoltării cercetării medicale aplicate, acest premiu este considerat unul dintre cele mai presigioase distincții din industria biomedicală internațională. ( continuare )

FOUNDATION SOLIDARITE MEDICALE EUROPEENNEE, impreuna cu partenerii din Elvetia, Crucea de Malta, si cei din Romania, Fundatia Ana Aslan International – institutii cu traditie in sprijinirea sistemelor sanitare cu probleme, respectiv a sistemelor de invatamint medical - a organizat simbata, 6 octombrie, la Bucuresti, in Sala de Consiliu a Facultatii de Medicina, o dezbatere cu tema: Cine va asigura ingrijirea medicala a romanilor peste 5 ani, peste 10 ani, peste 20 de ani? ( continuare )

Posibilitati de autorizare , licentiere , exercitare a profesiei de medic chirurg si medic dentist pe teritoriul Italiei . ( continuare )

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency=EMEA) a finalizat recent evaluarea siguranței medicamentului piroxicam, un medicament antiinflamator nesteroidian. Comitetul pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use = CHMP) a concluzionat că beneficiile piroxicamului depășesc riscurile, dar, din motive de siguranță, s-au limitat anumite indicații . În plus, CHMP a concluzionat că medicamentele care conțin piroxicam pot fi utilizate pentru tratamentul durerii și inflamațiilor acute de scurtă durată, dar nu pe termen lung. ( continuare )

Pfizer Inc. a anunțat azi obținerea din partea Comisiei Europene a autorizării de punere pe piață a medicamentului Ecaltaź (anidulafungin), o echinocandină adresată tratamentului candidozei invazive la pacienți adulți fără neutropenie. ( continuare )

Compania Abbott Romania a lansat programul "Promisiune pentru viitor", prin care sprijina tinerii seropozitivi sa duca o viata cat mai normala si mai demna, acceptati, respectati si integrati in comunitate. De asemenea, programul le ofera optiuni concrete de dezvoltare personala. ( continuare )

Accesul personalului medical român pe piața muncii din Regatul Unit . ( continuare )

Intrebari si raspunsuri referitoare la fibroza sistemică nefrogenă (Nephrogenic Systemic Fibrosis = NSF) și mediile de contrast care conțin gadolinium . ( continuare )

 

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a finalizat acțiunea de reevaluare siguranței hepatice a nimesulidei. Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) al EMEA a concluzionat că beneficiile formelor farmaceutice sistemice ale medicamentelor care conțin nimesulidă continuă să fie mai mari decât riscurile, dar este necesară limitarea duratei de utilizare și restricționarea utilizării acestora pentru exista siguranța că riscul de a dezvolta afecțiuni hepatice este menținut la minimum. Formele farmaceutice sistemice sunt tipuri de medicamente administrate în întregul organism, precum comprimatele, soluțiile și supozitoarele. ( continuare )

Un sondaj derulat în rândul factorilor europeni de decizie din domeniul politicii pentru îngrijirea sănătății din Uniunea Europeană, prezentat la summit-ul GE Healthcare de la Berlin, demonstrează sprijinul susținut pentru accelerarea inițiativelor “Early Health” cum ar fi prevenția, monitorizarea și diagnosticarea din timp a bolilor, dar nu în detrimentul bugetelor actuale de sănătătate alocate pentru tratamente. ( continuare )

O zi dedicata prevenirii si combaterii afectiunilor prostatei . „Cancerul de prostată este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni cu care se confruntă bărbații cu vârsta peste 50 de ani. În rândul tumorilor maligne la bărbați, cancerul de prostată se situează, conform statisticilor, pe primul loc la nivel mondial”, precizeaza Dl Prof.Dr. Ioanel Sinescu , Președintele Asociației Române de Urologie, Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal - Institutul Clinic Fundeni. ( continuare )

