eMedic.ro      


Fondat 2001     |                     Site dedicat informarii medicilor.                   |      English


   Acasă  |  Examene  |  Avizări  |  Jobs  |  Postuniversitar  |  Articole  |  Legislație  |  Aparatura medicala  |  Links  |  Forum  |  Contact

        Articole medicale :

 

Adoptarea timp de șase ani a unui regim adaptat asociat cu exercițiul fizic poate contribui la amânarea cu mai mulți ani - până la 14 - a apariției diabetului, potrivit unui studiu chinez publicat în ultimul număr al revistei medicale britanice The Lancet, relatează AFP. ( continuare )

Cancerul de col uterin este legat preponderent de papiloma virus /HPV - Human Papiloma Virus/, de tipul 16 și 18. Contaminarea se face adesea pe cale sexuală. O vaccinare a mii de fetițe după ce au fost efectuate experimente pe câteva mii de cazuri numai timp de cinci ani - în condițiile în care apariția cancerului de col uterin legat de expunerea la HPV necesită decenii de observație și experimentare - suscită perplexitate, notează ziarul italian Il Mattino. ( continuare )

Medicamentul Alimta va putea fi utilizat în tratamentul de linia întâi a cancerului bronhopulmonar fără celule mici, utilizarea acestuia fiind aprobată, pe 10 aprilie, de către European Medicines Agency (EMEA), a anunțat, compania producătoare, Eli Lilly. ( continuare )

Un simplu test sanguin ar putea permite detectarea cancerului pulmonar încă din primele stadii ale dezvoltării sale cu o precizie fără precedent, potrivit unui studiu recent, relatează AFP. ( continuare )

Comunicat de presă al EMEA referitor la retragerea autorizației de punere pe piață pentru medicamentul Quixidar . ( continuare )

O echipă de cercetători canadieni a pus la punct un test care permite diagnosticarea autismului la copii încă de la vârsta de 9 luni, a anunțat joi într-un comunicat de presă Universitatea McMaster din provincia Ontario (estul Canadei), informează AFP. ( continuare )

HUMIRA (adalimumab), produs de Abbott Laboratories, este disponibil în România, pentru tratamentul artropatiei psoriazice, o boală autoimună gravă. Există doar câteva opțiuni terapeutice disponibile, care se adresează combinației devastatoare de simptome ale artropatiei psoriazice, care afectează atât pielea cât și articulațiile. Artropatia psoriazică este una din cele cinci indicații pentru care HUMIRA este aprobată în România, celelalte fiind poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, boala Crohn și placa psoriazică. ( continuare )  

Femeile care au o carență de vitamina D și care se îmbolnăvesc de cancer mamar întâmpină un risc mărit de deces din cauza metastazelor acestei boli, conform unui studiu realizat la Universitatea din Toronto (Canada) publicat  în Statele Unite ale Americii, informează AFP . ( continuare )

Simțul echității este mai mult emoțional decât rațional, potrivit unui studiu al unor oameni de știință americani care au localizat zonele diferite din creier activate când este vorba de o alegere între dreptate și eficacitate, relatează AFP. ( continuare )  

Pentru cei ce isi doresc un copil, nu este niciodata prea tarziu sa adopte un stil de viata sanatos. Starea de sanatate a mamei si a tatalui inainte de sarcina poate afecta sanatatea viitorului lor copil. De aceea, atat barbatii cat si femeile ar trebui sa se pregateasca pentru sarcina facand controale periodice, consumand alimente sanatoase si mentinandu-se in forma prin exercitii fizice regulate. De asemenea, viitorii parinti ar trebui sa evite alcoolul si drogurile ilegale. ( continuare )  

Noi perspective in tratamentul poliartritei reumatoide . Studiile clinice in desfasurare confirma eficienta tocilizumab. ( continuare )  

O proteină umană poate oferi o nouă cale de luptă împotriva retrovirusului HIV, responsabil de îmbolnăvirile de SIDA, neutralizând rezistența acestui virus la acțiunea medicamentelor antiretrovirale, conform unui studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii, informează AFP. ( continuare )  

Eșecul frecvent al chimioterapiilor în înlăturarea completă a cancerului de sân se explică prin faptul că tratamentul nu distruge celulele stem ale tumorii, ceea ce face ca ea să reapară, potrivit unui studiu publicat marți, relatează AFP. ( continuare )  

Agenția Națională a Medicamentului (ANM) informează publicul din România în legătură cu situația utilizării heparinei sodice și a heparinelor cu greutate moleculară mică. ( continuare )  

Aparițiile recurente ale virusului herpes simplex de tipul 2 (HSV2), responsabil de herpesul genital, pot fi tratate eficient în doar 24 de ore cu valaciclovir, substanță disponibilă sub forma medicamentului Valtrex, conform unui studiu publicat în revista Sexually Transmitted Diseases, informează Reuters. ( continuare )  

