eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Contact

        Articole medicale :

GlaxoSmithKline (GSK) și-a anunțat intenția de a dona 50 de milioane de doze de vaccin pre-pandemic anti-gripal H5N1 formulat cu sistem adjuvant Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), susținând inițiativa creării unei rezerve de către această organizație. ( continuare ) 

În cadrul campaniei de informare asupra metodelor de contracepție, Richter Gedeon prezintă avantajele contracepției de urgență, o metodă prin care o experiență traumatizantă precum avortul poate fi evitată . ( continuare ) 

Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Profesii Asociate organizează primul Congres Național de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului în București, la Palatul Patriarhiei, în perioada 20 - 23 iunie 2007. Manifestarea este dedicată ADHD și autismului, precum și modelelor specifice de abordare psiho-terapeutică la copii și adolescenți. ( continuare ) 

Campania „O 9 atitudine!” organizată de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S.România) în parteneriat cu Fundația OZONE își propune să informeze consumatorii de produse farmaceutice cu privire la drepturile lor și la pericolele automedicației iraționale. ( continuare )

Încadrându-se în programul internațional de protecție a mediului înconjurător,  fabrica GSK in Romania – Europharm a sărbătorit recent la Brașov „Săptămâna Pământului”. ( continuare )

La un an de la finalizarea procesului de achizitie  de catre Ranbaxy a pachetului majoritar de actiuni Terapia, cea mai mare companie de medicamente generice din Romania anunta promovari si are un nou director comercial. ( continuare )

Cea de-a șasea ediție a campaniei de donare de sânge „Dăruiește din inimă”, organizată de Asociația REACT și LaborMed Pharma, a marcat recorduri succesive. ( continuare )

Euroclinic, primul spital general privat din România, aniversează doi ani de realizări. Euroclinic este parte integrantă a sistemului de asigurări de sănătate Medisystem și a înregistrat venituri totale de 4.2 milioane RON în primele 5 luni ale anului 2007, în creștere cu 111% față de 2006. ( continuare )

Medicii și pacienții români, din ce în ce mai interesați de tratamentele inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții . În cadrul celei de-a treia ediții a Congresului Național de Ginecologie Endocronologică, desfășurată la Brașov în perioada 24 – 26 mai 2007, compania Richter Gedeon a prezentat rezultatele înregistrate de la lansarea Gynofort, medicament care s-a clasat în topul produselor de acest fel . ( continuare )

Cel mai nou medicament antifumat se lansează în România . Pfizer, lider mondial în industria farmaceutică, anunță lansarea produsului Champixź (tartrat de vareniclină) pe piața românească. ( continuare )

2 din 5 femei sunt supuse riscului unei sarcini nedorite datorate unei administrări greșite a pilulelor contraceptive. Richter Gedeon, lider pe piața românească de contraceptive orale, derulează începând cu luna mai 2007, o amplă campanie de informare asupra metodelor corecte de administrare a pilulelor contraceptive . ( continuare )

Exercitarea Profesiei de medic în Franța . În contextul intrării României în Uniunea Europeană, un număr din ce în ce mai mare de medici români doresc să profeseze în afara granițelor țării. Pentru a oferi membrilor săi informații detaliate și de calitate în legătură cu acest subiect, precum și din dorința de armonizare legislativă, Colegiul Medicilor din Municipiul București a elaborat un proiect de colaborare cu instituțiile omoloage din Uniunea Europeană. ( continuare )

ORDIN nr. 223 din 15.05.2007 privind aprobarea Protocolului de practică pentru prescrierea, monitorizarea și decontarea tratamentului în cazul bolii Gaucher pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate . ( continuare )

ORDIN nr. 222 din 15.05.2007 privind aprobarea Protocolului de practică pentru prescrierea, monitorizarea și decontarea medicamentelor în cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate . ( continuare )

ORDIN nr. 221 din 15.05.2007 privind aprobarea Protocolului de practică pentru prescrierea, monitorizarea și decontarea medicamentelor în cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate . ( continuare )

