eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Contact

        Articole medicale :

    

In luna decembrie, Roche desfasoara a doua editie a campaniei de donatii "Scrisoare pentru Mos Craciun". Proiectul a fost initiat in 2005 cand a cuprins donatii pentru peste 800 de copii internati in sectiile de HIV - SIDA si oncopediatrie din intreaga tara. ( continuare )

Membrii Parlamentului European solicita masuri sporite împotriva hepatitei C ( continuare )

După 5 ani de activitate în prevenția și depistarea precoce a cancerului de sân, Fundația Renașterea își extinde aria serviciilor medicale, implicându-se și în prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. Un alt aspect al dezvoltării activității Fundației Renașterea este extinderea ariei geografice a centrelor de diagnostic. ( continuare )

Chirurgia Robotica : Viitor la prezent . Dr Adrian LOBONTIU & Prof Dr Daniel LOISANCE , Departamentul de Chirurgie Robotica , Spitalul Henri Mondor , Universitatea Paris XII, Franta ( continuare )

Cercetatorii de la Institutul Karolinska, in colaborare cu Academia de Studii Economice din Stockholm, au evaluat recent accesul la medicatia antineoplazica in statele Europei. ( continuare )  

Compania Bunge a organizat simpozionul stiintific cu tema “Eforturi conjugate pentru reducerea deficientei de iod din România”, prilej ce a marcat lansarea primului ulei îmbogatit cu iod din România si din Europa - Floriol Iod Protect. ( continuare )  

 Pentru a evita orice interpretare eronata la care ar putea duce stirile aparute in ultimele zile in presa internationala care vorbesc despre o asa zisa legatura intre antiviralul Tamiflu si posibile tulburari neurologice sau psihiatrice la pacientii aflati sub tratament, Roche Romania doreste sa faca cateva precizari. ( continuare )

GOLD (Initiativa Globala pentru BPOC) a desemnat ziua de 15 noiembrie 2006, drept “Ziua Mondiala BPOC”, pentru a spori gradul de constientizare a populatiei si a îmbunatati actiunile de preventie, diagnosticare si tratament a acestei afectiuni. ( continuare )

Autoritatile europene au aprobat completarea prospectului Bonviva . ( continuare )  

Richter Gedeon lansează Aflamil, un nou tratament împotriva durerii si inflamatiei din afecțiunilor reumatismale, cu un profil superior de siguranta . ( continuare )

Tratamentul combinat cu doua produse de ultima generatie – un pas inainte in lupta impotriva infectiei HIV – SIDA ( continuare )

Hepatita virala C – o afectiune curabila . Roche are in dezvoltare doua noi produse pentru hepatita virala C . ( continuare )

Avastin aprobat in SUA ca tratament de prima linie pentru cea mai raspandita forma de cancer pulmonar Primul medicament care prelungeste cu peste un an supravietuirea pacientilor fara alt tratament anterior . ( continuare )

Phyto Soya si Azinc Menopauza , cea mai buna cale de a intampina menopauza cu seninatate . ( continuare )

Pfizer Inc. a anunțat că produsul  Champixź (varenicline) a fost aprobat de Comisia Europeană pentru renunțarea la fumat în rândul adulților. ( continuare )

Roche sustine cercetarea medicala in Romania . ( continuare )

20 octombrie, este Ziua Mondiala de lupta impotriva Osteoporozei. Cu aceasta ocazie Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR) organizează și în acest an la nivel național o serie de evenimente de educare asupra unei nutriții adecvate pentru prevenirea acestei maladii. ( continuare )

Nou produs disponibil în România pentru poliartrita reumatoida . ( continuare )

Medicament revolutionar pentru femei . Richter Gedeon lansează Gynofort, primul tratament împotriva candidozei vaginale, eficient în doză unică . ( continuare )

Compania GlaxoSmithKline - angajată în prevenția cancerului de col uterin Pentru prima dată după zeci de ani de cercetări, medicina modernă le oferă femeilor șansa de a alege să se protejeze în fața unui flagel care ia în fiecare an sute de mii de vieți: cancerul de col uterin. Vaccinuri pentru prevenirea infecției cu HPV (papilomavirusuri umane) și, implicit, pentru prevenirea cancerului de col uterin, se află în stadiul de înregistrare în întreaga lume. ( continuare )

Prof Dr. Brian Lipworth, personalitate marcanta a lumii medicale mondiale in domeniul pneumologiei si alergologiei, alaturi de Dr. Mihai Craiu – Presedintele Asociatiei Pacientilor cu Astm Bronsic din România, s-au reunit  intr-o conferinta de presa pentru a trage un semnal de alarma referitor la modelarea terapiei antiastmatice actuale , in contextul problemelor de siguranta ale unora dintre produsele utilizate . ( continuare )

     

Ce este si cum functioneaza Nebido ( undecanoat de testosteron ) ( continuare )

Societatea Romana de Pneumologie lansează campania pentru conștientizarea populației cu privire la astmul bronșic. Controlul astmului bronșic este posibil dacă boala este depistată, diagnosticată și tratată corect. Noul instrument de evaluare și control, Chestionarul privind controlul astmului bronșic  - ACT, este un test validat în urma cercetării științifice, fiind ușor de folosit de către medici și pacienți. ( continuare )

Schering AG Romania lanseaza Nebido , prima terapie trimestriala de substitutie cu testosteron . ( continuare )

In data de 30.09.2006 a avut loc la Bucuresti, in Amfiteatrul Mic al Institutului Clinic Fundeni, o manifestare organizata de catre Asociatia SANO-HEP Romania, prilejuita de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitelor Virale. ( continuare )

