eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Contact

         Articole medicale :

 

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind  asocierea  efalizumab (Raptiva) cu leucoencefalopatia multifocală progresivă (LMP). ( continuare )

Prima inimă artificială va fi gata pentru a putea fi transplantată la un pacient în cel mult trei ani, un important pas înainte pentru a mări șansele de supraviețuire a persoanelor care au nevoie de un transplant de inimă, informează cotidianul The Guardian. ( continuare )

Trecerea la ora de vară crește riscul de criză cardiacă, în timp ce trecerea la ora de iarnă reduce ușor acest risc, potrivit unui studiu suedez dat publicității, transmite din Stockholm AFP. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind doua serii ale medicamentului Caelyx, (doxorubicina incapsulata) cu un continut mai mic de doxorubicina incapsulata decat cel specificat. ( continuare )

Medicamentul Cialis (tadalafil), folosit pentru tratarea disfuncțiilor erectile, este eficient și împotriva hipertensiunii pulmonare, conform unui nou studiu, informează site-ul HealthDay News. ( continuare )

Alergiile sunt mai mult decât o simplă dereglare enervantă a sistemului imunitar, ele având capacitatea de a proteja organismul de anumite tipuri de cancer - sugerează un nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Un nou agent anti-SIDA care are capacitatea de a se opune mai eficient răspândirii virusului HIV decât alte medicamente antiretrovirale, a fost testat pe bolnavi de SIDA care nu au primit niciodată un tratament împotriva acestei boli, transmite AFP. ( continuare )  

Sindromul zgomotelor în urechi nu poate fi vindecat, deocamdată, dar se apropie momentul descoperirii cauzelor fizice care le provoacă, dar mai ales atenuarea simptomelor cu ajutorul unor medicamente sau aparate. ( continuare )  

Un medicament folosit contra leucemiei limfatice cronice constituie o nouă speranță pentru 57 de mii de italieni suferinzi de scleroză multiplă sau scleroza în plăci. Un studiu elaborat la Universitatea din Cambridge - și publicat de 'New England Journal of Medicine' - arată că 'alemtuzumab'-ul, un anticorp monoclonal, ar fi în măsură să încetinească înaintarea celei mai comune forme a acestei boli cumplite. Rezultatele unei experiențe efectuate în Marea Britanie timp de trei ani pe 335 de bolnavi arată că tratamentul cu acest anticorp ar putea avea rezultate bune, notează ziarul La Stampa. ( continuare )  

GlaxoSmithKline (GSK) a anunțat că alli (orlistat 60 mg) a primit opinie pozitivă de la Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) ca produs care se eliberează fără prescripție medicală. Aceasta înseamnă că produsul va fi propus spre aprobare finală Comisiei Europene, Autorizația de punere pe piață putând fi obținută pe parcursul următoarelor luni. ( continuare )  

Creșterea de patru ori a dozei normale de vaccind antigripal întărește sistemul imunitar al persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, potrivit unui studiu medical ale cărui rezultate au fost prezentate duminică la cea de-a 48-a conferință despre agenții antimicrobieni și chimioterapie desfășurată la Washington, transmite AFP. ( continuare )  

Zentiva, unul dintre liderii locali ai industriei farmaceutice, a introdus pe piata de medicamente destinate tusei productive Mucosin comprimate. Aceasta forma de prezentare vine in completarea celei deja existente - Mucosin sirop, Zentiva fiind lider de piata pe segmentul siropuri expectorante. Mucosin este un medicament care contine clorhidrat de ambroxol, fiind util ca fluidifiant si expectorant in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase. ( continuare )  

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea primului stimulator cerebral electromagnetic pentru tratarea depresiilor grave împotriva cărora medicamentele existente au fost ineficiente, a anunțat un purtător de cuvânt, relatează AFP. ( continuare )  

Binocritź, cel mai complex produs biosimilar din lume, lansat in Romania pentru tratamentul anemiei . ( continuare )  

CELSENTRIź - primul medicament al unei noi clase antiretrovirale orale din ultimii zece ani . ( continuare )

O singură celulă din creier poate reactiva mișcările voluntare ale mușchilor paralizați, potrivit cercetătorilor americani care au reușit acest experiment original pe maimuțe, relatează AFP. ( continuare )

Nicotina ar putea juca un rol în dezvoltarea și propagarea cancerului de sân, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Cancer Research, relatează AFP. ( continuare )  

 

Două mutații genetice identificate de o echipă de cercetători europeni măresc de șapte ori riscul de calviție care afectează până la 40% dintre bărbați dar și femei, conform a două studii independente publicate în revista Nature Genetics, transmite AFP. ( continuare )  

