eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Librarie  |  Contact

Articole medicale :

 

GlaxoSmithKline (GSK) a primit autorizația de punere pe piață pentru alli (orlistat 60mg). Comisia Europeană a aprobat pentru prima dată un produs pentru scăderea în greutate care se eliberează fără prescripție medicală. Decizia luată astăzi de către Comisia Europeană face accesibil un tratament care poate fi de ajutor celor supraponderali în lupta cu kilogramele în plus. ( continuare )

Apa de gură poate provoca apariția cancerului bucal și ar trebui să fie oprită comercializarea acestui produs, susține un om de știință australian, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului britanic Daily Mail. ( continuare )

Persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte întâmpină un risc de trei ori mai mare de a se îmbolnăvi de guturai, decât cele care dorm opt ore sau mai mult, conform unui studiu publicat luni în revista americană Archives of Internal Medicine, informează AFP. ( continuare )

Conform unui nou studiu, oxitocina este un hormon cu un rol important în formarea și păstrarea amintirilor sociale, contribuind la păstrarea legăturilor dintre partenerii de viață și consolidând dragostea pe linie maternă, conform cotidianului Los Angeles Times. ( continuare )

Bolnavii de maladia Parkinson care au beneficiat de tratamentul cu electrozi implantați în creier au prezentat o ameliorare importantă a simptomelor comparativ cu cei care au primit tratamentele convenționale împotriva acestei maladii degenerative, dar în același timp se manifestă și o creștere a riscurilor producerii unor efecte secundare grave, informează Associated Press. ( continuare )

RoActemra a primit opinia pozitiva a autoritatilor europene pentru tratamentul poliartritei reumatoide. Medicamentul deschide o noua clasa terapeutica, oferind o noua abordare a tratamentului poliartritei reumatoide moderata si severa. ( continuare )

O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îndeplinește un rol cheie în răspândirea cancerului mamar și face ca tumorile să fie mai rezistente la chemoterapie, conform unui studiu publicat luni, informează AFP. ( continuare )

În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creșterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eșantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 71 de ani, informează cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

Adulții diagnosticați cu diabet ajung să resimtă o pierdere treptată a capacităților mentale, la puțin timp după ce această boală începe să se manifeste, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului The Times. ( continuare )

 

Cercetători italieni decoperă secretul imortalității celulelor staminale ale cancerului. ( continuare )

Cercetători americani au descoperit o genă a cărei variație este legată de hipertensiunea arterială, o descoperire ce poate deschide calea pentru tratamente mai eficiente pentru combaterea acestei maladii, potrivit unor lucrări publicate, transmite din Washington AFP. ( continuare )

Sindromul excitării genitale persistente, o problemă sexuală feminină rară și misterioasă descrisă pentru prima dată în 2001, ar fi asociat cu sindromul picioarelor neliniștite, o patologie a somnului în continuare puțin cunoscută, potrivit cercetătorilor olandezi, relatează AFP. ( continuare )

Oamenii de știință au identificat "veriga lipsă" din procesul evolutiv al virusului HIV la lemurianul gri de Madagascar, o descoperire ce promite să modifice felul în care virusologii studiază familia de virusuri din care face parte și HIV, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Guardian. ( continuare )

Helicobacter pylori este bacteria răspunzătoare de ulcer și gastrită. În prezent însă, ea dezvăluie noi surprize. ( continuare )

O echipă de chirurgi din Ohio (nordul SUA) a reușit o intervenție de grefă aproape totală de față, înlocuind 80% din fața unei paciente, intervenție chirurgicală realizată în premieră mondială, a anunțat marți clinica unde s-a derulat această operație, informează AFP. ( continuare )

Medicii spanioli au identificat primul caz de somnambulism în timpul folosirii Internetului, relatează Daily Telegraph. ( continuare )

După ce a suferit un infarct, inima pare că și-ar crea în jurul ei un mediu inospitalier, incapabil de a determina regenerarea țesuturilor. Un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea La Sapienza din Roma și Laboratorul European de Biologie Moleculară /EMBL/ a descoperit însă un mic secret care ar putea schimba radical modul de tratare a afecțiunilor cordului: capacitatea inimii de a se remedia singură. ( continuare )