Roche anunta inregistrarea in Romania a doua noi indicatii pentru Mabthera. ( continuare )

La 1 octombrie 2006, Fundația Renașterea sărbătorește 5 ani de activitate, 5 ani cu fundiță, 5 ani de Program de Prevenire și Depistare Precoce a Cancerului de Sân. ( continuare )

Primul și singurul Market research asupra bolii Alzheimer “Managementul bolii Alzheimer în România” . ( continuare )

Societatea Română Alzheimer (SRA) și Pfizer România sunt pentru al treilea an consecutiv parteneri în " Campania nationala de educare si informare asupra bolii Alzheimer " . ( continuare )

Statistici ingrijoritoare - Romania ocupa primul loc in lume , ca mortalitate datorata hepatitelor virale cronoce . Hepatitele virale cronice omoara 30 de romani la fiecare milion de locuitori . ( continuare )

În cel mai amplu studiu de prevenție a diabetului zaharat efectuat până în prezent, Avandiaź (rosiglitazonă maleat) a redus riscul de apariție a diabetului zaharat de tip 2 cu 62% față de placebo la persoanele cu risc înalt de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Rezultatele acestui studiu de referință au fost raportate în 15 septembrie, atât în The Lancet cât și la a 42-a Conferință anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes, EASD). ( continuare )

Compania GlaxoSmithKline Romania lanseaza o noua serie de programe sub umbrela Fii activ, fii sanatos! ( continuare )

Societatea Română de Dermatologie alături de compania Mediplus, partenerul Avene Laboratoires în România, anunță rezultatele primului studiu la nivel național privind frecvența apariției melanomului în rândul românilor. ( continuare )

O noua indicatie in terapia de mentinere a pacientilor cu limfom . ( continuare )

Un nou studiu realizat pe familiile cu membrii peste 13 ani, care au fost expusi la gripa, a aratat ca profilaxia postexpunere cu Tamiflu (oseltamivir) este mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor decat fie amanarea tratamentului cu Tamiflu pana la instalarea gripei sau lipsa tratamentului. ( continuare )

MabThera a fost aprobata in Uniunea Europeana pentru tratamentul poliartritei reumatoide .Medicamentul este prima si singura terapie selectiva a celulelor B ce ofera o imbunatatire de durata a starii de sanatate a pacientilor cu poliartrita reumatoida. ( continuare )

Concluziile primului studiu din România privind fenomenul automedicației comandat de Fundația OZONE arată faptul că 73% din populația țării își administrează medicamente fără a consulta în prealabil un specialist. Peste 22% dintre respondenți au declarat că iau medicamente fără a apela la sfatul medicului, cel puțin o dată pe lună. Femeile sunt cele care apelează cel mai frecvent la automedicație, procentul acestora fiind de 82%, comparativ cu doar 63% dintre bărbați . ( continuare )

DIABETUL - O boala inselatoare , care poate fi mortala . Noi tehnologii in prevenirea si controlul diabetului la Institutul Paulescu . ( continuare )

Primul și singurul vaccin din lume împotriva cancerului cervical a fost aprobat de FDA . GARDASILź, vaccinul produs de Merck Sharp & Dohme pentru prevenirea cancerului cervical, leziunilor pre-canceroase și de risc scăzut și verucilor genitale provocate de virusul papilloma uman tipurile 6, 11, 16 și 18, a fost aprobat de FDA . ( continuare )

KIVEXA™, o nouă opțiune terapeutică pentru tratamentul infecției HIV, produsă de GlaxoSmithKline (GSK), este acum disponibiă pacienților din România. KIVEXA simplifică tratamentul pacienților cu HIV (virusul imunodeficienței umane), deoarece combină două medicamente într-o singură tabletă, care se administrează o singură dată pe zi. ( continuare )

Herceptin a fost aprobat în Europa ca tratament adjuvant pentru pacientele cu cancer de sân HER2-pozitiv ( continuare )

    

Primul tratament oral pentru osteoporoza cu o singura tableta pe luna este acum disponibil în ROMÂNIA . Numarul redus de tablete le ajuta pe femei sa se mentina în tratament .  ( continuare )

Un nou studiu clinic cu Pegasys arata ca tratamentul de sase luni este optim pentru pacientii «usor de tratat» cu hepatita virala C . Cele 8 saptamani suplimentare de tratament cresc sansele de vindecare cu 17% . ( continuare )

În urma unui audit de brand desfășurat pe parcursul a doua luni strategid a creat noua identitate a Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Aceasta va fi lansată Joi, 11 Mai, în cadrul ceremoniei de aniversare a 120 de ani de la înființarea Spitalului. ( continuare )

Cancerul nu inseamna condamnare la moarte . Medicii cred ca noile forme de terapie ar putea transforma cancerul intr-o boala cronica. ( continuare )

Produsul Roche destinat hepatitei virale B ofera pacientilor speranta unei vieti fara medicamente . Rezultatele studiului PEGaLAM . ( continuare )

Un nou punct de vedere – Bausch & Lomb lansează o nouă variantă de tratament al infecțiilor oculare bacteriene pe bază de ofloxacină. ( continuare )

National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) din Marea Britanie a recomandat PEGASYS (peginterferon alfa-2a (40KD)) ca tratament de prima linie pentru hepatita cronica B, atat pentru pacientii cu AGHBe negativ cat si AGHBe positiv, datorita superioritatii clinice si raportului cost / eficienta favorabil. PEGASYS este primul si singurul interferon pegylat indicat pentru tratamentul hepatitei cronice B. Produsul a fost inregistrat pentru acesta indicatie in Romania in anul 2005. ( continuare )

Alte articole medicale 4 3 2 1

 


www.LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media SRL