Compania Zentiva, liderul pieței de m edi camente generice din România, a semnat un parteneriat cu Asociația Artexim pentru organizarea ediției a XVIII a Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, unul dintre cele mai importante proiecte culturale din România din ultimii 50 de ani. ( continuare )

Cu ocazia Zilei Mondiale a Limfomului, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania lanseaza concursul “Un vis implinit”, prin care pacientii sau familiile lor sunt invitati sa trimita povestea de succes a bolnavului cu limfom care a invins boala. Proiectul este sustinut de Roche Romania, iar un juriu alcatuit din membri FABC va acorda 3 premii castigatorilor in luna decembrie, cu ocazia Zilei Supravietuitorului. ( continuare )

Pe 23 august 2007 autoritatile locale de sanatate publica din Provincia Ravenna au raportat Ministerului de Sanatate din Italia o epidemie data de o infectie suspecta cu arbovirus. Analizele efectuate din singele si serul potentialelor cazuri de catre laboratorul Institutului Superior de Sanatate din Italia in data de 29 august au confirmat prezenta virusului Chikungunya, la 21 de cazuri folosind imunoflorescenta si in 6 cazuri reactia RT-PCR . ( continuare )

Primul medicament care prelungeste supravietuirea peste un an la pacientii cu cancer pulmonar netratati anterior , Avastin (bevacizumab), medicament Roche inovativ anti-cancer a fost aprobat in Europa pentru tratamentul de prima linie al pacientilor cu cancer pulmonar avansat, altul decat cel cu celule mici (NSCLC), in combinatie cu chimioterapie pe baza de platina. ( continuare )

Compania farmaceutică Actavis România anunță venituri de 56 de milioane euro pentru primul semestru 2007, cu o creștere de 24% față de perioada similară a anului 2006. ( continuare )

Unitatea de producție din Cluj a celei mai mari companii de produse farmaceutice generice din România, Terapia Ranbaxy, a fost de curând inspectată de către Agenția Națională a Medicamentului (ANM) care a reconfirmat, pentru încă trei ani, alinierea sistemelor de calitate ale companiei cu standardele GMP. Inspecția ANM a avut loc, conform procedurii normale, la o distanță de trei ani de la precedenta, iar autorizarea este eliberată pentru o perioadă de încă trei ani . ( continuare )  

Zentiva N.V. a publicat astazi rezultatele pentru prima jumatate a anului 2007. ( continuare )

Mircera - aprobata in Uniunea Europeana pentru tratamentul anemiei din boala renala cronica (BRC) . Primul medicament impotriva anemiei care se poate administra o data pe luna in terapia de mentinere . ( continuare )

Vânzarile totale ale Grupului Roche în prima jumatate a anului 2007 au crescut cu 15%, ajungând la 23 miliarde de franci elvetieni. Profitul net a crescut cu 29%, la 5.9 miliarde de franci elvetieni. ( continuare )

Canicula din această vară ar putea duce la creșterea numărului de români infectați cu ciuperci ale pielii . Rezultatele unui studiu citat de compania farmaceutică Richter Gedeon arată că aproximativ 15 -30% din populație este afectată de infecții cu ciuperci ale pielii, 40% dintre aceștia adresându-se frecvent medicilor pentru consultații legate de această afecțiune . ( continuare )

Sub sloganul “Fiecare bolnav de cancer merită tot ce este mai bun”, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) lansează în țara noastră campania pan-european㠓Cancer United”. ( continuare )

70% dintre imperfecțiunile pielii pot fi tratate fără intervenție chirurgicală . Tratamentul cu laser Fraxel, acum disponibil și în România în cadrul clinicii DermaStyle, este de 10 ori mai rapid decât alte lasere și reprezintă o schimbare radicală a conceputului de reîntinerire cutanată . ( continuare )

Transplantul renal in Institutul Clinic Fundeni .10 ani de activitate de transplant cu rinichi recoltati de la donatorii in moarte cerebrala . ( continuare )

Alte articole medicale 4 3 2 1

 


www.LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media SRL