eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN and NYSE: SNY) a anunțat, la Paris, exprimarea unei Opinii a experților, din partea unui comitet multidisciplinar alcătuit din experți de renume internațional, în urma unei evaluări aprofundate a recentelor articole publicate în Diabetologia privind analiza registrelor cu Lantusź (insulină glargină [rDNA] injectabilă). ( continuare )

Comunicat de presă EMEAreferitor la recomandarea de ridicare a suspendării autorizației de punere pe piață pentru medicamentul Optison (perflutren). ( continuare )

Boabele de cacao conțin anumiți compuși care contribuie la dilatarea vaselor sangvine și pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale. ( continuare )

Comunicat de presă al EMEA referitor la adoptarea de către Comitetul pentru Terapii Avansate a primei recomandări de clasificare pentru un produs medical destinat terapiei avansate. ( continuare )

O operație revoluționară cu laser poate să oprească avansarea degenerării maculare cauzată de vârstă (AMD), una dintre formele comune de orbire, care îi face pe pacienți să devină incapabili să citească, să conducă sau să trăiască independent. ( continuare )

O membrană adezivă foarte fină și aproape invizibilă, destinată pansării organelor interne rănite, fabricată dintr-o substanță biodegradabilă care se "dizolvă" în corp, a fost creată de o echipă de cercetători japonezi de la Universitatea Waseda. ( continuare )

Novo Nordisk a anunțat astăzi că a primit din partea Comisiei Europene autorizație de punere pe piață pentru Victozaź (liraglutid) pentru tratamentul pacienților adulți cu diabet zaharat tip 2. Autorizația vizează toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. ( continuare )

Mutațiile a două gene care determină apariția alunițelor pe corp pot să dubleze riscul de declanșare a cancerului de piele, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la King's College London, Marea Britanie, publicat în revista Nature Genetics, informează newstin.co.uk. ( continuare )

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN și NYSE: SNY) a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Multaqź (dronedaronă) 400 mg tablete. Pacienții cu fibrilație atrială/flutter atrial vor avea în curând o nouă opțiune de tratament care va îmbunătăți managementul curent al afecțiunii de care suferă. Multaqź este primul medicament aprobat în Statele Unite care a demonstrat beneficiul clinic de a reduce spitalizarea de cauză cardiovasculară la pacienții cu FA/FlA. ( continuare )

O cantitate de circa 500 de miligrame de cofeină consumată zilnic ar putea să inverseze procesul deteriorării memoriei, care apare în cazul maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat în Journal of Alzheimer's Disease, informează bbc.co.uk. ( continuare )

Oamenii de stiinta au descoperit o similitudine mare intre erorile genetice care stau la baza schizofreniei si la cea a depresiei maniacale, informeaza ziarul britanic The Independent, citat de Agerpres.. De aceasta se leagat perspectiva unor noi tratamente pentru doua dintre cele mai intalnite maladii mintale ce afecteaza milioane de oameni. ( continuare )

Roche a lansat in Romania noul “Accu – Chek Active” - glucometrul care aduce beneficii atat pentru pacienti cat si pentru medici. ( continuare )

Cercetătorii britanici au declarat recent că se află pe punctul de produce un medicament pe care îl consideră "Sfântul Graal" al terapiilor împotriva cancerului, ucigând doar celulele bolnave. ( continuare )

Agenția Națională a Medicamentului prezintă în cele ce urmează traducerea în limba română a comunicatului de presă al EMEA despre actualizarea informației referitoare la siguranța insulinei glargin. ( continuare )

O terapie împotriva cancerului bazată pe tactica numită "a calului troian", care folosește nano-celule derivate din bacterii ce intră în celulele bolnave și le dezarmează, distrugându-le ulterior cu ajutorul medicamentelor, a fost dezvoltată de cercetătorii australieni. ( continuare )

 

Celulele stem recoltate din țesutul adipos pot fi utilizate în tratamentul alopeciei (cheliei) la femei și la bărbați, a declarat dr. Dana Jianu, președintele celui de-al IX-lea Congres internațional de chirurgie estetică mini-invazivă, lasere și noi tehnologii, desfășurat la București. ( continuare )