Articolele din publicațiile americane de specialitate, care tratează subiectul chirurgiei estetice, ignoră sau uită să prezinte și riscurile de ordin psihologic ce însoțesc acest gen de intervenții, riscuri ce pot ajunge până la manifestarea unor tendințe suicidare grave, conform unui studiu canadian, transmite AFP. ( continuare )

Inițiativă românească în Parlamentul European pentru recunoașterea fibromialgiei ca boală. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind sincronizarea și monitorizarea reacțiilor la perfuzie/de hipersensibilitate asociate cu administrarea TORISEL (temsirolimus) 25 mg/ml, concentrat și solvent pentru soluție perfuzabilă. ( continuare )

Cercetătorii din San Francisco au descoperit, se pare, secretul longevității, transformând cu ajutorul a două gene niște viermi cu o viață normală de circa 20 de zile în adevărați Matusalemi cu o durată de viață de până la 144 de zile, scrie hebdomadarul american Newsweek. ( continuare ) 

Depresia este un cuvânt care provoacă întotdeauna teamă, dar care se încarcă cu întrebări și mai alarmante dacă se referă la tineri și adolescenți. Din nefericire, statisticile arată că depresia, o otravă a epocii noastre, este o boală de care suferă tot mai des și minorii. ( continuare )

Medicamentele pentru fertilitate ar putea crește riscul de cancer ovarian și de sân. ( continuare )

Noul Cetebe C Immunity Plus. Pentru un plus de imunitate. ( continuare )

Informare A.N.S.V.S.A. asupra dioxinelor. ( continuare )

Persoanele în vârstă, în special bărbații, se simt mai tinere în medie cu 13 ani, susține un nou studiu sociologic realizat la Institutul Max Planck din Berlin și publicat în ultimul număr al revistei Journals of Gerontology, informează AFP. ( continuare )

Fericirea este contagioasă și se propagă "în valuri" în cercuri de prieteni sau membri ai unei familii, însă nu și între colegii de muncă, potrivit unui studiu publicat vineri de British Medical Journal (BJM), relatează AFP. ( continuare )

Medicii din SUA prescriu ca practică de rutină înlocuitori de medicamente, susține un studiu, ceea ce este surprinzător, având în vedere că pseudo-tabletele nu sunt atât de populare în cercurile de specialitate pe cât par de eficiente în practica medicală, scrie HVG Online. ( continuare )

Agenția Europeană a Medicamentului  a realizat o evaluare a dovezilor disponibile referitoare la siguranța medicamentelor antipsihotice convenționale la pacienții vârstnici cu demență. Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman al EMEA a concluzionat că există unele dovezi în legătură cu faptul că utilizarea acestor medicamente poate crește riscul de deces la această categorie de pacienți. ( continuare )

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește îi este din ce în ce mai greu să se concentreze, fiind în același timp din ce în ce mai ușor ca atenția să-i fie distrasă de factori externi, atunci când susține o anumită activitate ce necesită un grad mai mare de concentrare. Un nou studiu publicat marți în revista Journal of Cognitive Neuroscience explică de ce se manifestă această lipsă de concentrare. ( continuare )

Bolnavii de obstrucție pulmonară cronică au un risc sporit de a contracta o pneumonie inhalând corticoizi, potrivit unui studiu publicat marți, relatează AFP. ( continuare )

Instructiuni tehnice privind vaccinarea cu Vaccinul Cervarix ( continuare ) si cu Vaccinul Silgrad ( continuare ).

 

Virtuțile anticanceroase ale plantei de brocoli, dar și ale altor plante crucifere cum sunt varza sau ridichile, au efectul de a reduce considerabil riscul de apariție a cancerului pulmonar atât la fumători cât și la nefumători, conform unui studiu publicat marți, transmite AFP. ( continuare )

Cercetările folosind modele statistice arată că răspunsul imun indus de CervarixTM se poate menține timp de cel puțin 20 de ani, atât pentru HPV 16, cât și pentru HPV 18. ( continuare )