Celulele stem recoltate din testicule pot fi la fel de eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni grave, ca și cele obținute de la embrioni umani, confom unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite Associated Press. ( continuare )  

În cadrul Zilele Institutului „Prof. dr. Matei Balș", Societatea Română de Neonatologie și Societatea Română de Boli Infecțioase vor dezbate o problemă medicală puțin cunoscută în România: Virusul Sincțial Respirator. Dezbaterea va avea loc vineri, 10 octombrie, la Rin Grand Hotel. ( continuare )

Primul anticoagulant oral de la Bayer a fost prezentat la Bucuresti. Este vorba despre Xarelto ( Rivaroxaban) aprobat recent de Comisia Europeana pentru intrarea pe piata medicamentelor. ( continuare )

Suplimentele de vitamina C reduc drastic eficiența terapeutică a mai multor medicamente administrate împotriva cancerului, conform unui studiu realizat pe cobai, ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, transmite AFP. ( continuare )

Pacienții care suferă din cauza unor boli de inimă ar trebui să fie examinați în mod regulat pentru a se constata dacă nu suferă și de depresii, a recomandat luni The American Heart Association, transmite Associated Press. ( continuare )

Unul dintre cele mai premiate suplimente alimentare pentru controlul greutății corporale se lansează astăzi și în România . Walmark lansează PinnoSlim, un produs 100% natural care revoluționează tehnicile de slăbit tradiționale. ( continuare )

Pentru prima oara în lume, un studiu de impact a stabilit pragul de îmbolnăvire cardiacă și faptul că principala cauză de mortalitate din lume - cardiopatia ischemică - poate fi evitată dacă se ține în frâu frecvența cardiacă. ( continuare )

Producatorul de medicamente Biofarm a lansat pe piata patru noi produse – Paracetamol Biofarm 500 mg, Algoblock Biofarm 500 mg, Acid Acetilsalicilic Biofarm 500 mg si Acid Acetilsalicilic T Biofarm 500 mg (tamponat) – care completeaza gama specifica sezonului rece. ( continuare )

Cercetători germani și italieni au anunțat duminică un nou tratament susceptibil să dea rezultate în cazul tuberculozelor celor mai rezistente la medicamentele actuale, relatează AFP. ( continuare )

Bărbații cu un nivel crescut al testosteronului sunt mai înclinați spre luarea unor decizii financiare riscante, conform unui nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Glenmark Pharmaceuticals, compania multinațională care și-a anunțat intrarea pe piața farmaceutică românească în luna februarie a acestui an, a lansat AFLEN, primul său brand din România, în cadrul celui de-al 47-lea Congres Național de Cardiologie desfășurat în perioada 20-23 Septembrie la Sinaia. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind pacienții tratați cu medicamentul Etoricoxib. ( continuare )

Cancerul anulează funcția de alertă a 'sistemului complementar' și reușește astfel să scape de acțiunea sistemului imunologic, potrivit unui articol publicat duminică de revista științifică britanică Nature Immunology, citată de agenția EFE. ( continuare )

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății privind asocierea natalizumab (TYSABRI) cu leucoencefalopatia multifocală progresivă (LMP). ( continuare )

Zentiva lanseaza un nou medicament destinat tratarii osteoporozei, RisendrOS 35 mg - primul risedronat generic existent pe piata . ( continuare )

Spitalul Clinic Universitar de Urgență a marcat vineri, împlinirea a 30 de ani de activitate. Conf. dr. Gheorghe Iana, managerul spitalului, a declarat că în acești ani, colectivul spitalului a încercat să facă din această unitate sanitară una de referință. ( continuare )

Un număr tot mai mare de studii demonstrează că pe lângă colesterolul rău, hipertensiune, fumat, stres, obezitate există noi factori ce semnalează riscul de infarct. Este vorba de proasta funcționare a unor proteine specifice care transportă grăsimile în sânge, creșterea numărului de bătăi și marcatorii de inflamație precum adiponectina și proteina C reactivă, informează revista italiană L'Espresso. ( continuare )

Un vaccin experimental a reușit să elimine total o formă de cancer mamar foarte agresiv într-o serie de teste de laborator desfășurate pe cobai, deschizând calea pentru teste pe voluntari umani, conform unui material publicat luni în revista americană Cancer Research, informează AFP. ( continuare )

CMU, în parteneriat cu Stem Health Grecia, deschide prima bancă de celule embrionare stem din București. Stem-Health Unirea, va fi inaugurată la începutul anului 2009 și va lucra după cele mai înalte standarde occidentale. ( continuare )