ORDIN nr. 220 din 15 .05.2007 privind aprobarea Protocolului de practică pentru prescrierea, monitorizarea și decontarea medicamentelor în cazul artritei idiopatice juvenile pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate . ( continuare )

 

Grupul Actavis (ICEX: ACT), companie internațională producătoare de medicamente generice, a anunțat astăzi încheierea unui acord de achiziție a produsului Floxapen de la GlaxoSmithKline (GSK) pentru Europa. Actavis va prelua distribuția produsului în săptămânile ce urmează. ( continuare )

Mijloace nepoluante pentru prevenirea raspandirii bolilor, create de inventica si tehnologia romaneasca . Conferinta nationala " Dezinfectia cu radiatii UV- Metoda Moderna de Asigurare a Biosecuritatii " . ( continuare )

Grupul Actavis (OMX: ACT) anunță faptul că nu mai este interesat în achiziția diviziei de medicamente generice a companiei Merck KGaA. ( continuare )

Avastin a fost aprobat în Europa ca tratament de prima intenție pentru stadiul metastatic al cancerului de sân. Terapia revoluționară oferă femeilor șansa de a trăi de 2 ori mai mult, fără progresia bolii. ( continuare )

Conform Studiului Național CARDIO-ZONE realizat de Ozone Laboratories peste 30% dintre români au colesterolul ridicat și aproximativ 40% sunt hipertensivi . ( continuare )

Află de C! - Prima Campanie Națională de informare, educare și preventie a îmbolnăvirii cu  virusul Hepatitei C . Asociația Română pentru Studiul Ficatului (ARSF), împreună cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie(SRGH), lansează prima campanie națională de educare, informare și prevenție a Hepatitei C – Află de C! ( continuare )    

Cea de-a VI-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină Estetică vorbește pentru prima dată despre o nouă tehnică de tratament a cancerului de piele . În cadrul evenimentului din acest an, renumiți medici esteticieni din SUA vor efectua în premieră operații aplicând tehnica Mohs . ( continuare )  

Zentiva, liderul pieței de medicamente generice din România, și Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie au derulat în perioada februarie-martie 2007 programul “Managementul actual al bolii de reflux gastroesofagian în practica medicului de familie”. Boala de reflux gastroesofagian este una dintre principalele afecțiuni cauzate de aciditatea gastrică, fiind cea mai frecventă  afecțiune a tractului digestiv superior . ( continuare )  

Atorvastatin a redus semnificativ riscul de aparitie a evenimentelor cardiovasculare grave , in comparatie cu simvastatin , intr-o analiza efectuata pe 80.000 pacienti dintr-o baza de date , in conditii reale de viata . Analiză a fost prezentată în cadrul celei de-a 47-a Conferințe Anuale a Asociației Americane de Cardiologie (American Heart Association) cu tema Epidemiologia și Prevenirea Bolii Cardiovasculare. ( continuare )

Proiect de Protocol de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea medicamentelor in cazul mucoviscidozei (fibroza chistica) pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate . ( continuare )

Prin adoptarea Declaratiei Scrise asupra Hepatitei C, Parlamentul European face un apel la o actiune largita, la nivel european, în ceea ce priveste boala care afecteaza 12 milioane de europeni si 180 de milioane de persoane în întreaga lume. ( continuare )

David Lechleiter a fost numit Vice Președinte și Director General al companiei GlaxoSmithKline (GSK) România. David va prelua atribuțiile lui Roberto Musneci, Președinte GSK România & Vice Președinte Regional Europa de Est – zona de Sud, care a decis să plece din companie în viitorul apropiat pentru a-și înființa propria firmă în România în domeniul afacerilor guvernamentale. ( continuare )

  Zentiva lansează un medicament antihipertensiv de ultimă generație - Zenra . ( continuare )

Studiul TORCH  (Towards a Revolution in COPD Health) aduce speranță pacienților diagnosticați cu bronhopneumopatie cronică obstructivă . ( continuare )

Vaccinul recombinat tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV), Silgard, produs de compania Merck & Co s-a lansat oficial in Romania . ( continuare )