Informații importante despre siguranță cu privire la dozajul și administrarea corespunzătoare a medicamentului metotrexat. ( continuare )

Inhalarea sau ingerarea de pesticide crește riscul de îmbolnăvire de Parkinson, afirmă Pierre Burkhard, specialist în neuro-știință la Clinicile Universitare din Geneva, care analizează două studii publicate recent referitoare la legătura între produsele chimice și bolile neuro-degenerative, scrie ziarul elvețian Le Temps. ( continuare )

O viață de cuplu fericită și echilibrată reduce efectele stresului la muncă asupra sănătății, potrivit unui studiu suedez dat publicității joi, relatează AFP. ( continuare )

Doctorii britanici au elaborat un test de memorie care dublează șansele de a detecta prezența maladiei Alzheimer, cunoscut sub numele de metoda „The Test Your Memory" (TYM), care are avantajul de a fi atât de simplă încât pacienții pot fi învățați să își facă singuri testul. ( continuare )

Televizorul lăsat pornit în permanență în casă dăunează dezvoltării limbajului și inteligenței copiilor mici, chiar dacă nu privesc la el, reducând numărul cuvintelor pe care le aud și pronunță, potrivit unui studiu american, relatează AFP. ( continuare )

Comunicat de presă EMEA referitor la inițierea acțiunii de retragere din întreaga Uniune Europeană a medicamentului Raptiva . ( continuare )

O nouă terapie care vizează capacitatea celulelor canceroase de a se regenera este promițătoare pentru tratarea cancerului de sân, în special a celor mai dificile tipuri, relatează AFP. ( continuare )

Organizația Mondială de Gastroenterologie - World Gastroenterology Organization (WGO) și Danone au încheiat un parteneriat, în 2008, pentru informarea consumatorilor și profesioniștilor din domeniul sănătății, cu privire la importanța menținerii sănătății digestive. ( continuare )

Comunicat de presă EMEA referitor la posibila interacțiune dintre clopidogrel și inhibitorii pompei de protoni. ( continuare )

Medicii americani care au realizat un studiu asupra pacienților din California ce au fost spitalizați cu diagnosticul de gripă porcină, au ajuns la concluzia că obezitatea este un important factor de risc pentru apariția unor complicații ale acestei gripe, la fel cum sunt și alte maladii precum diabetul sau afecțiunile cardiace, informează publicația The Washington Post. ( continuare )

Un dispozitiv experimental împotriva crizelor de astm, care acționează folosind căldură pentru a reduce nivelul constricției căilor aeriene, este eficient în cazul crizelor severe de astm ce nu mai pot fi controlate eficient cu ajutorul medicamentelor, informează Reuters. ( continuare )

Conținutul mare de vitamina D, prezentă în pește și sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcționarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, transmite din Washington AFP. ( continuare )

Un studiu GfK Romania referitor la obiceiurile si atitudinile de tratament ale romanilor arata ca medicamentele sunt mai des utilizate de femeile in varsta, cu un nivel de educatie scazut, in timp ce tratamentele naturiste sunt preferate de femeile educate din zona urbana. ( continuare )

Mai mult de o treime dintre femeile care suferă de diabet de tipul 1 întâmpină anumite probleme și disfuncționalități sexuale, conform unui nou studiu, informează Reuters. ( continuare )

Din cauza recentei epidemii cu noul virus gripal A/H1N1, Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a reevaluat utilizarea medicamentelor antivirale Tamiflu (oseltamivir) și Relenza (zanamivir).  Comitetul pentru medicamente de uz uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) al EMEA a făcut următoarele recomandări în caz de pandemie declarată: ( continuare )

O serie de medici britanici au publicat joi un raport în care avertizează că schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa sănătății publice din secolul XXI, informează publicația The Guardian. ( continuare )

Bayer a lansat în România XARELTOź, un produs anticoagulant oral, primul din clasa sa, care asigură o protecție superioară medicamentelor existente împotriva complicațiilor embolice la pacienții care suferă intervenții ortopedice de anvergură. ( continuare )

Copiii și adolescenții obezi întâmpină un risc cu 26% mai ridicat de a suferi de o formă sau alta de alergie, comparativ cu cei cu greutatea normală, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează Reuters. ( continuare )