Cu ocazia Congresului Societății Române de Cardiologie Pfizer, lider mondial în industria farmaceutică, a lansat CADUETź , un medicament care reduce semnificativ riscul de boală cardiovasculară (BCV). ( continuare )

Un nivel ridicat în organism al compusului chimic bisfenol A (BPA), substanță folosită în fabricarea unor pet-uri din plastic și a unor ambalaje pentru produse alimentare, poate duce la o creștere a riscului apariției diabetului, al unor maladii cardiovasculare și al producerii unor anomalii hepatice, conform unui studiu publicat marți, informează AFP. ( continuare )

Rețeta medicală ar putea suferi în curând o "mică mare revoluție", grație artei care câștigă teren furând locul medicamentelor antiinflamatoare și celor împotriva durerilor. Noul și insolitul antidot împotriva suferinței, deocamdată testat numai în cazul durerilor fizice și nu ca remediu pentru suferințe din dragoste, este rezultatul unei cercetări efectuate în Italia și care a fost publicat în paginile celebrei reviste 'New Scientist'. ( continuare )

 

Hepatita cronica B, problemele ei specifice in Romania si  ghidurile recente de tratament care ofera bolnavilor accesul la terapii eficiente de ultima ora au fost teme dezbatute cu prioritate la al 18-lea Congres National de Hepatologie al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF). ( continuare )

Compania Novo Nordisk, lider mondial in tratamentul diabetului, a prezentat cele mai noi metode pentru tratarea diabetului in cadrul Congresului European pentru Studiul Diabetului, desfasurat in Italia (Roma), in luna septembrie a acestui an. Medicii prezenti la congres au dezbatut problema cresterii numarului bolnavilor de diabet si au propus solutii pentru reducerea semnificativa a efortului uman si financiar, prin investirea atat in prevenirea si detectarea rapida a bolii, cat si in sisteme de tratament inovative. ( continuare )

Un tratament împotriva diabetului administrat odată pe săptămână pare mai eficient decât același tratament în doze mult mai mici administrat de două ori pe zi, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei medicale britanice The Lancet. ( continuare )

Variații genetice în aceeași regiune cromozomică au legătură cu un risc sporit de cancer pulmonar de cinci până la șapte ori la persoane care au mai avut această boală în familie, indiferent dacă fumează sau nu, potrivit unui nou studiu, relatează AFP. ( continuare )

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency=EMEA) a publicat două ghiduri destinate companiilor care dezvoltă medicamente pentru tratamentul bolii Alzheimer și a altor demențe și pentru boala Parkinson, în contextul recentelor progrese științifice cu privire la înțelegerea acestor boli și situații clinice. ( continuare )

Exercițiile fizice regulate par să amelioreze memoria persoanelor peste 50 de ani care suferă de o ușoară diminuare a capacităților mentale, potrivit unor cercetători australieni, relatează AFP. ( continuare )

Un produs care aduce speranțe unui grup de pacienți cu HIV/SIDA care au dezvoltat până acum rezistență la diferite scheme de tratament a fost lansat și în România. Prezisa, produs al companiei Janssen Cilag, este indicat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale, pentru tratamentul pacienților care au prezentat eșec la mai multe terapii și pentru care opțiunile terapeutice erau foarte limitate. ( continuare )  

Bărbații care au niveluri ridicate de calciu în serul sanguin ar avea riscuri mai mari să dezvolte un cancer mortal de prostată, potrivit lucrărilor unor cercetători americani publicate miercuri, relatează AFP. ( continuare )  

Comunicat de presă al EMEA referitor la retragerea autorizației de punere pe piață pentru medicamentul Quintanrix la nivelul Uniunii Europene . ( continuare )

Un concept farmacologic stabilit la sfârșitul secolului XIX și care definește ritmul de absorbție a substanțelor medicamentoase de celulele unui organism, este complet readus în discuție de niște cercetători britanici al căror studiu a fost publicat luni în Statele Unite ale Americii, informează AFP. ( continuare )

O substanță chimică ce joacă un rol în memoria de lungă durată pare să acționeze și asupra mecanismului care reglează apetitul, determinând probabilitățile de a deveni obez, potrivit unui studiu al Institutelor naționale americane de sănătate (NIH) , relatează AFP. ( continuare )

Femeile însărcinate care sunt supuse unui stres foarte puternic întâmpină un risc crescut de a naște copii ce vor suferi de schizofrenie, conform unui studiu publicat la Londra, informează AFP. ( continuare )

Alte articole medicale   6 5 4 3 2 1

 


www.LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media SRL