Exercițiile fizice regulate reduc într-o manieră semnificativă riscul de cancer la femei, însă neglijarea sau reducerea perioadei de somn pot anula efectele benefice pentru organism obținute prin sport, ducând la o creștere a riscurilor oncologice, conform unui studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii, transmite AFP: ( continuare )

O adolescentă americană, în vârstă de 14 ani, a supraviețuit timp de patru luni fără inimă, fiind conectată la un aparat după eșecul unui prim transplant cardiac, înainte de a primi o nouă inimă la un spital din Miami, a anunțat joi unul din medicii care au realizat operația, relatează AFP. ( continuare )

Comunicat de presă al EMEA privind retragerea autorizației de punere pe piață în Uniunea Europeană a medicamentului Viraferon. ( continuare )

Serviciile de sănătate trebuie să se pregătească pentru a face față unei bacterii a cărei amenințare mortală se răspândește cu repeziciune în mediul intraspitalicesc, conform unui studiu publicat marți, transmite AFP. ( continuare )

O echipă ce cercetători de la Universitatea din Verona (Italia) a descoperit că atacurile de epilepsie au legătură cu interacțiunea care se stabilește între un tip de leucocite și vasele sangvine, se arată într-un articol publicat duminică de revista științifică Nature Medicine și preluat de agenția EFE. ( continuare )

Medicii de la un spital german au anunțat că s-a reușit vindecarea de SIDA a unui pacient, prin transplantul de măduvă recoltată de la o persoană rezistentă în mod natural la virusul HIV, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului New York Times. ( continuare )

O germană în vârstă de 38 de ani a devenit prima femeie din lume care a născut un copil după ce în prealabil a suportat un transplant ovarian complet în urmă cu un an, transmite cotidianul britanic. Nașterea s-a desfășurat la Londra, după ce transplantul ovarian a fost realizat la Infertility Centre din St Louis, Missouri (SUA), informează varianta online a cotidianului britanic The Guardian. ( continuare )

Carotidele, arterele gâtului, copiilor și adolescenților obezi seamănă cu cele ale adulților de 45 de ani, potrivit unui studiu recent, relatează AFP. ( continuare )

Comunicat de presa al EMEA privind retragerea autorizației de punere pe piață în Uniunea Europeană pentru medicamentul Exubera. ( continuare )

Ciclul zilnic de activitate și reproducere a celulelor din vasele sanguine ar explica frecvența mai mare a atacurilor cardiace și cerebrale dimineața, potrivit unui studiu publicat recent, relatează AFP. ( continuare )

Cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului, compania farmaceutică Eli Lilly & Company aduce pe piața românească  o nouă speranță persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2, sub forma unui tratament revoluționar: Byetta, exenatidă injectabilă. ( continuare )  

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, compania Novo Nordisk anunță inițierea campaniei “Transformă diabetul”, primul proiect din România de educare și responsabilizare a populației cu privire la gravitatea și incidența diabetului. ( continuare )  

Femeile aflate la menopauză care au primit plasturi cu testosteron care se aplică pe piele, au semnalat o intensificare a libidoului, conform unui nou studiu, informează Reuters. ( continuare )  

Rezultatele unui recent studiu clinic international cu tocilizumab – o noua molecula inovatoare produsa de concernul farmaceutic elvetian Roche – au aratat ca aceasta previne semnificativ afectarea structurala a articulatiilor la pacientii cu poliartrita reumatoida, unul dintre criteriile de apreciere a eficientei tratamentului in aceasta boala. ( continuare )  

Simpozionul Novo Nordisk organizat in cadrul celei de-a VII-a editii a "Congresului National al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli metabolice" a prezentat cele mai noi studii cu privire la insulinele moderne utilizate in tratarea diabetului. ( continuare )  

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind rituximab (MabThera) și Leucoencefalopatia Multifocală Progresivă (LMP) la pacienții tratați pentru boli autoimune inclusiv Artrită Reumatoidă . ( continuare )

Levitra™ (vardenafil HCl) – un inhibitor PDE-5 de înaltă selectivitate – a fost readus pe piața românească de către GlaxoSmithKline România . ( continuare )

Alte articole medicale 8 7 6 5 4 3 2 1

 


LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale. la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. laZiar.ro : Ziare si reviste. la-Televizor.ro : Televiziuni

©2009