GlaxoSmithKline a anunțat astăzi un moment important, prin lansarea  Tyverbź (lapatinib) în Romania. Lapatinib, în combinație cu capecitabină, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de sân avansat sau metastatic ale căror tumori supraexprimă ErbB2 (HER2). Pacientele trebuie să aibă progresie a bolii după terapie anterioară care să fi inclus antracicline și taxani și terapie cu trastuzumab în context metastatic.¹ ( continuare )

Primul contraceptiv oral fără efecte secundare - Yaz - a fost lansat și în România. Yaz, lansat de Bayer Schering Pharma, este primul contraceptiv oral care conține progestativul unic drospirenonă și o doză redusă de etinilestradiol, într-un regim de dozare nou și revoluționar - 24/4. ( continuare )

Infarctele miocardice silențioase, care se produc fără simptomele obișnuite ale unui infarct, sunt mult mai frecvente decât credeau medicii, în special în cazul persoanelor suspectate de a suferi de maladii coronariene, conform unui nou studiu, informează AFP. ( continuare )

Testele neinvazive de evaluare a bolii cronice de ficat : fibro-actitest, fibrotest, fibromax, fibrosan ( continuare )

 

O echipă de oameni de știință de la University of California din San Diego, a anunțat că a reușit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărți luminoase a țesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate, informează săptămânalul The Economist. ( continuare )

alliź (orlistat 60 mg) - Tratamentul pentru scăderea în greutate cu eficacitate demonstrată clinic, poate fi achiziționat acum din farmacii, fără prescripție medicală . ( continuare )

Medicii vor putea să-i monitorizeze pe pacienți dacă respectă tratamentele prescrise prin plasarea de microcipuri în pastile, informează cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

O echipă de oameni de știință a anunțat descoperirea în piele a unui tip de fibre nervoase a căror excitare trimite mesaje de plăcere către creier, explicând astfel felul în care organismul răspunde la mângâieri și atingeri menite să aducă plăcerea, informează BBC. ( continuare )

Bărbații sănătoși care iau regulat Viagra sau Cialis nu riscă o alterare a vederii, unul dintre principalele efecte secundare ale acestor tratamente împotriva impotenței, potrivit unui studiu american, relatează AFP. ( continuare )

Un studiu european recent dat publicitatii - EUROCARE-4 (EUROpean CAncer REgistry - based study on survival and CARE of cancer patients) - arata o crestere constanta a numarului de persoane considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer. ( continuare )

O echipă internațională de geneticieni a anunțat descoperirea a două mutații genetice legate de un risc crescut de producere a unor atacuri cerebrale, deschizând calea spre noi tratamente care să vizeze mecanismele moleculare ce caracterizează această patologie, conform unui studiu, informează AFP: ( continuare )

Un spital din Boston (Massachusetts, nord-est) a realizat o grefă facială la un bărbat care fusese desfigurat, a doua operație de acest tip din SUA, a indicat spitalul vineri, relatează AFP. ( continuare )

Chirurgi francezi au realizat o premieră mondială, transplantând o parte a feței și mâinile la un bărbat de 30 de ani, la spitalul Henri Mondor de Créteil, de la periferia capitalei, relatează AFP. ( continuare )

Neurologi americani au anunțat descoperirea unei modalități de editare a memoriei, făcând posibilă astfel ștergerea unor amintiri traumatizante care pot genera frică sau anxietate, informează cotidianul New York Times. ( continuare )

Grăsimea brună, caracteristică nou-născuților, ce îndeplinește un rol activ în arderea caloriilor și în reglarea metabolismului, continuă să fie prezentă și în organismul adult, oferind astfel o potențială cale spre pierderea în greutate și combaterea obezității și a diabetului, conform unui studiu publicat miercuri în SUA, informează AFP. ( continuare )

Oamenii de știință au obținut o nouă substanță a cărei injectare în țesuturile moi poate preveni rămânerea unor cicatrice inestetice după intervenții chirurgicale, informează cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

Alte articole medicale 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale. la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. laZiar.ro : Ziare si reviste. la-Televizor.ro : Televiziuni

©2010