 

Agresiunea permanentă asupra ecosistemului provoacă un fel de revoluție bacteriană. Aceast㠔rebeliune a microorganismelor" face ca agenții infecțioși să dezvolte rezistențe față de antibioticele și medicamentele disponibile în patologii tradiționale precum tuberculoza sau malaria și altele mai grave, precum meningita sau infecțiile contractate în spitale. ( continuare )  

Doar una din cinci persoane cu vârsta peste 55 de ani care au comis un act suicidal urmau un tratament pe bază de medicamente antidepresive, conform unui raport publicat în revista americană Journal of Epidemiology and Community Health, informează Reuters. ( continuare )  

Suplimentele de vitamine luate de milioane de persoane în speranța prelungirii vieții pot de fapt să sporească riscul de deces prematur în unele cazuri, afirmă oameni de știință danezi, relatează Reuters. ( continuare )  

Zentiva introduce pe piata romaneasca primul medicament cu continut maxim de ibuprofen, disponibil in farmacii fara prescriptie medicala – Ibalgin Forte. ( continuare )

Un nou tratament pentru formele moderate și severe de psoriasis, o boală cronică de piele, s-a dovedit eficient în urma unui test de eficacitate, potrivit unui studiu publicat în ultima ediție a revistei medicale britanice The Lancet, relatează AFP. ( continuare )

Comunicare directă către specialiștii din domeniul sănătății privind moxifloxacina (Avelox) și reacțiile adverse grave hepatice și cutanate buloase. ( continuare )

La centrul medical ELIM de la Techirghiol funcționează cel mai performant RMN din România. ( continuare )

O tumoră a fost rezectată în premieră la Iași, joi, cu ajutorul unei aparaturi care are la bază radiofrecvența, de către o echipă de chirurgi condusă de prof.dr. Eugen Târcoveanu, șeful Clinici I Chirurgie din cadrul Spitalului Universitar ''Sfântul Spiridon'' din Iași. ( continuare )  

Centrul Medical Unirea a inaugurat prima clinică dedicată exclusiv copiilor CMU Kids, creată pentru a răspunde cererii ridicate de consultații medicale pentru copii. ( continuare )  

Patru persoane s-au îmbolnăvit de o formă extrem de rară de cancer al sângelui după ce au primit organe transplantate de la un adolescent care a murit din cauza acestui tip de cancer, deși inițial medicii au crezut că ar fi vorba de o meningită virală, informează Associated Press. ( continuare )  

S-au raportat șase decese provocate de complicații infecțioase după tratamentul cu MabCampath (alemtuzumab) ulterior inducției cu Fludarabină + Rituximab la pacienți cu Leucemie Limfocitară Cronică cu celule B. ( continuare )  

Rezultatele studiului clinic ONTARGET au demonstrata că medicamentul cu denumirea comună internațională telmisartan, comparativ cu celelalte medicamente, protejează în reducerea riscului de deces cardiovascular, de infarct de miocard, de accidente vasculare cerebrale și de spitalizare în caz de insuficiență congestivă cardiacă, în situația uni număr mare de pacienți cu risc crescut cardiovascular asigurând o tolerabilitate superioară, a declarat într-o conferința de presă specialistul neurolog Dan Ionescu, manager pentru România al Companiei Boehringer Ingelheim. ( continuare )  

Mecanismul de absorbție a celulelor cerebrale joacă un rol esențial în formarea de plăci cerebrale de amiloid, una dintre principalele caracteristici ale maladiei Alzheimer, conform unui studiu publicat de neurologi americani, informează AFP. ( continuare )  

Raportări de Leucoencefalopatie Multifocală Progresivă (LMP) la pacienți tratați cu CellCept (micofenolat de mofetil) ( continuare )

Informații importante privind siguranța în administrare a olanzapinei și riscul de deces și accident vascular cerebral la pacienții vârstnici cu psihoze și/sau tulburări de comportament asociate demenței. ( continuare )  

Cercetătorii americani au pus la punct o nouă tehnologie de imagistică medicală capabilă de mărirea de mii de ori a detaliilor interne ale corpului uman și care va permite detectarea unor tumori în stadii foarte mici, stadii în care până în prezent nu puteau fi detectate, informează AFP. ( continuare )  

Numărul pacienților din România afectați de diverse tipuri de cancer a depășit 360.000 la sfârșitul lui 2007 și se află în continuă creștere. Pentru aceștia, îmbunătățirea calității vieții și a duratei medii de supraviețuire sunt elemente esențiale. Conștientizând acest lucru, compania A&D Pharma încearcă să vină în ajutorul acestor pacienți, incluzând în portofoliul său noi produse Amgen pentru tratamentul cancerului: Neupogenź Aranespź Neulastaź (2008) și Vectibixź (2009). Neupogenź si Aranespź  sunt deja disponibile pe piața românească din noiembrie 2007 . ( continuare )  