La începutul acestui an, compania Sindan – Actavis a fost vizitată de FDA, Agenția de control și certificare a medicamentelor din S.U.A., care a inspectat sistemul de calitate și facilitățile de producție în vederea comercializării produselor oncologice ale Sindan în S.U.A. ( continuare )

Terapia Ranbaxy face primii pași in anunțatul proces de lansare a peste 40 de produse noi, obținând de la Agenția Naționala a Medicamentului (ANM), Autorizații de Punere pe Piața (APP) pentru 20 de produse noi. ( continuare )

Romania este in prezent cea de-a doua piață Zentiva în ceea ce privește vânzările. ( continuare )

Roche anunta rezultate pozitive în urma studiului AVAiL de faza III dezvoltat pentru produsul Avastin (bevacizumab), rezultate care redau sperantele de supravietuire bolnavilor de cancer pulmonar. ( continuare )

 

Pfizer România lansează Zmax – un antibiotic inovator indicat în tratamentul infecțiilor aparatului respirator (ITR) ( continuare )

Un important pas a fost făcut recent în cadrul strategiei companiei Ranbaxy de a transforma Terapia Ranbaxy într-un centru regional strategic al operațiunilor sale în Europa, odată cu obținerea de către cea mai mare companie de generice din Romania a Autorizației de Fabricație și Import în conformitate cu normele și  standardele Uniunii Europene. ( continuare )

Date noi ale trialului Intergroup Exemestane Study ( IES ) privind supraviețuire în cancerul mamar au fost publicate în această lună în prestigioasa publicație Lancet Oncology. ( continuare )

GlaxoSmithKline anunță rezultatele studiului ADOPT (A Diabetes Outcome Progression Trial), care au demonstrat că tratamentul inițial cu Avandia (rosiglitazonă maleat) este mai eficace în îngrijirea diabetului zaharat de tip 2, comparativ cu metformina și cu glibenclamid. ADOPT este un studiu asupra controlului glicemiei la pacienții nou diagnosticați cu diabet zaharat și a fost realizat pe 4.360 de pacienți din America de Nord și Europa, cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani, pe o perioadă de cinci ani. ( continuare )

Vânzari record pentru Roche Group, în 2006 . Vânzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 21%, de trei ori mai repede decât piata . ( continuare )

Noua formă farmaceutică Kaletra comprimat (lopinavir/ritonavir) a Companiei Abbott este disponibila acum pentru pacientii seropozitivi din Romania . ( continuare )

Noi tehnici in diagnosticul si tratamentul minim invaziv al bolilor coloanei vertebrale . ( continuare )

ReductoStart luptă pentru al treilea an consecutiv împotriva supraponderalității și obezității . ( continuare )

In perioada 21 – 28 ianuarie 2007, va avea loc pentru prima data “Saptamana Europeana pentru Preventia Cancerului de Col Uterin”. Aceasta initiativa a Societatii Europene pentru Preventia Cancerului Cervical* (ECCA), in parteneriat cu organizatii stiintifice europene si companii farmaceutice, va aduce o contributie importanta in preventia si tratarea cancerului de col uterin. ( continuare )

Pfizer Inc a declarat că Sutentź (sunitinib malat) a primit autorizație completă de comercializare din partea Comisiei Europene pentru tratamentul cancerului renal avansat și/sau metastatic (MRCC),  Este primul inhibitor ai receptorilor multipli de tip tirozin-kinază aprobat în UE pentru utilizare în linia I în MRCC . ( continuare )

Roche, câstigatoarea premiului Scrip Award pentru cea mai mare companie farmaceutica a anului 2006 . ( continuare )

Instructiuni privind prescrierea, eliberarea, decontarea si taxarea medicamentelor incepand cu data de 1 ianuarie 2007 ( continuare )     

Informații practice pentru furnizorii de servicii de sănătate la care apelează posesorii de Card European de Asigurări Sociale de Sănătate . ( continuare )

Care sunt serviciile medicale de care beneficiez ? In conditiile in care sunteti asigurat conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin casele teritoriale, va ofera urmatoarele servicii: ( continuare )

Alte articole medicale 4 3 2 1

 


www.LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media SRL