Medicamentele prescrise în mod obișnuit bolnavilor de maladia Alzheimer pot avea efectul contrar celui scontat, agravând deseori condiția medicală a acestora, conform unui nou studiu britanic, informează BBC online. ( continuare )  

Luna de lupta impotriva cancerului colorectal - marcata si la Parlamentul Europei. ( continuare )  

Întrebări și răspunsuri referitoare la medicamentul Abacavir și riscul de apariție a infarctului miocardic. ( continuare )

Noul anticoagulant oral Pradaxaź (dabigatran etexilate) a fost aprobat de Agenția  Europeană a Medicamentului (EMEA). ( continuare )

Noile date despre BARACLUDEź (entecavir) continua sa demonstreze o incidența scăzuta a apariției rezistenței la pacienții naivi la nucleozide după cinci ani de tratament. În lotul de pacienți analizați (n=108) cu hepatită cronică B naivi la nucleozide, nici un pacient nou nu a dezvoltat rezistență in al cincilea an de tratament.( continuare )

 

Pfizer, lider mondial in industria farmaceutica, a primit aprobarea completa de comercializare din partea Comisiei Europene pentru Sutent. Dezvoltat de compania farmaceutica Pfizer, Sutentź (sunitinib malat) este primul inhibitor al receptorilor multipli de tip tirozin-kinaza aprobat in UE pentru utilizarea in tratamentul de linia I al carcinomului renal avansat si/sau metastatic (mRCC). ( continuare )

Comunicat de presa al EMEA referitor la recomandarea unei noi contraindicatii pentru medicamentul Velcade (bortezomib).( continuare )

Agentia Europeana a Medicamentului anunta introducerea de noi atentionari pentru medici si pacienti referitor la medicamentul Tysabri și apariția leziunilor hepatice.( continuare )

In perioada 14-16 Martie s-a desfasura la Sinaia manifestarea “Zilele Medicale ale Societatii Romane de Glaucom”. Aceasta intalnire a fost organizata de Societatea Romane de Glaucom (SRG). Cu aceasta ocazie s-a marcat, pentru prima oara pe glob Ziua Mondiala de Glaucom, o initiativa a asociatiilor de pacienti active in acest domeniu.( continuare )

Martie este Luna Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului Colorectal. Cancerul colorectal afecteaza intestinul gros si este cea de a doua forma de cancer, ca frecventa, in Europa si a doua cauza de mortalitate datorata unei boli neoplazice pe continentul nostru. 412,900 de persoane sunt diagnosticate anual cu aceasta boala, in Europa1.( continuare )

Anul 2007 a reprezentat pentru Actavis în România un an benefic din punct de vedere al dezvoltării sale pe piața locală, al penetrării pe piața internațională, dar și al extinderii portofoliului de produse.( continuare )

Zentiva, una dintre cele mai importante companii farmaceutice locale, anunta ca, incepand cu 1 aprilie 2008, functia de Country General Manager va fi preluata de catre Dragos Damian. Si dupa aceasta data, Jozef Belèík (care a avut drept principal obiectiv reorganizarea companiei din punct de vedere strategic si structural) va continua sa supervizeze activitatea comerciala a companiei Zentiva in Romania din functia de Zone Manager.( continuare )

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a inaugurat astăzi Hyperclinica Unirii, cea de-a doua clinică de mari dimensiuni din București. MedLife continuă astfel expansiunea puternică anunțată încă de anul trecut, odată cu deschiderea celui mai mare spital privat din România, Life Memorial, și a celui mai complex Centru privat de Medicină Materno-Fetală din țară.( continuare )

DERMASTYLE aduce în premieră în România cel mai nou aparat medical profesional care luptă împotriva celulitei, Duolith. Acesta este cea mai recentă descoperire privind remodelarea corporală și reducerea pachetului adipos și are la bază principiul undei de șoc, folosită pentru prima dată în medicina estetică. ( continuare )

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea primului vaccin pre-pandemic antigripal.( continuare )

Grupul Actavis, una dintre cele mai mari companii internaționale din industria farmaceuticelor generice, a obținut aprobarea Agenției de Control și Certificare a Medicamentelor (FDA) în vederea comercializării pe piața din SUA a primului citostatic românesc, produsul injectabil Clorhidrat de Irinotecan. Procesul de distribuție a medicamentului va începe imediat.( continuare )

FDA aproba Avastin (bevacizumab) pentru tratamentul cancerului de san .( continuare )

Comunicat de presă al EMEA referitor la riscul de apariție a neuropatiei periferice asociat cu utilizarea Sebivo (telbivudine).( continuare )  

 Alte articole medicale 4 3 2 1


www.LaMedic.ro : Site dedicat informarii medicale . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media  SRL